Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Давање на водичка или чајче

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Синчето вода почна да ми пие 12+ кога воведов и сол, но и тогаш по 2,3 голтки.. па со малава сега чудно ми е, како цистерна е, многу водичка си пие, па како слатко ја пие и брзо, меури во шишенцето од што влече.. како мислиш којзнае што пие :lol: Ама машинче е, не застанува, лази, стани, седни, мирна е само кога спие :lol: Кога почна да лази и лумпува, тогаш пропи вода, на 8м, сега е 10м.

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    И мојата и давам сама да пие, ама она си влече на празно, си игра со цуцлата од шишето, а кога ќе и дадам јас плаче, не сака. Ај ќе пропие се надевам пак,т.е. дај боже, сега засега сме на ад само од течности.

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.644
    Давате чај и од кој? Моево не пие сокови само вода и млеко АД па сакам и нешто плус. Каков можам да дадам мојов е 15+.

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.641
    Јас и го давам овој , убав е на вкус овошен , она е исто 15м , или некогаш од природните чај од мајчина душица , нане , липа , малку невен и правам некое од овие , плус и малку мед и ставам ..

Прикачени фајлови:

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    103
    Што мислите подобро е флаширана да и даваме на децата или водата од чешма да ја провриваме ?

6. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    За една недела полниме 5 месеци..
    Чај не сака да види. А со какањето имаме проблем и што ми текна викам да пробам водичка дали ќе сака зш во неколку наврати кога ја бањам многу ми шмата со устето од водичката што.и се слева по лицето. И на смеа му викам на маж ми кај ти пие вода таа благо чајче не сака а не вода леле луѓе душата ми се натажи како да сум и дала нешто највкусно на свет шмата пие од лажичето и така два три пати и викам доста е леле кога грмна да плаче хахха и го оокажувам само лажичето она со двете раце да го фати, исплазило јазик шматка на празно па и дадов уште некое лажиче.. си викам зар сум го држела жедно детево, малку ме натажи ама многу беше срцла прв пат да се тегне по нешто. Срце мое. Е сеа може погрешив со водава дека мало е ама душа ми наполни. Би нудела секој ден по 2 3 лажички.. ако?? :)

На Sandrin4 и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.663
    5 месеци не е мало, подобро давај сега него после да неможе да ја научиш. На син ми конкретно водата многу му помогна со тврдата столица

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Јас флаширана превривам.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    Давај колку сака, не само две три лажички. Гледаш дека само си бара, жедно е. И да, водата помага со тврда столица.

На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Дека поделени мислења околу давање вода па ајде викам и вас да ве прашам. Еве и денес кога и понудив само што го виде лажичето шматка :)

На Sandrin4 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  11. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    103
    9 месеци сме. Што можам од чајче да давам, нане, липа такви домашни мислам не сакам од тие во прав одд аптека само шеќери и екстракт. Благодарам

12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    И јас и давам и сакат,особено од ко почнав да и воведвам цврста храна после оброк и нудам... не и ограничвам..некогаш лајче некогаш од шише, ама појќе се лигај со шише и си ги чешкат непцана.

13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.379
    По колку вода и колку чај да давам отприлика на 6+?
    И каков чај смеам? Оној на hipp не го сака, на бекутан го пие, но сакам некој без шеќери. И ги мешав тие 2 и така пиеше.
    Ќе одам другата недела на педијатар, но до тогаш ме интересираат искуства.

14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    @*Ench@nted*
    На бејбилов во дм е без шеќери.
    На мирис е како бекутанот.

Прикачени фајлови:

На *Ench@nted* и Ano им се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    25.379
    Еј не ми стигнала нотификација, дури сега видов. Фала ти многу. Уште утре ќе го земам.

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Прв пат вчера пиеше чај, претходно го плукаше и имаше нагон за повраќање. Вчера испи 90мл Хип чај. Има грчеви деновиве, можеби затоа и се заарни чајчево :)
    ОК е количината? Не е многу?

17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Devojki koga i dali pocnavte da im davate cajce na bebusite. I kakov? Moevo e 2 meseci ama osven doenje i nekolku pati od cajot na bekutan za grcevi ne mu imam dadeno.
    Dali vo odredeno vreme/cas vo denot mu davate ili nema vrska?

18. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Моево само кога имаше грчеви пиеше...после 2 месеци негде несакаше ни да го мириснит нит цуцла в уста појке не пикна...сеа сме 5+ шише уште нејќит, само за чешкање на непцата ја користит...и вода или сокче со лајче и давам

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Кај мене е 3 недели и и давам чајче од анасон на бекутан против грчеви,не ни помага за грчевите ама гледам го сака многу и и давам два пати по 50мл насабајле и навечер..

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Јас никако немам дадено чај, реално сметам дека нема потреба. Кој е бенефитот од давање чај кај толку мало бебе? Не сме имале голем проблем со грчеви, бидејќи многу внимавав на мојата исхрана, но кога имаше користев Саб Симплекс. До 5м беше исклучиво на доење, од 5 почнавме со вкусови, сега сме 5+ и давам само 3-4 лажички вода во денот, на доење е, да е на АД, ќе треба повеќе, се ова е со консултација на педијатар.

На Lavica2016 и Coco31 им се допаѓа ова.