Taka e i jas se slozuvam so tvoeto mislenje,i bebe ne se odbiva taka lesno od caj,90 posto majkite maka macat kako da gi odbijat od doenje a pomalku ima slucaevi bebe samo da se odbie pa posebno zaradi caj
И јас давав чај се додека патронажната не ме искара. Според неа чајот не е никаква храна а само го полни желудникот и навистина одбиваше млеко синми па престанав. Сега од кога почнавме со дохрана редовно давам само водичка со секој оброк,флаширана Ладна непревриена и стои отворена во фрижидер и не гледам причина да ја превривам досега сме немале проблем.
ние уште сме само на млеко. Доење и ад. Водичка дадов прв пат денес, 4 и пол меееци има. Ама не ми е јасно како да давам. После јадење, или меѓу оброци, или нема врска? И колку количински? Оти денес и дадов 15мл и едвај и го тргнав шишенцето од уста.
Мами ние сме 8+ му давам само водичка после секој оброк но не пие многу по 10-20гр пие два пати во текот на денот и толку..А сокчиња давате ли јас уште не сум дала а и да дадам незнам дали на хип или некој друг..?
Мајки по колку мл чајче можам да давам на бекутан пишува од 50-100мл на доенчиња моево е дваесетина дена почнаа да го факаат грчеви па земав чајче
Имаш Бекутан во филтер кесички, мајчина душичка, маточина, камилица и нане. Јас давам некогаш таков некогаш рефус од Зегин нане или маточина.
Педијатарот ме советуваше чај да давам 30 мин. пред оброк... Исто и за вода. И тоа два пати на ден по макс 30мл меѓутоа бебуш некогаш воопшто не сака да пие,буквално го плука па некогаш му давам понекогаш не...
До 6 месеци нема потреба од додавање чај ако сте на доење. Јас на двете не давав ништо освен мајчино млеко и по потреба чајче за грчеви од ким, анасон само по потреба и на ова непланирам да давам барем не до 6/7 месеци.
Уште од првата недела давав вода,форсирав многу Сок никако,чајче навечер кога се буди 12+ сме и пие литар вода во 24 часа,многу ми е драго дека е така
Според мене исправно си постапила. Си ја научила да пие вода. Водата е живот и не знам како би штетела, било бебе доено или не.