И што со притворот? Да лежи бре да ја мачат по затвори, да ја тепаат исто ко таа што тпааше дур испушти душа
Па ако не е во притвор треба да биде пуштена на слобода. Затоа ти реплицирав, оти постот ти беше контрадикторен.
Законите чкрипат, во судството загрозување/малтретирање/убивање на човек има казни исти како за уцена/изнуда и слично што е многу нелогично. Според делов најверојатно адвокатот на женава ќе оди на карта психичка растроеност за да и се намали казната. Не сум сигурна и снимката на кој начин беше прибавена, под пим мерки сигурно не. Незаконско видео снимање, или полицијата веќе била известена? Меѓутоа во случајов можеби и нема да се постапува толку благо према неа само поради гневот во јавноста и тоа што беше обелоденето претходно и само поради тоа ќе се земе предвид и видео снимката.
Страшно, како можела тоа го направи!?!? Ова е нон сенс, затоа треба добро да се провери на каква личност се доверува дете.
Го видовте ова???? https://www.libertas.mk/video-zhena...dezhavu-kako-tepa-i-maltretira-malo-detencze/ https://alfa.mk/pritvor-za-dadilkata-shto-krvnichki-tepa-dete-srede-igroteka/
Го гледав на вести и ми иде да ја згазам. Да ја тепам дупло повеќе. Дефинитивно психичка проверка на сите негувателки и воспитувачки пред да добијат лиценца/ да почнат со работа. И браво што ги објавиле снимките од камерата кај што и се гледа ликот.Да не може да крене глава на улица, доста им ги кријат ликовите и идентитетите на ваквите ко нејзе, на криминалците, лоповите, крадците.. Треба да знае народов кој е џган во државава и да ги плукаат по улица. Може звучам грубо ама НИКОЈ нема право да врши противправни дејствија, а како што сме разглас-наопаку-стар менталитет држава место да се замараме со Лила, Мелита и со нивно ругање и плукање подобро ништожници да кудиме и плукаме.
Пишаа дека е дадилка,не мајка на дечињата. Али што е битно тоа. Ми се згади кога го видов видеото,уствари не го ни догледав. Да ја мачиш со саати,со денови оваа без престан. Монструм.
Денес околу 12 часот на пладне ја сретнав женава пред Дежа Ву, запре да поразговара со друга жена со количка. Со оваа жена беа три мали момченца (тројка) ги претстави како Дарко, Марко и Дарио. Оставаше впечаток на многу горда личност. Сега ми е мака што не се погодив таму во времето кога го тепала детенцево. Се колнам, да се затекнев таму, ќе и ги скршев двете раце !!! ПРЕЗЕМЕНО ОД ФБ
Јас сакам да апелирам нешто, без разлика кај и да си ги носите децата дали приватно или државно, без разлика дали зборува или не, дали е со типичен развој или не кога ќе видите модрица обрнете внимание. Денес секој има дозвола да отвори приватно па и да вработи било кој, а и државно има секакви будали и многу се опасни и ги вртат родителите 360 степени. Ако приметите дека детето не сака да оди некаде обидете се САМИ да дознаете зошто, зошто од таму ќе ви кажат каај нас е супер збори, игра нз што. Упаднете некогаш ненајавени. Не велам дека секогаш има нешто и дека деца како деца нема да паднат, да се удрат па и затепаат, но во 80% од случаите има причина. Денес се решава у најмал случај со шамарања. Ќе се запрепастите што се е испуштено од рака и најчесто ќе се истуриме на некој што работи како што треба или ќе ни ја каже вистината додека другите воспитуваат и учат деца со тепање, а пред нас се лизни мазни. Не верувајте на такви што зборат како се е сјајно и бајно.
Јас да сум татко на детенцево има да ја мачам едно недела дена, после ќе ја исецкам на парчиња и паштета ќе напраам од нејзе. Зошто постојат вакви нелуѓе бе маме им ебам, многу се напнав у пм
Леле зошто го изгледав видеото се потресов. Каква лудача и психопат...Како се изживува врз малечкото, душа. За насилство врз деца најстрога казна, бел ден да не види! Се надевам некој ке ја препознае на улица и ке ја изобличи, монструм. Која е жената инаку се знае?
Се прашувам само каква казна ќе добие свињава? Или ќе се заташка работава , како и обично. Страшно, жално, грозно.. Да се испотресе човек со кого све дишиме исти воздух.