Одам на работа и затоа не сум ставала точно на 12 саати. Фала Богу до сеа не сум имала проблем. Се извадив од памет.
Јас сабајле и навечер ставам. Сабајле накај 9, навечер 11,12. Консултирај се со доктор ако ти е шубе мене ми рекле не е проблем вака.
Не се секирај и јас ги ставав докторката ми рече само навечер пред спиење, не пазев време на 24 саати ги ставав пред да си легнам. Инаку незнам за што ги примаш ама тоа прогестерон, ги даваат превентивно првите недели или ако имаш хематом да не прокрвариш. Така да не се секирај чим до сега не се десило нешто не е ништо страшно, пробај да ги ставаш на 12 саати. позз
Уште пред ивф ми ги дадоа да ги ставам ама на упатството пишува само 2 навечер и 1 сабајле. Инаку и мене матичната ми виде хематом и ми рече не се секирај ова ништо не му може, тоа беше пред 3 недели. Сеа во средата бев во Њуборн и докторот ми рече дека бебе машала е плус 5 дена од што треба. Сеа надевам се ќе биде ок.
Без гајле биди, немој да се секираш. И јас сум со хематом ништо страшно не е, само позитивно гледај колку можеш да одмараш, со среќни мисли и гали мешето❤❤❤
Zasto so strav I jas ne gi stavav na 12 saati a gi stavav utrogestan do 37 ned I kerka mi se rodi ziva I zdrava
Ajde ne se sekiraj jas pred ivf krinon stavav ama realno mi bese skap I mi gi smeni dr trajkovski so utrogestan I teram so nego do 37 ned
Ако е правен да се утврди овулација, тогаш нивото е прениско и најверојатно е оти си немала или била доста покасно. Единиците кај тебе се во nmol/L и кога има овулација вредноста е над 30 (тоа е исто што и 10 ng/ml).
Vi blagodaram za odogovorot, pravev stimulacija ovoj mesec samo so.latrazol da vidi doktorot dali ke reagiram dobro a na 11 den koga bev mi rece deka do 14 ke nastane ovulacija zatoa sto imav okolu 14 i 16 mm folikuli i za toa sakav da prasam nekoi od tuka da mi objasni dali e okej
Devojki dali na nekoja i se slucilo od utrogestan da se pojavi kafeav iscedok, jas sum 8 nedela bremena i 2 dena imam nekoj tecen kafeav iscedok.Utrogestanot veke 2 meseci go koristam ama sega prv pat imam iscedok. Bev vcera na eho se e vo red, a ne znam od sto moze da e ova.
Утрогестанот помага ако има крвавење, колку што знам не предизвикува. Го даваат како терапија ако има крвав или кафеав исцедок. И јас го користев долго, имам исцедок и продолжив со терапијата. Консултирај се пак со докторот што те води, можеби ќе ти вклучи и Депо.
Јас утрогестан го користев од 4та недела до вчера и не сум имала кафеав исцедок. Советувај се до мат.гинеколог
Девојки, каде сте нашле Утрогестан последниве денови во Скопје, поминав барем десетина аптеки никаде не ги имаат, ми кажаа дефицитарни биле во моментов. Фала ви!
Здраво девојки, предходната недела матичниот ми препиша Утрогестан вагинално 2х1 ,ми рече дека ми ги дава како превенција за болки коишто ги осеќав во абдомен , да ја завршам терапијата (една недела) па да ги прекинам. Вечерва ми е последна доза. Се било во ред со мене и бебо барем така кажа. Денес влегувам во 10та недела , немам болки , немам крварење , немам предходна бременост т.е спонтан.. е сега прашањето ми е дали е нормално само една доза и да ги прекинам . Дали би можеле да се појават последици?
Обично кога некој лек е дефицитатен нема да го најдеш во поголемиве аптеки. Барај во локални маалски аптеки, мислам дека ќе најдеш. Маж ми последно ми купи Утрогестан пред десетина дена и тоа од Зегин. Имам за уште неколку недели, после тоа влегувам во девети и очекувам да ми ги прекинат. Во аптека Берна во Чаир секогаш сум наоѓала лекови што ги нема на други места. Можеш и телефонски да се јавиш пред да отидеш.