Еии браво, со кој тест се фаќа толку бргу цртката, да си го имам во предвид , со другите тестови се изнадавав пари..
Дали е ок утрогестанот да ги ставам вагинално ? Имам скратено цервикс,24та недела сум, докторката ми препорача орално ама читав некаде дека вагинално имале посилно дејство? Некој да сподели искуство?
Цела бременост сега 36 та само вагинално, а во трето тромесечие ми кажаа и дека орално немало ефект само вагинално. Али сепак консултирај си се.
Ако некој не може да најде Утрогестан (дефицитарни беа некое време), имам останато 2 цели кутии дека се породив порано. Ако му треба на некој нека ме контактира слободно
Dali na nekoja i se slucilo da i docni menstruacija po primanje na utrogestan? Jas go prekinav vo cetvrtok a trebase da dobijam vo sabota? Fala i izvinete za latinicata
Neznam zosto mojata maticna i utrogestan i dobroston mi dade. 6ta nedela sum bremena. Treba li da pobaram mislenje od drug ginekolog?
Ми препишаа денес добростон, 3пати на ден, не знам дали да ги пијам наутро на ручек и навечер или баш на 8 часа па да биде 3 пати дневно
Јас кога ги пијав ги пијав на 8 часа разлика малу ми беше комплицирано ама се навикнав и обавезно со аларм да ме потсетеше иначе ќе ги заборавав.
Здраво јас примам сега утрогестан 200 два пати на ден и 1 неделно прогестерон депо поради обилно крварење најверојатно од хематом, претходно имав кафен исцедок што се среди со утрогестанот но кога бев на рутински преглед 6+ 4 за срцева реакција рече да не ги земам и ги прекинав по 3 дена искрварев обилно, не знам зашто ми ги прекина и дали е до тоа ама дали имате да ми препорачате гинеколог што се замара малце повеќе мојава не ни можам да ја најдам ни да закажам преглед ептен пациенти има и сум разочарана и ептен исплашена
А да си одиш на приватно еден преглед кај некој од специјалистиве систина или ремедика. Како ти прекинал толку брго па јас имав крварење во 6 та недела и прогесетеон депо до 14 та недела примав на 4 дена и пролутех до 13 та исто на4 дена, а утрогестан уште ставам а сум 37+ недела. Немаш штета од утрогестанот, подобро консултирај се и на друго место.
Да обавезно само ме гледаа сега вагинално 2 пати на гак еднаш ѓоревски еднаш дежурен ич не можам да уживам сега сум океј но обавезно ќе одам и на приватно не очекував дека може до такво нешто да дојде фала ти
Имам хематом мал ама кога ги прашав докторите што ме гледаа од што е крварењето ми рекоа дека не знаат најверојатно од хематомот
Zdravo devojki vcera bev na lekar 5nedela sum doktorkata mi kaza deka plodot mi e dobar no sum imala krv vo matkata i mi prepisa dobrostan mi otvori boleduvanje mi rece kolku sto mozam da miruvam dda lezam do 12nedela pa za ponatamu ke vidime. Se konsultirav i so drug doktor istoto mi go kaza. Osekam bolki vo stomakot koga se dvizam i koga kleknuvam. Dali nekoja od vas go ima istoto iskustvo blagodaram
i jas imam hematom veke 6 nedeli lezam 80 % od vremeto a koga sedam podolgo imam bolki vo dolniot del na stomakot i nemam ic sila samo me tera na lezenje