Да не тие од нешто друго крварењето добростон е прогестерон и тој спречува крварење јас го користам во бременост и не сум имала такво нешто.
Mi se dadeni poradi ovulacisko krvarenje, mi prekina krvarenjeto od niv, veke 7 dena gi pijam, denes imam malku krvarenje
Докторот до кога ти рече да ги пијаш јас само во бременост ги имам пијано и ми кажа докторот дека тие пополека се прекинуваат не наеднаш ама ова за во бременост најдобро да го прашаш докторот што ти ги дал.
Mene utrogestanot mi rekoa da go stavam samo navecer,ushte 1 nedela pa da prekinam plodot mi e mnogu gore
Девојки, дали од утрогестанот (го ставам вагинално) ви се јавуваат нус појави како мала болка во пределот на матката и јајниците (како проладеност) и отечени гради како пред добивање, и тоа во првите неколку дена од користење? Во процес сум на обиди за бременост и ми го даде матичната како поддршка после овулација, па сум во дилема дали се ова ефекти од утрогестан или можеби некои први знаци на бременост. Рано ми е уште за тест, само ме интересира дали некој имал слични ефекти од утрогестанот?
А кои се нус појави од утрогестан? И колку време од прекинување се појавуваат? И јас приметив во градите како некоја тапа болка, сега немам веќе ама некако чудно ми беше. Знам дека следна бременост пак ќе морам со утрогестан, макар што ефект не видов од нив за жал Дали утрогестан е некој вид на хормони?
Здраво . Би сакала да прашам дали сте се чуствувале поспани од добрастон... Пред 3 дена правев инсеминација и прв пат ми дадоа добрастон по една таблета навечер....еве 3 дена многу ми се спие и дење и ноќе па незнам дали е од таблетите