Нема на што,што и да треба ,пиши си, доколку некоја знае ќе ти даде одговор. А ти до сега не пиеше дабростон, зашто ти го дадоа сега?
Daliod dabrostonot mozedai se javat nekoj bolki vo jajnicite? Gi primam za reguliranje ciklus posto imam policisticni jajnici ... A jajnicive da me bolat ko za dobivanje rano mi e tek za edna nedela treba da dobijam... Vtor mesec gi pijam ama minatiot nemav bolki. Ima li nekoj iskustvo slicno?
Јас сум 7 недела бремена и искрварив неколку пати до сега. Докторот ми препиша дабростарон 2/1 иако немам веќе крварење. Дали е подобри дабростарон или утрогестан?
според мене подобри се утрогестан бидејќи се ставаат вагинално и така подобро и побрзо делуваат а и немаат нус појави ко дабростонот мене од дабростонот многу лошо ми беше, инаку и едните и другите ти се прогестерон.
почеток на 8-ма недела, ми се јави кафеав исцедок и мало крварење, денес бев на ургентен и ми препишаа утогестан, не знам дали да почнам да ги пијам или да чекам деновиве да се консултирам со матиччната? многу ме фаќа паника појма немам шо да правам
Jas si koristam utrogestan uste od prv den I seuste, 5 mesec sum. Od utrogestan steta mislam deka nemas, za poddrska na bremenost I matkata e. Progesteron e toa. Na pocetokot I jas imav iscedok, prvite 2-3 meseci, kafeavko. Jas vaginalno gi koristam.
Ne cekaj do utre. Pocni si vednas tie se specijalisti nemoze da neznaat. Baska toa e samo progesterone nema steta. Kaj nekoj slucaevi GI davaat I preventivno.
И јас ставав утрогестан од прв ден, и плус прогестерон депо инекции, а немав крварење или исцедок. Имав грчеви и превентивно ми ги даде докторката.
Jas stavam utrogestan od prviot den od bremenosta,zaradi krvarenje,grcevi,prvo stavav 3 pati na den,pa mi gi namalija samo navecer i nasabajle.Sega sum 25 nedela i uste gi primam. Zemi si gi i mozes da gi koristes no konsultiraj se i so maticnata mora da te pregleda i moze ke imas potreba i od druga terapija. pozz
Дали некоја од вас ги има пиено Дабростон поради недобивање? кога се породив одма добив вториот месец и до 8ми месец убаво добивав, од тогаш немам, минатиот пат на 15ти Јануари добив со Примолут нор (препишан од приватна докторка), од тогаш пак немам и матичната ми препиша Дабростон, искуство за ваков проблем? Немам воопшто овулации, имав цисти цели гроздови минатиот пат, куп цел на јајниците, а овој пат имам на лев една поголема циста. Пред 10 дена имав кафен исцедок изгледа и на десен сум имала ама пукнала тогаш...
Јас пиев пред година скоро, исто ради цисти и недобивање, циклусот си проби некако ама цистите не пукнаа
Добивам иако со задоцнување од неколку дена, овулации немав првите неколку месеци, потоа од коа се исчистија скроз цистите имам.
Девојки, бидејки немав добиено 2 месеци денес бев на гинеколог и ми ги препишаа таблеите Дабростон, ми рече да пијам 7 дена по 1 таблета на ден и до 7 дена да чекам да добијам. Има некој искуство со овие таблето. Дане се штетни ?
Vidi pogore jas gi piev 10 dena, 3 dena ne piev pa dobiv... sega kje vidime dali kje dobijam normalno nareden pat, bidejki si pocnav so terapija za tiroidnata zlezda, radi nea jas ne sum dobivala