Zdravo, pravev proverka na progesteron posle ovulacija i rezultat mi e vo Lutealna faza: 9,1 ng/ml nizok li e? Dali ste proveruvale kolku vi bil rezultatot?
Не се штетни, но мене ми направија покачување на ензимите ASAT, ALAT GAMA GT од кога ми кажа матичната да префрлам локачно со уттогестан за 7 до 9 дена ми паднаа на упола а ми беа многу високи 260 сега се 120 па се сомневаат дека е од нив бидејќи претходно ми беа нормални а немав сменето ништо во исхрана и било што би можело да пречи, пишува дека на 1 од 100 дава проблем со црн дроб па матичната вика дека изгледа јас сум била среќната во тие 100 луѓе секако ќе проверам за 15 дена пак така ми кажа да видиме до кај се дали се уште намалени
Здраво девојки,трудна сум скоро 7 недели ставам утрогестан два пати на ден од 200мг поради кафен исцедок една недела денес пак го имав исцедокот.. по колку време делува лекот? вторник сум на преглед ама сакав и овде да прашам
Здраво, гинекологот ми даде на 16 ти ден да почнам дабростон, да пијам 10 дена 2 пати на ден по едно, дали во меѓу време ова фолната и витамин Д што пијам можам да ги пијам заедно со дабростонот?
Како мислиш заедно, во исто време или напоредно? Витамините секако ќе си ги пиеш. Размак меѓу апчињата треба да е мин 2 часа
Па си ги пијам фолната и витамин Д, сабајле после јадење. И сега во вторник треба да почнам и со дабростон, дали да продолжам со фолната и витамин Д тие 10 дена?
Секако. Витамини ќе си пиеш до крај. Ако Дабростон пиеш на 12 састу, пример сабајле во 8, навечер во 8, измеѓу во текот на денот ќе си ги испиеш и витамините
Правев инсеминација и докторот ми ги препиша овие да ги пијам од утре. Дали сте ги пиеле после инсеминација? Искуства?
Дали е нормално болки како за добивање од дабростонот? Градиве ќе ми прснат, ама гледам нормално е, ама грчеви во јајници и во пределот кај матката како за добивање не пишува, исто и имам исцедок како во овулација, а не сум во овулација, треба да добијам за 8 дена. Некој со слично искуство?
Здраво девојки. 5-та недела сум и матичната на првиот преглед ми даде утрогестан, едно на ден и витамини нормално. Тие што сте ги уптребувале ве молам за инфо колку време се користат и дали од почеток ви ги дале.
Мене ми ги дадоа на почеток да ги ставам 2х1 превентивно, во 9недела ми ги намалија на 1х1 и уште ги ставам 14+6 сум. Ми рече до крај на 4ти месец а тоа е 17недела.
Девојки, после колку време од коа прекинавте со пиење Дабростон, добивте менструација? Ме мачи веќе два дена од коа прекинав, никако да добијам. Направив тест не сум бремена. Во вторникот на 8 ми ден пиење сабајлето имав бледо кафено, одвај на бришење. И толку. Се јавив на гинекологот, ми рече да ги допијам уште два дена до 10тиот. На 25ти ми беше 10 тиот. И еве цело време имам болки веќе цела недела дека ќе добијам подуена сум и не пробива. Направив тест не сум бремена. Некој со слично искуство?
Јас иста мака имам, баш и во моментов ми касни а ги имам сите симптоми на ПМС а веќе помина една недела откако завршив со Дабростон. Последниот пат ми каснеше 2 недели, 2 теста за бременост негативни. Кај тебе како стоје ствари?
Добив, после 3 дена. Поболно добиено во живот сум немала. Бубрези ме болеа од што цел дел ме болеше. Иначе нормално ми тече, втор ден најако како и секогаш. Малку потемна ми е крвта од претходно, али веројатно нормално е. Плачев од болки, а иначе немам болно добиено. И само што добив, се издишав како балон, буквално. Од гради од стомак, се. Така да јави се на гинеколог, многу да не е 7 дена покасно од прекин да немаш добиено. Чисто за консултација.
Zdravo devojki, imav problem so prodolzeno menstrualno krvarenje i mi dadoa dabroston.Gi ispiv i mi se regulirase se no na liceto mi iskocija akni i eve veke 3meseci nikako ne pominuvaatSto da pravam? Nekoj vika treba da pominat 6 meseci da se iscisti toa od krvta
Мене гинекологот ми даде да ги пијам дабростон сабајле и вечер. Ги пиев и после инсеминацијата. Инаку сум 4 недела и 6 дена.