@orhideea И мојата исто какви не цуцли и чаши со клунче купив, на крај и понудив од чаша обична и оттогаш пие. По малку полнија и полека полека. Како пилињата со клунчињата нека голта вода. На почеток ќе плука, ќе се водени ама ќе се научи. Сега мојата сама си бара
Мене синчето не ми сакаше вода, пробував секако, чаша со клунче, обична чаша, со цуцла.. се мрштеше, не сакаше да пие ич. Почна да ми пие вода на 12+ месеци, кога воведов сол
Jas vo Eurofarm ne pamtam od koga nemam vlezeno.Se kupuvam od Zegin,mozda navika.Imam i na Hipp i na Holle,mozes da pretpostavis...nejke nisto
Имаш и во Тинекс чајчиња Еурофарм не го носат чајчето од Хип, а не немало од него со години.. Чајче ќе почнеш да даваш?? Моево ич не сака чај, он ни вода не сака, ама од чај се гади
Не планирам, ама мислев да си имам дома. Јас се унапред земам па и овие ми рекоа немало со години и увоз не се правел, па уште толку се попалив да најдам
Иста сум и јас. Шишиња, цуцли, садови за складирање храна, а да не кажувам и храна, се што допрва ќе воведувам веќе имам дома. Само зеленчук и овошје свежо купувам секој ден или секој втор ден
Имам земено на канпол. Тие се и за млеко и за храна. Има на сите фирми кои произведуваат шишиња и цуцли. Што е сигурно
Јас почнав со водичка давање нешто пред да наполни 4 месеци, не пробав да и дадам туку сама почна да покажува дека сака и тоа на купање, неколку дена по ред лижеше од водата, отвораше уста, си викам дај да ти дадам вода пред да го испиеш цело корито . Сега редовно си пие. Не и мерам по колку, обично малку варам и во шишенце и го ставам и после и давам, колку ќе испие-толку, сама се трга кога ќе се напие. Во врска со чајот и давам само чај од суви сливи што сама го варам, гледам дека го сака, а и убав е за столицата и за стомакот. Исто се мислев за камилица? Дали некој од вас дава камилица чај, читав дека е безбеден за бебе, но дали некој давал од вас?