Нема да умреш ни ти, ако си бремена од бременоста ти е лошо најверојатно, и мене некни така ми беше, вртоглавица, мачнини, хаос.. Ќе издржиме
I cel den povrakam nemozam nisto da jadam ama vo pravo ste zasto dozata na progeteron utrogestan e mala
Која недела си? Кај некои до 3 ти месец има повраќање, кај некои дури во последни месеци се јавува а кај некои па нема. Мачно е, јас користам орбит бонбони по малку ме освежуваат, само тоа ми помага. Пробав газирана вода со лимон, само од мирисот ми се крена во стомак, или пробај со јогурт, со син ми тоа ми помагаше. Јас си барам милион решенија, или несолени грицки јадам, наутро ми е најбезвезе.
Zatoa temava ima 64 strani baska vo drugi temi redovno se diskutira za utrogestan. Procitajte pred da napisete vakvo nesto, navistina e sramota i nepromisleno. Blagodarenie na utrogestanot mnogu bremenosti se iznosile do kraj. Site velime za bebe se se izdrzuva, pa ke gi prezivees i ti tie nus pojavi (so ne se do tolku strasni, baska sto se normalni vo bremenost) so lesno i pred da pisete sto bilo razlistajte gi temite, jas na primer da ti go procitav ova prvite nedeli neznam kako ke ispanicev..
Ви кажаа ли што да користиме наместо утрогестан, веќе никаде го нема ни во помалите градови. Јас дури во понеделник сум на контрола, имам уште за денес, уште ова фалеше да ги снема
Nemalo ni za naracka. Jas ziveam vo pomal grad i posledbo pred dva dena kupiv 3 kutii, ama za 15 dena mi se a treba do kraj na septemvri da koristam. Gi sotrev site apteki so rezervite, nemaat veke. Neznam sto ke pravime.
Дали некој користи утрогестан повеќе од третиот месец, јас само успеав да си обезбедам онолку колку матичната ми рече дека засега би требало да користам. Никаде веќе нема, секоја аптека ја пројдов ми кажаа дека е дефицитарен веќе 2,3 недели. Ако се користи во второ тромесечие да побарам во други градови да имам за секој случај.
Здраво на сите, јас сум 6 недела бев на гинеколог во вторникот имам мала точка ми препиша матичната утрогестан доколку грчевите не ми поминуваат во мирување исто имам и слаб исцедок светло кафен, јас сега немам грчеви но исцедокот ми е кафен иако е многу малце сепак се исплашив дали имате некои искуства и препораки повторно сум на матичен за недела ипол секако пак ќе препрашам дали да почнам да пијам и без разлика на грчевите. Фала ви
Пиј си го утрогестанот, скоро сите пиеме од почеток на бременост. Мене ми имаа препорачано плус и магнезиум.