Имам и јас еден куп чаши и клунчиња и шишиња Пиеше и од клунчето, ама малку ќе пивне и после си играше. Зедов чашка и ставам малкуцка и давам. Под 60мл на ден не е. Претходно 20-30 пиеше. Може почесто да и давам и повеќе ќе пие.
Не ми сака вода. Ќе голтне од шишето мислејќи дека е млекце ( пие мајчино млеко од шише) и кога ќр сфати дека не е млеко се тргнува и нејќе. Јас си нудам често, преку цел ден...
Чај после 2 недела, така пишува и во упатството (зборувам за бекутанот, за другите не знам). Кај мене помалиот син не сакаше да го пие, па до 6 месеци беше на мајчино млеко,сега пие вода, големиот сакаше да пие вода и чај, беше на адаптирано.
7+ сме и нудам водичка нормално нели секој ден, ама чим осети дека е вода престанува. Пред некој ден бевме излезени и во кола водата се стоплила и понудив и почна да пие, си помислив жедна е од топлото. После милион обиди да пие вода оти мака мачиме со тврда столица, на крај ја пробав и дома со млакичка вода и во еден наврат испи 50мл. Секој ден од тогаш пие вода но само млака, а на собна температура не ја сака. Ама се плашам да не е штетно нешто или ок е, мамички има ли некоја слично искуство?
I mojava ne saka....so lazice pie samo nekolku goltki a od sisence so klunce stom seti deka e voda pluka i si go grizi.
Ako e na ad i te kako treba vodicka i cajce. Od pocetok si davavme i voda i cajce. Imase priodi da ne saka da se uspie dodeka ne podgtne cajce.
Okay i sekako deka ke si davam bidejki ne veruvam deka nekoj na zestinive nema da mu ponudi voda na bebce, koja kako na sekoj ziv so mu e potrebna. Ali ok e ti si se vodis po szo jas po potrebite na bebus.
Па бебе не знае да каже што му треба. Ти можеш да претпоставиш т.е. да му створиш навика/рефлекс. Јас капка вода не дадов до 6 месеци. Сигурно сите доктори од СЗО знаат повеќе од мене.