До 6 месеци нема потреба да му даваш вода а уште помалку има потреба од чај.чај се дава ако го боли мешето бекутан. Лимон и шеќер НИКАКО
И давам и вода и чај откако е родена па фала му на Бога детето ми е здраво и право и што е највазно не ми е зедно Секоја година нови изуми..бозе мили.
^^^ Слушај и нашите мајки ни давале и вода и чај и еве сме здрави и живи,неси ти единствена,згора на се сега и ние сме мајки,јас на керка ми не и давав вода до 6 месеци а чај и давав само кога имаше грчеви во мешето или кога неможеше да кака и не небеше никогаш жедна,не е ова секоја година нови изуми ова било од секогаш ама кој да прочита некаде да види дека нема потреба бебето до 6 месеци да пија вода и чај доволно му е само мајчиното млеко.
дали читам или не тоа е моја работа а не твоја тоа е мој став и јас само си го казав своето мислење не дека некој треба да го применува.секоја мајка си знае најдобро и секоја споделува искуство.
Што си правиш со твоето дете твој проблем Forko,но начинот на кој ти го кажа не ми се допадна,испадна твоето дете нај здраво,сито и напоено а нашите деца (ние што не сме давале водичка до 6 месеци) болни и дехидрирани,и да ако побараш да прочиташ ќе видиш кој е во право
Јас на моето бебе му давам само водичка но некогаш се мршти незнам дали да му дадам чајче некое и какво кажете ми кои се за мало бебе од 2месеци
пробај чај од анасон од бекутан, нас таков ни препорача др маргарита за грчеви ама мојата не сака ни чајче ни вода
Од колку месеци сте почнале да им давате чај на бебињата како камилица, нане .... Не знам дали смеам да му дадам на син ми има 5 месеци?
Бебешкава Jана водичка пишува,за 2 дена да биде употребена по отворането? Ваше искуство и совет, дали навистина само 2 дена може да се користи?
Nie imame 17 dena i veke edna nedela kako i davam apce za koskickite rastopeno vo lazicka so voda.znaci na den edna do dve lazicki vodicka
Tuka vo germanija namesto kapki za koskite apcinja ima Zymafluor D (vitamin D3 i Fluorid ).mali se apcinjata i se rastvarat vo voda.edna lazicka vodicka i apcence mirisa na vanila... a mnogu bi bilo polesno so kapkicki, vodata ne ni e slatka a i cajce ne sakame se.mrstime i go pluvvame.
Сноу, зарем не нудиш од поодамна? Ми се чини така имам прочитано. Ние имаме 3 месеци, ама Никита пие вода од еден месец! Сега се случува и да плаче за вода, и да се тепаме да му го извадам шишето Пие и чај на бекутан од 2 недели кога беше стар, ама сега му правам домашен од ким и анасон. Бекутанот го сведов на минимум затоа што има шеќер.
Сметам дека доколку детето е на ексклузивно доење нема потреба ниту од вода ниту од чај. Ако добро напредува значи дека преку млекото добива се што му е потребно. Исклучок би направила доколку не може да се смири од грчеви, па да ќе и‘ дадам од она чајчето и тоа со лажиче. Избегнувам да и давам од шише, бидејќи ја дојам и не ризикувам да ме одбие.
Да му нудам ама плукаше и се мрштеше, ама изгледа само тогаш толку беше....сеуште мака мачиме, еве сега почнав после кашичките па ќе видиме како ќе е.