Женски... Многу ми е страв, извинете за моите прашања Ставам вагинално утрогестан и лактовит Дали ви се дешавало да имате остаток од нив при бришење или при ставање нови? Имам нешто зеленкасто бело ем мие страв ем гадно мие грдо Фалави и добра ноќ Извинете уште еднаш
Од утрогестан (ставам сабајле и навечер) имам остатоци на бришење и тече преку цел ден и вечер, лигаво бело, некогаш и гаките ми се мокри како помочана Имаш контролна урина и брисеви направено за да исклучиш бактерија?
Да насабајле имаше остаток од утрогестанот но млечно бел, никогаш зелено. Може брисеви да си направиш за да не се секираш.
Бело е нормално од утрогестанот, сите имаме што ставаме. Зеленко не, некоја инфекција е. Наорави си брисеви, ќе покаже што е. Не е од ешерихијатс, тоа е во мокрачата. Не се секирај што и да е се средува. Сега во бременост сме склони на се.
Девојки здраво. Ќе пишам тука можеби некоја поминала низ истото. Пиев дабростон 10 дена по препорака од гинеколог, од кога ги прекинав добив после 3 дена, дури и еден ден порано, без да осетам многу слаба менструација траеше 3-4 дена безболна и не беше ич обилна. Направив тест негативен беше. Отидов пред некој ден на преглед да следиме фоликули беше се најнормално треба да одам и утре - точно после 2 недели крварам пак денес, наеднаш протече ама пак без болка. дали има некоја со слично искуство, дали е од дабростонот? Се истрчав направив тест негативен беше (be safe)
zdravo jas sum 19 ta nedela i doktorkata mi prepisa utrogestan edno dnevno no ne mi kaza kako da go koristam vaginalno ili oralno,dali ima vrska na koj nacin se koristi
ne samo mi prepisa specijalist,jas otidov kaj maticna mi dade recepta i tolku,jas ne prasav bidejki ne znaev deka moze i taka i taka da se koristi
ако уште не ти се земени од аптека прашај ја аптекарката кога ќе ги зимаш, ако веќе ги имаш прочитај во упатството
Вагинално ставај утрагестан, мојата докторка од систина ми рече орално имаат мн мала ефикасност, доле директ делуваат. Плус мене орално ми правеа вртоглавици страшни
da citav i na upatstvoto deka nus pojavi samo od oralno moze da se pojavat ,taka da vaginalno podobra opcija
Препишани ми се утрогестан вагиналети како за превентива.Хематом или крварења немам.Дали смеам да имам односи пред да ставам вагиналета?
На почетокот искрварив и ги земав редовно.Потоа докторката рече дека е се во ред и дека немам потреба веќе од нив.И бев без нив околу 2 месеца..Последната контрола и се пожалив дека чувстувам како болки во јајник понекогаш и ми ги даде како превентива до следна контрола.На следната контрола ќе мериме цервикс.
Јас би седела мирна не би имала односи .. јас бев до 23 недела со утрогестан поради предходен спонтан некој го водеше така некој како биохемиска до крај на бременост воопшто немав односи не ми се ризикуваше ..