Bebe moze neznae da kaze ama teloto stvara vidliva reakcija i pod toa mislam na potenje i gubenje na tecnosti ama pak so ja razbiram ja koga ne se vodam po preporakite na szo neli. Sepak vodata e najbitna za zivot
Јас нудев вода од мисла не сакаше. Сега откако почна со кашички го гледа шишенцето и вика, сама бара.
Не треба. Второто дете беше од неколку месеци комбинирано, доење со ад, вода дадов на 6+. Третово е само на ад, сега е 5+, вода немам дадено. Нека дава кој сака, ама не е нешто што мора или да е потребно.
Јас понудив чајче на месец дена заради грчевите, не сакаше, неколкупати и вода, исто одбиваше и престанав. Интензивно почнав да нудам вода на 6+ кога дадов и дохрана, јок не и не. Сега еве го 9+ од пред некој ден сам бара вода, а виде дека пијам и он бара, нудам и од обична чаша, пивнува ама од шишето со клунче си пие убаво. Нудам и пие без некој ред, по јадење обавезно, но тогаш најчесто одбива. Не знам која е границата за вода и дали има, ама во просек пие некои 100мл.
Bas koj kako misli taka neka pravi seedno nie si praktikuvame po prvata kontrola posle nedela dena po razgovor so pedijatar si go nudam bebus i so cajce i voda i si pie i toa i toa. Taka da koj kako smeta taka neka pravi nema pricina da se ubeduvame vo nisto.
Јас давам. Ама ич не го сака. Едвај 10-20мл пие, прави фаци ко да се гади и и иде да повраќа дури И затоа вкупно 3 пати има пиено до сега Немој бекутан, давај на хипп.
Здраво..пред 1 недела почнав со воведување храна.. исто почнав и со вода. 6 месеци сме. Кога ќе и дадам..едвај некако 1 лајче и тоа ќе го поврати ( блуцне).. Со е работава? Или не е навикната на вода? Треба да сум потрпелива можи? И колу да и давам мл дневно? И дали има некој бачин да научи од цуцла да си пие?
Добредојде во клубот Никако, пробај и од чаша со клунче, магична, обична, шише пластично со цуцла.. како ќе упали така давај. Нуди нон стоп колку испие испие, секако по јадењето нуди, по цицање/АД, да го залажеш итн итн, ти битно нуди. Бебе ми е 10м капка вода не пие дневно има денови пие по нешто, ама има денови како едно 2недели уназад капка вода не става во уста
Јана најчесто. Купував и хип на почеток и сега знам од тие малите шишенца да купам. и бебелан сум ја користела ок е.
Исти сме, нерви искинав веќе. Еве два дена абе уста за вода да не отвори, море давај смоки или малку чоколатце, џабе, ќе тргне еднаш и нејќе пишти.
Мојов бута шишето не му плаче Деновиве сака да пие од шише, е сега малку пие, повеќе плакне уста, односно си игра и утоп е, ама јас го оставам и тоа е нешто нели