Se zgrozivkako ne i e zhal malo dete da tepa?Da vidam jas moe dete vaka da mava kje ja zakopam smesta bez oko da mi trepne.Kakvi psihopatki se dadilki ,samo novi i novi videa izleguvaat kaj shto se maltretiraat deca ...edna da se kazni kako shto treba pa posle dadilkite kje se mislat duri i dali da povishat ton na dete.Zhalno za detenceto dushichka ubava i nevina.
Еден куп мајки сега што си ги имаат плескано децата засрамено ја читаат темата и го гледаат видеото. Отварање на очи е, нели?
Да ги снима некој мајките, и сами да се видат, ќе се згрозат. Не е различно тепањето од непознат и од родител. Исто е. Дури и полошо е од родител.
Луѓето се испуштени од раце, немаат ни совест, ни разум ни срам. Прво, сама од себе треба да се срами така да ја извршува работата што ја избрала и така да се однесува спрема толку мало дете. А и зошто се шират вакви видеа, полиција нека се занимава со неа и готово, децата се веќе трауматизирани, никакви коментари не помагаат.
Tepanje deca so pricina i bez pricina ne e isto.Ne zboruvam za mali decinja do 4-5 godini a najmalku tudji.Ova video go izgledav i se zgroziv.No ne go stavajte kjotekot vo sekoja konotacija.Ima mesta kade e i povece od produktiven.
Ќотекот е насилство,исто е и ударот по газот,исто е и викањето.Сето тоа не чини. И викањето ја ремети душата,психата. За во случајов,човек да се запраша како не приметиле родителите на детето каква личност најмиле...
Со и без причина? Имало и продуктивен ќотек!? Освен во бокс како спорт, никако, ама никако не можам да разберам, како може ќотек да биде продуктивен? Ни за дете мало, ни за дете големо, ни за жена, не постои господине оправдан и продуктивен ќотек. Семејно насилство се вика иначе, ако си го практикувате по дома.
Го млателе ко мал и му рекле така ќе е попаметен. Тоа е проблемот. Да се моли човек да не добие деца..
На ФБ прочитав коментари од жени кои ја бранат дотичната,демек било оправдано ,детево бесно па си заслужило... па којзнае колку мајки убаво ги плескаат децата ,страшно и мизерно Не би пуштила жена дома без камера. Колку сака нека е блиска и мила и све тоа. И дома ги млатела тоа сто посто, жално за дечињата
Togas zosto i posakuvate nasilstvo na zenata od videoto?Zarem ne bevte protiv kjotek i nasilstvo? Jas ne zboruvam konkretno za slucajot koj sekako ne go opravduvam ni pod razno.Tuku za kjotek kako vospitna merka za postari deca koi vece se oformeni kako licnosti.Ima i te kako zlobni povozrasni deca koi sakaat nekomu da nastetat po sekoja cena.Na toa sum svedok sekoj den a bas poradi toa sto roditelite gi mazat duri i se tepani i maltretirani fizicki od strana na svoite deca.
Оформени како личности тоа не се деца. И ние збориме за насилство врз 2 год дете. А не дека сум против ќотек за оваква. Споредбата не ти чини ич.
Sekoj den sum svedok na 12 godisno dete sto si ja narekuva svojata majka so pogrdni zborovi a ja tepa baba mu so samari.Ne smejat da mu pisnat doma bas poradi takvi stavovi deka deca ne se tepale i ne bilo humano.Kako da ne.
Ќотек не е воспитна мерка. Точка. А тоа дете што тепа баба, било од некого тепано. Научило дека така треба. И јас знам таков случај. Ама детето беше тепано од дедо. Мислам дека кога тргна во градинка, социјални служби го издвоија од насилното семејство. Дали тоа дете сега има шанси за среќна иднина-не знам. Ама немаше шанси од старт, со такво семејство.
Jas zboruvav za povozrasni deca.Koi vece trgaat vo zabaviste i slicno.Ne mislev na 2-3 godisni deca.Pogresno me razbravte.
Поголеми деца оформени како личности? Чекај бе,што збориш ти? Хахахаахха,ме насмеа. Оформена личност си ваљда ти,ама каде со вакво размислување? Едно со друго,врска нема.
Па тоа е грешка на родителите што дозволиле, пред да дозволиш такво нешто постои нешто што се вика воспитување. Ќотек у овој случај не помага веќе, џабе е