1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дабростон/Утрогестан

Дискусија во 'Бременост' започната од ackaa91, 9 декември 2010.

1. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    516
    Дали дабростон може да се земе без рецепта?

2. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    102
    Zdravo , dali na 4 nedeli i 4 dena se gleda eho embronot?
    Jas sum okolu 4 nedeli od posledna menstruacija ako se racuna,vcera pravev beta hcg pokaza 229 vrednost, denes imav bledo crvena krv ne mnogu obilna, na eho ne se gledase nisto,doktorot vika deka e rano zatoa ne se gledase, ama jas se isplasiv radi krvarenjeto

3. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    197
    Над 1000 вредност на бета почнува да се гледа на ехо.. Обично после 5та недела и неколку дена. Ти дадоа терапија за крварењето?

4. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    102
    Utrogestan da pijam 2x1 da ne gi stavam vaginalno.Jas barav da me bocnat progesteron ama mi kazaa deka se povleceni,gi nema poveke

5. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    197
    Да ги нема веќе прогестерон депо, заменски мене ми имаат препорачано Пролутекс инекции да боцкам при крварење (и тие се прогестерон инекции). Тоа и утрогестан е терапијата, и одмарај колку можеш.

6. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    102
    Neznam kolku dena bi trebalo da se miruva vo vakva situacija,na rab ne sum bas vo moznost da zemam boleduvanje,epten taze sum vrabotena pred tri meseci, eventualno tri dena da povrzam mozam

7. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    197
    Мирување додека не се смири крварењето се препорачува. Пробај да споиш нешто со викенд или ако си во можност за работа од дома, па следната недела веќе би требало да се види на ехо каква е ситуацијата. Со лесно

На Beth89 му/ѝ се допаѓа ова.