Dali utrogestan deka zenski hormon vo bremenosta so masko bebe mozi nesto da mu poremeti da mu napraj? 28+ sum i treba da gi pijam a se zagrizuvam..
Здраво девојки ме интересира вашето мислење т.е искуство доколку некоја ималаа… Бремена сум 6 недела докторот ми даде Дабростон? Дали е во ред и дали влијае на тежината? Ви благодарам однапред
Штом ти го препишал доктор веројатно има причина. Јас исто пијам дабростон. Не влијае на тежина во смисла да дебелее колку што знам јас, ама мене знаат мачнини да ми се појават, што може е од бременоста а не од дабростонот ама е тоа нус појава од него колку што сум читала.
Za kolku dena od koga pocnavte da piete utrogestan imase efekt da nemate lazni konrakcii i bolki vo stomakot? Vekje 3 den seuste imam kako bolka dolu vo jajnicite i kako da mi tezi dolu stomakot..
Zdravo devojki, mi dadoa utrogestan bidejki imam kafeav iscedok, doktorot mi rece pij go ne go stavaj vaginalno. Dali ima nekoja clenka sto imala kafeav iscedok i i dale utrogestan dali go piela ili vaginalno go stavala ? Plisss na odgovor
Јас пиев Дабростон на почеток ради исцедок ми помина,Дури ми рекоа може и по 3 пати на ден, сега сум 25 недела скратен цервикс ми рекоа утрогестан да земам ама да сум го пиела исто дејство имал и вагинално и орално.А како што читав на некои им викале дека вагинално било поголемо дејството. Како и да е секој доктор различно кажува. Ако му веруваш на докторот слушај си го како ти кажал така и не му ја мисли многу многу како јас што правам. И нормално одмарај повише ќе се среди исцедокот.
Што ти рекоа на лекар за болките ? Која недела си? Пиеш ли магнезиум ? Јас за болки пијам магнезиум, б 6 и Но Спа.
Јас кига имав кафен исцедок ми велеше докторката да го пијам за да не де дразни дополнително грлото на матката штом веќе има крварење/исцедок.
28+ sum imav bolki dolu nisko vo stomakot i levata strana kaj jajnikot odvreme navreme me fakjase ama odma mi vrvese. Mi dade da gi pijam sekoj den po 1 a za magnezium ne pijam nisto osven premama so gi pijam. Ama od denes ke pocnam da pijam i magnezium
Мене ми се чини како целиот Утрогестан да истекува од мене. Не знам нешто дали останува внатре, јас ли нешто грешка правам, да не ги ставам многу плитко?
На почеток и мене така ми истекуваше. Имаш веројатно и многу исцедок и заедно со утрогестанот си мислиш дека се истекува. Еве сега јас во поодмината бременост сум, не го ставам многу длабоко ама не ми истекува како на почеток. Не се грижи, нема простор за паника
Мене докторот ми имаше кажано дека ако ги пијам дејството е само 30%. Јас цела бременост ги ставав вагинално.
Почнав да ставам вагиналети утрогестан навечер, ама секое утро штом станувам гледам дека е истечено. Дали воопшто имаат ефект? А ги ставам скрос длабоко. Дали имате решение за ова, како да направам да не истекуваат, и дали воопшто имала дејство капсулата ако истекла? *Морам да ги ставам вагинално навечер, затоа што примам две дози, од сабајле пијам, а навечер ги ставам вагинално.
Баш напротив, кога ги користев не ама кога ги прекинав имав 2-3 дена. Ама не мора да значи да е од тоа, ако си бремена нормални си се повремени болки.
Ne sum bremena, dadeni mi se poradi prodolzeno ovulacisko krvarenje. Imam ostanato corpus luteum (zolto telo )