земај си во стаклено. Има мали стаклени на роса. Ќе земеш цел пакет и рает. Јас само од стакло давам. Понекогаш и неа ја превривам
Јас имам бокал на филтер. И да ти кажам го коростам рационално. Најдобра инвестиција до сега ми е. Шишиња еден тон не ми се размакнува а и тие се парите за филтри плус минус.
Не сум го размислила како опција. А шишиња по цела куќа ми тропаат Да се размисли за бокал не е лошо. Ако има
I jas isto mislam do 6meseci dovolno e posle ladna od sise Rosata e dobro sto e staklo ama pa nema namalen natrium mi se cini
Има бокали на Брита, јас имам таков. Ама филтрирана чешмовача ќе давам после година, кога нема да превривам. Инаку, ако ја превривате флашираната вода од пластични шишиња само заради пластиката, џабе е. Ништо не се уништува. Ваков е бокалот
Не те сфатив, флаширана вода даваш непревриена, само да помине низ бокалов или ? Јас на моево само еднаш имам дадено водичка до сега, не беше воодушевена. Дома купувавме исклучиво од стаклено шише, уствари и за нас само таква оти земаме, сега и јас со пластични. За големата не превривам, ама малово 2.5 превривам.
Pa deka Ladna e so najnisko nivo na natrium,i pedijatar mi rece taa da ja koristam i site taa ja forsiraat. A bas ja gledav rosa i se mislev ama neznam sto da kazam.
Дали сте слушнале или сте давсле чајче од 3 зрна ким во зовриена вода нешто така беше не можам да се сетам помош??
Јас на моето бебе му правев чај од ким во 100мл вода ставаш 3 зрна ким и да вријат кога ке се олади даваш на бебе, а и давав и чај од бекутан исто и тој е за грчеви и комбинирав 2-3дена од едниот па после од другиот и немаше мака од грчеви не ни осетив дали имала
Mami po kolku davate caj na bebe od 4m, nie za nekolku dena ke napolnime 4m i samo cicame megjutoa mn mi place navecer i gi sobira nodjinjata nagore pa zemav caj na hipp od komoraca ama neznam koga da i go dadam i po kolku, mi e strav da ne nesaka posle da mi cica, bidejki ona od bebe si cica non stop ama po 5-6 min
Јас чај од Бекутан му давам од 2 недели па нема одбиено цицање. Не давам секој ден, зависно, порано демек за грчеви му давав, сега кога шетаме знам да му дадам. Пишува по 100мл дневно па и толку практикувам.
Probav so sise na avent vo forma na grada sto e cuclata nesaka, probam so obicna od baby nova pak nesaka na kraj so lazice ni so toa nesaka, se luti place i pluka, si go ispiv jas
Не Нема врска млеко е млеко чај е чај и моето цицаше до 26месеци па уште од вѕората нефњла давав чајче за грчеви а понатаму му давав кога шеткавме,не се секирај нема да се одбие така лесно
Ја не сфаќам кога ќе речат "нема шанси чај моето бебе е на ексклузивно доење". Јас цело време го дојам, ама чај давав за грчевите и сега некогаш за шетање. Уште се доиме, 5 месеци сме. И тоа значи дека син ми не бил на ексклузивно доење...ма немој