Mene prvicno mi bese receno do 36ta nedela deka ke treba da gi stavam no potoa doktorot mi rece do 34ta nedela i togas gi prekinav. Inaku gi stavav od 6ta do 12ta nedela pa gi prekinav i potoa od 24 nedela pa do 34ta gi stavav pak redovno
Здраво. Те молам кажи ми ја шемата како ги прекинуваше. И јас ги ставам вагинално по две од 200 немам крварење ми ги даде превентивно до 12 нед. Сепак мислам дека е многу и сакам да ги намалам по едно од 200. А не сум во мк, па малку и тука комуникацијата со док е отежната.
здраво, 5 дена ми касни, у март ми дојде на 10 ти еве сега се уште не, односи имаме со кондом, сакам да прашам дали да се напијам Дабростон, ваше мислење?
Ама тој не е за така да го пиеш, си има зашто. Консултирај се со гинеколог, не пиј ништо, поготово хормонско апче на своја рака.
Прво тест за бременост, ако е негативен почекај ќе добиеш. Ако не добиваш, консултирај се со гинеколог. Дабростон во никој случај не смееш сама да го земеш.
Колку треба да е нивото на прогестерон по недели? Мене во 9 нед ми беше измерено 53 ng/ml. Дали е тоа многу? Бидејќи сеуште и од прв ден користам и повремено и имам слаби крварења. Дали многу прогестерон е штетно?
здраво Прогестерон каде се гледа ниво на прогестерон.. Или се прави посебно испитување... Јас пијам Утрогестан наутро и навечер 11та недела претходни два спонтани во периодот од 6-8недела.
Zdravo da ve prasam pred 1 nedla bev na kontrola na ginekologija na odelenie mi smenija mesto utrogestan ili ciklogest sto gi koristev da zemam dabroston vcera bev na konstola vo sistina mu kazav na doktorot mi rece deka bide zabraneti dabrostonot da si zemam utrogestan dali vie imate inf deka se zabraneti dabrostonot
Јас немам слушнато дека е забранет... Јас го користам Утрогестанот до сега не немам пиено ни Дабростон и Циклогест.. Една другарка баш некни ми пиша ги барале преку Бугарија или Србија моментално немало кај нас а не дека се забранети...
Моментално Дабростон пијам од утрогестанот ми се јави како инфекција печење и чешање и сега ми е страв пак да ги ставам а кога ги пијам многу ми е лошо од нив, а пак докторот во систина ми кажа дека дабростонот бил забранет и сега незнам што да правам несакам вагиналети друго е кога е апче испиеш го и раат си треба да прапам дали има некој други таблети прогестеронски
Хммм за пиење незнам дали има други освен утрогестан. А друга прогестеронска поддршка ти е исто така и кринон гелот, него го имам користено, но тој се става вагинално.