Mene prvicno mi bese receno do 36ta nedela deka ke treba da gi stavam no potoa doktorot mi rece do 34ta nedela i togas gi prekinav. Inaku gi stavav od 6ta do 12ta nedela pa gi prekinav i potoa od 24 nedela pa do 34ta gi stavav pak redovno
Здраво. Те молам кажи ми ја шемата како ги прекинуваше. И јас ги ставам вагинално по две од 200 немам крварење ми ги даде превентивно до 12 нед. Сепак мислам дека е многу и сакам да ги намалам по едно од 200. А не сум во мк, па малку и тука комуникацијата со док е отежната.
здраво, 5 дена ми касни, у март ми дојде на 10 ти еве сега се уште не, односи имаме со кондом, сакам да прашам дали да се напијам Дабростон, ваше мислење?
Ама тој не е за така да го пиеш, си има зашто. Консултирај се со гинеколог, не пиј ништо, поготово хормонско апче на своја рака.
Прво тест за бременост, ако е негативен почекај ќе добиеш. Ако не добиваш, консултирај се со гинеколог. Дабростон во никој случај не смееш сама да го земеш.
Колку треба да е нивото на прогестерон по недели? Мене во 9 нед ми беше измерено 53 ng/ml. Дали е тоа многу? Бидејќи сеуште и од прв ден користам и повремено и имам слаби крварења. Дали многу прогестерон е штетно?