Во 3ти месец ко фонтанелата му беше вдлабната па по 80мл.преку цел ден пиевме чајче на Бекутан со Камилица и Анасон од прва си го проба и го пиеме но на врвчето на лажичето ставам многу малце ко да обои и малце вкус не по дозата.Педијатарот ни рече да си го пиеме веќе и по 120мл во текот на денот 4+ сме. На доење сме само но полни пелени без проблем но тогаш паника ме фати па дадов.Но ако нека се учи на течности.
Во ред ли е сега фонтанелата?? Зошто даваш чајче на Бекутан, сигурно знаеш дека е засладен, зошто би внесувал од сега шеќери.. Верувам сега да дадеш друг ќе ти го одбива поради вкусот, но пробај на Хип да даваш.
Да да во ред си е веќе фонтанелата супер е сега веќе и ко да му се стврднува. За чајчето му ставам баш на лажичето многу малце колку за вкус на 120мл.по нокт од палец ептен малце. А Бекутанот ми го даде Др.Драгана Емел рече таков и тој го купив..Да има шеќер знам но затоа многу малце ставам
Што да правам со малово,шише и цуцла лажливка нема шанси да фати одма нагон за повраќање и ќе бљуцне, чајче се со лажица му давам Порано сакаше сега не.. Иначе и Авент и Нук и Чико сите ги пробавме џабе..
Кој чај е подобар на бекутан или на хип ? Досега пиеше бекутан но сакам да и сменам.И по колку мл може најмногу да се дава на 6+ месеци
На Хип е подобар бидејќи е без шеќер. На кутијата пишува колку може да се дава на ден. Јас заборавив.
Имам пишувано тука и бебо мој не сакаше да фати шише. На крај добивме томи типи и со него успеавме. Еве сега веќе од се пие. Пробај ако можеш со томи типи
Becutan ne bi vo nikoj slucaj.Mnogu e zasladen.I nie go kupivme.Nit bebe saka da pie,dodusa ni hipp ni Holl.Se probavme.Na Holle ti e najdobar
По колку мл вода ви пијат малите? Моево по 200 а некогаш и повеќе и само пуне пелените. Да не е многу таа вода? Ама па жешко е сега.
Не ми се верува дека ќе го поставам прашањево Упорна сум во доењето, откачивме Ад и планирав да се доиме ексклузивно ако може до 6 месеци Сега малото има 2 месеци и 3 недели. Кога го бањам лиже од водата во коритото и кога ќе го извадам мокар си лиже со јазикот водичка до кај што може да дофати Дали ова значи дека на бебе му се пие вода? Многу почесто цица сега веројатно од жештиниве. Си моча убаво и се е ок ама пуста вода ја лиже со мерак. Кога му ја мијам џуцлата му ја давам мокра и ја лапа со сласт. Плус го фаќа склет на цицање дека дополнително му е жешко од мене па си викам да не не се доцицува и си останува жеден. По дома почнавме само по тенко боди на долги и тенки памучни панталончиња. Не знам што да направам, срам ми е педијатар да прашам дали треба вода, бидејќи одговорот знам дека ќе биде не. И јас сум за не. Нели млекото е 88% вода и е доволно. Премногу е мал, плус слабо напредува, не би сакала да му полнам меше со вода, само да ја измоча и ништо да не му се фати на тежина. Ме интресира за ваши мислења
Не значи дека сака вода. И мојот вака прави а вода не сака од шише. И лице лиже кога го мијам и бањам и цуцата ја шмука ако има некоја капка ама вода не сака.
Сите исто прават. Што не значи дека ќе сакаат вода ако им ја понудиш. Пробај лажичка две и види. Ти секако нема цело шише од 150мл да му дадеш, ако се напие неколку голтки нема ништо да му биде. И зошто би се срамела да прашаш педијатар за било што? Тој е лекар на твоето дете и нема тука срам. Не знаеш како ќе одговори, од каде си сигурна дека ќе каже не? Јас на моиве од старт им давам вода, и двајцата на доење.
Биди си упорна во доење ама дај одвреме навреме и вода. Верувај дека ако е гладно ќе сака цице а не вода. Мојава ми плачеше за вода уште многу мала кога беше. Плаче, не сака ни цицка ни цуцла. Ѝ дадов вода,се смири и почна да цица. Неколку пати така. И денес,7+е, кога ѝ се пие вода има специфичен плач како тогаш. Под 250мл вода дневно не е.