Дабростон/Утрогестан

Дискусија во 'Бременост' започната од ackaa91, 9 декември 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Циглогест прашај дали можеш.

2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.049
    И јас немам слушнато нешто такво. Да не не сте се разбрале, прогестерон депо инекциите се повлечени од пазарот, за нив имаше таква информација.

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    436
    Да заборавив да напоменам и јас требаше да примам е уште 4та недела кога бев прогестерон депо ми кажаа дека се повлечени од пазарот... И сега не знам што ќе се прави јас сега сум 12та недела и незнам до кога треба со Утрогестанот... Јас го пијам не го ставам ради инфекции докторот ми препорача да ги пијам ....

4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    1.560
    Дали имаш лошење од утрогесанот јас сум како во кома вртоглавици гадење само 3 пати ги имам пиено немав услови да ги ставам и ногу лошо ми беше , а за унекции има пролутекс малку се скапи 560 ден ама секој ден се боцкаат јас ги примав и тие ама ми ги прекинаа бидејќи почнав да ставам циклогест 2х1, ама поради инфекција и тие ми ги прекинаа и сега останав само на дабростон, прашањето ми е дали се навикнува организмор на утрогестанот доколку се пијат подолго време или секогаш е исто

5. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    436
    Јас мака немам од Утрогестанот .. Два пати само ми и се слоши препотев и од тогаш ништо Амин добра сум... Сеуште се плашам ама еве стигнав 12та недела....

6. Veronika911

Veronika911 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво, имав крварење во 5 недела од бременост истотака имам и хематом , добив терапија Дабростон 3х1, утрогестан еднаш навечер вагинално и мирување. Дали е нормално секое утро да имам исцедок темно кафеав кон црн понекогаш и во текот на ден како секрет, дали всушност тоа е чистење на старата крв и хематомот?

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.049
    Да, нормално е, дури како талог од кафе, таков исцедок, така се чисти хематомот.

На Veronika911 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    164
    Да и јас имав кафеав исцедок и после 3 недели исчезна. Пиј терапија и одмарај.

9. ВерМер

ВерМер Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Јас пробувам да забременам веќе 6 месеци. Проверивме и спермограм и хормони и хсг - се е во ред. Е сега веќе години, неколку дена пред менструација имам кафеав исцедок. Секој др кај кој што сум била ми кажал дека не е нешто ненормално тоа, ама ме плаши. Денес др ми препиша да ги пијам Дабростон, од 16ти ден од циклус, 10 дена. Па ако не добијам после циклус, ми рече да го барам. Прашањето ми е - дали се дебелее од овие таблети и дали имаат некои други несакани последици? Поздрав

10. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    619
    здраво луѓе, ми касни 9 дена, бев не преглед ме виде на ехо, преку крв испитано нема бременост, упат за испитување хормони и ми дадоа Дабростон 10 дена да пијам за да добијам, се напив пред 8 саати сега почна ужасно да ми се гади и имам главоболки, дали можеби е од апчињата, искуство некој што ги пиел, неможам више :worried:

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    40.197
    Од апчињата ти е

12. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    619
    здраво женски, некоја шо ги пиела Дабростон поради доцнење на циклус, да пише искуство после колку денови земање на апчињата ќе добијам или може пак да не ми дојде, да напоменам не сум трудна направено ехо и преку крв, трет ден како ги земам, нема сеусште никаков знак