Jas i dadov na odmor nekolku lazicki deka ne bese kakana, eve ja sega pak ne e i sinoka pak i dadov. Ama ne saka ja pljuka, tece po site strani 10 lazicki ke dadam za 2-3 da vidam gi goltnala
По мое немаш потреба да ја форсираш со вода ако не сака. Ако не грешам цицаше малата. Нека ц7ца почесто на топлово и да не се искака некој ден ништо страшно. Како мајка на некакачка ти кажувам 9 дена не беше какана еднаш
Па и јас сега некој ден дека на одмор ќе одиме реков да ја спремам малку да и дадам. Сака да се напие малку. Ќе и дадам па плаче бара уште. Сега и земав шише да ја пробам по малку од шише. Не знае уште како ама пробаше. Може дека на мојава јас и давам витамини таблета се раствораат во вода па од прилика знае што е.
Abe isto i na odmorot bese valjda od promenata. Taa regular kaka 1-2 dnevno, togas se iskaka cetvrtiot den. Jas i maz mi se ispocudevme sto da.pravime tesko da ne i e zapek sto ima,taa na kraj so osmeh se iskaka ni tesko ni nisto. Taa super bese nie bezpamet Denes veke 3 den bez kaka pak isti sme
Мајки како така давате вода на толку мали бебиња, па нели знаете дека е штетно и може да остави последици? На бебе под 6 месеци вода не му се дава во никој случај, опасно е, независно дали е надвор 20° или 40°. https://www.healthline.com/health/baby/why-cant-babies-have-water Нашето бебе исто така какаше многу често претходно ама сега на неколку дена, што за доенчиња е сосема нормално. До 10 дена или 14 беше не е воопшто страшно да не какаат. После тоа мора на лекар.
Во билна аптека ти прават микс билки за чај за доилки. Го фалат дека е многу добар. Јас пиев од Хип, Лактамикс-Алкалоид и од Бејбилав од ДМ.
Caj od bekutan za bebe, so flasirana voda za bebinja im go pravite ili prevriena od cesma? Posto ako mu napravam od voda za bsbinja sto se prodava nema potreba da mu ja prevriam neli ?
2 прашања: Дали купечка вода било која ја превривате? Која е науката позади тоа да не се дава вода, макар и лажичка, ако чајот (и ад) се прават со истата таа вода?
Превривав само ако е со повисок процент на натриум, ако е бебешка не. Уствари натриумот може да му направи проблем на бебето, ама јас сигурна сум дека неколку голтки вода не би биле штета. Јас на моето бебе давав и вода и чајче, веќе не оти не сака да пие од шише. Исто не е препорачливо да се дава вода/чај заради дуење со празни калории, ама јас верувам дека ниедна мајка нема да замени оброк со вода/чај, туку би давала измеѓу по некоја голтка.
Во Систина ми рекоа само Хип не се преврива од сите води .Јас не давам ни чај ни вода воопшто.Понеделникот ја мереа,за една недела само со доење напреднала 400 гр.Задоволен беше докторот.Мм инаку вика греота било бебето без вода што живее
Што мислите, може доволно да се преврие во микробранова? Читам тука некои користат и електричен бокал. За било каква купечка вода прашувам.
Јас не ја превривам, ја прашав и педијатарот ми вика немаш потреба, само не давај вод аод чешма обична, ниту пак таква превриена.
A zosto vo mikrobranova? Jas za nas ne koristam a kamoli za bebe. Bokal koristam, i super e.I toa samo koga gream za vo termos. Kupena voda koristam, Ladna.e davam ni voda ni čaj, 2 meseci sme
Хипп. 50-100мл макс измеѓу подои. Давај водичка подобро не ти треба чај , со празни калории го полниш непотребно мешето.