Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Давање и примање критики

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од referentka, 30 јуни 2020.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Давам критики, некогаш звучам мноогу оштра.Ама и и примам и добро се носам со нив.Фер плеј

На SummerGirl, Snowflake97 и Indiegurl им се допаѓа ова.
  2. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Да не ја згреши темата во која требаше да пишеш?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Знам да препознаам конструктивна критика и да ја применам.
    Порано многу критикував и наоѓав маани, сега не.

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.106
    Критикувам секогаш кога треба ама од добар аспект ама сваќаат дека ги критикувам лошо.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Прифаќам критики. Очекувам и моите критики да бидат прифатени. Ама има такви кои не ги прифаќаат. Имав другарка која се лутеше ако добие негативна критика. Сакаш мислење, испочитувај го. Па дури и да е негативно.

6. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.561
    Примам критики од личности кои ја заслужиле мојата почит и знам дека се добронамерни. А почитта се заслужува, и не се дава на "секој" "туку така", поготово денес. :!:
    И сама сум самокритична кога треба.
    НЕ прифаќам критики од кое какви профили што живеат за тоа да ти најдат флека, зошто и самите се такви флекосани, калосани, и не знаат за поинаков начин. Ако нема ќе ја измислат, или ќе пробаат да ти ја стават на чело за да те флекосаат и они како нив, за да те спуштат(во нивна глава) као на нивно ниво или испод, и потоа као изиграваат некоја као величина, и се тоа као пасивно-агресивно.:lol:
    Таквите искомплексирани човечиња што не си ја завршиле домашната да се изградат во личности вредни за почит, зошто повторно не знаат за поинаку, би да лечат комплекси на нижа вредност на други , за жал денес почна се повеќе да ги има, насекаде се, и затоа ги нањушувам оддалеку и ги множам со нула, што и се.

Последна измена: 24 октомври 2023
  7. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.561
    Сега тек ова го гледам.:D
    Така како што ми лежи, да. :D

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.927
    Чекај да видиме како примаш критики-врска немаш Инер:D

Пишувам како што ми дојде...само:!: морам да внимавам кривично да не одговарам за нешто пишано. :worried: Јер па и не смееш да критикуваш секого, јбг:smirk:

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.561
    :D
    IMG_20231024_190044.jpg

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.927
    На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    Давам (издржана) критика, примам (издржана) критика. Сето вон ова не го перцепирам зашто е налик нешто да се "измудрува". А мудрување ич не сакам завиткано во форма на "добронамерност". Од друга страна, за да побарам критика повеќе би се обратила на рандом човек отколку од овие што ги знам. Одамна не барам критика од свои зашто ги удира тро повеќе во глава.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    1. Ретко критикувам, кога има потреба и смисла да се искоментира и искритикува, тогаш го правам. Зависи на кого, колку е личноста отворена за критики и разбира. Со некои не вреди да се замараш да им укажуваш оти одма кавга ќе следи.
    2. Ретко добивам критики.
    3. Дали прифаќам критика зависи од тоа кој ја кажува, колку е на место и дали е кажана со добра намера.
    4. На почеток критиката ми е непријатна, ја доживувам како прекор дека нешто не правам добро, но потоа размислувам и ја искористувам за подобрување.
    5. Немам проблем да бидам изложена на критики на форумов, слободно си искажувам мислења па кој што сака може да си кажува и мисли. Не ги сметам за релевантни критиките тука бидејќи тука не се знаеме, не се познаваме, кој каков е во животот надвор од овој интернет простор, не знаеме. Поради тоа, критиките добиени тука ми се речиси безначајни, најчесто кажани за напад а не за корист некоја, од кавгаџии со кои немам ништо. Или ќе ме изнервираат или само ќе се насмеам. :D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.