Nego daj kazete care za infekcija od besikata uzasno me pecekova stavam terapija utrogestan i creon i sum imala krvarenje of besikata a sum 7 nedela fala i dali 7 nedela smee po 1 saat popoleka da se pesaci vo denot?
Bev kaj maticnata i mi rece samo uvin caj i caj od brusnica da pijam i tecnosti ama mislev dali nekoj imal sega ke napravam i urinokultura i taka
Мораш уринокултура да правиш, можно е да ти треба антибиотик. Прашај дали утрогестанот треба да го ставаш вагинално со оглед на тоа дека имаш инфекција. Обично за време на инфекции утрогестанот се зема орално.
Да има антибиотици кои се дозволени во бременост. Ама мора уринокултура за да се види на кои антибиотици е сензитивна, па после гинеколог да ти препише соодветен дозволен антибиотик.
Обавезно ќе треба антибиотик ако има бактерија. Поголема е штетата да носиш бактерија што ќе се размножува отколку да го испиеш антибиотикот. Прво секако мораш уринокултура да направиш.
Здраво женски Поради предвремено раѓање во првата бременост, во оваа втора бременост ми препишаа вагиналети прогестерон кои треба да ги примам од 16та недела до крај. Дали имате искуства со нив и несакани ефекти ?
Utrogestan ? Lele so sreka so niv tie se edinstvenite vaginaleti mi se cini od koj zena moze da umre seriozno posle niv ti se vrti losi spie i red drugi raboti pozdrav i so sreka
Значи ако тебе ти се врти, спие и ред други работи, не значи дека и на други им е така. Па уште си и пишала од нив жена може да умре
Нема да имаш несакани дејства. Ако ги земаш орално може да се јави поспаност ама после се навикнува организмот, бар кај мене така беше. Вагинално кога ги ставав немав апсолутно никаков несакан ефект.
Blazesi ti jas 3 4 meseci gi koristam i umrev eve denes staviv vaginalnonod 100 i se ubiv od povrakanje e sega neznam od sto mi e dali od utrogestanot ili bremenosta
Јас воопшто немам никаков несакан ефект од утрогестанот. Можеби ако ги пијам сум поспана повеќе, друго ништо, а вагинално буквално ништо не осеќам несакани ефекти. Не верувам да ти е толку многу од утрогестанот.
Mislis jas mislev deka vcera ne mi bese nisto a denes koga staviv umrev moze si vo pravo pojma neam ili zemam mn progeteron neznam
Ги користев во двете бремености. Во првата само вагинално, втората и ги пиев. Немав никакви нус појави.
Е многу убав совет, срамота, тука скоро сите сме со нив, повеќето трудници па и твојот совет ептен не просветлува, бог да чува.