Пробувај секој ден....ние и на ад ко бевме само.... нејќеше вода, а едно време и чај неќеше..нема галје... Полека, полека ќе се научи.
Kakva voda im davate na bebinjata. Jas prevrivam od cesma ne sum sigurna pa i kolku e popametno od plastika so ogled na toa kojznae kolku i kade e stoena. Vista voda ne saka mn da mi prifati pa i varam nekolku parcenca jabolko i i ja davam vodickata taka uspeva da ispie okolu 50ml na den. Inaku e 6.5m
Јас давам ладна бидејќи највеке ја препорачуваат педијатри. Малку ја стоплувам и ја давам ама нешто многу слабо пиеме едвај 20 мл цел ден со молење и плачење.
здраво мами ве исчитав,разни размислувања и ставови имате јас прашав педијатар за грчеви рече бекутан чај. на кесичка пишува 100мл за доенчиња јас и давам два пати на ден по 50мл , некогаш само еднаш. за вода се чуди вика ми немаме загадени води не сме у пустиња во ред е да се дава малку.. ве читам давате со лажиче, јас во шишенце и давам
Јас давам и чајче и вода и тоа по препорака на педијатар, Сајковски.Меѓу оброк обично по неколку голтки чај, ако неможе да издржи до следен оброк а е рано, дека воспоставуваме некој ритам. Водичка кога ика и после бањање обавезно
Ако е на цицање немораш ич Јас не му давав вода, чајче само чат пат кога ке беше жеден, летно време беше малечок и само на цицање, во мајчиното млеко има се
Feminki cajot od anason na becutan 1 lajce na kolku ml Voda go restvorate Nekoj mi Veli na 30 nekoj na 50 a vo pakovkata na 100 ml pisi
da treba, osven ako nemas na hipp,humana ili nekoja druga za bebinja, ama i taa posle 24-48 casa od otvaranje treba da se prevrie.