Чудно ми дојде и мене ама он ме праша колку оброци имате викам уште сме на вкусови пробување вика а треба веќе 2оброка и вика сокчина од 4м може од хипп органски се добро кажав ама не дадов секако
По колку вода давате на 6 месечно бебе? И колку чај? Деновиве е многу вознемирен, во скок, па се мислам да дадам чајче и какво?
6м сме и почнавме со кашички , дадов малце вода ама ја исплука, уште сме на доење нормално. Е сега за сокови пробав еднаш но мислам дека сепак подобро водичка, дали можеби сте ставале капка лимон малце за вкус да помага?
Не, нудев само вода додека не почна да пие, тоа беше на 7 месеци може и повеќе. Нема потреба, се хидрира од млекото доволно Ќе препие вода, не се грижи, а особено се додека цицате
11 месеци, не пропила уште вода. Не сака за жива глава, доено бебе. Фала богу барем кога има температура ми пие вода ко да не видела.. за плус хидрација, иначе со очи не сака да види. Да се надоврзам, ништо од течност не сака освен моето мајчино млеко.
И мојава одбива исто 6м сме. Или затвара уста и се трга или ќе се напие и се смее и плука. Ми спомнаа и мене за лимон да капнам ама што знам мала е уште не би ја форсирала се уште, редовно си цица
Без разлика дали е на ад или на мајчино, вода се почнува да се дава кога ќе почнеш да воведуваш вкусови.