Toa bi se resilo spored mene so nekoja web strana aplikacija kade site potencijalni dadilki bi se prijavuvale legalno da rabotat i roditelite sto gi koristele uslugite na tie dadilki ke davaat ocenki ili recenzii.Taka otprilika ke se ima nekoja kontrola i nekoj psihofizicki uvid no toa znaci i deka nema da rabotat na crno.
Јас како некоја која многу претрпела од константно викање и која гледала и гледа и други кои поминале/поминуваат низ истото,можам да ти кажам дека многу грешиш.И едно викање може да уништи нечиј живот.Од тие стресови имав проблеми во основно,средно и на факултет. Не можам да комуницирам со секого,немам доверба во луѓето.Дишењето понекогаш не ми е во ред,а и срцето некогаш пребрзо ми чукало. Секое викање и удирање може само да створи непочит и/или омраза кон родителот кај детето.
Не е точно, ваквите објекти имаат дозвола за снимање и на вратите пишува дека објектот е под видео надзор. Со тоа секој кој ќе влезе е свесен дека е сниман и се согласува со тоа. Снимките припаѓаат на кафичот и тој има право да ги објави.
Без причина е на пример при спиење на детето да земеш да му врзеш шамар. Или дур грицка јаболче. А со причина е кога на пример ти му велиш дека не смее да трчка по цел ден и да се поти зш ќе настине, или чепка по штеќерите за струја, или ако е поголемко сака прво да си поигра а после да пишува домашно.... Е во вакви случаеви и треба да игра шамарот. Што све нема да се слушне Мајко мила
Бубче, прашањето во иронија го поставив. Никогаш, под никакви околности, во никој случај нема простор за ќотек на дете. Никогаш! За се постои разговор, објаснување. Ако чепка во штекери и го прави тоа пак, иако сум рекла десет пати немој, да станам и да врзам шамар ќе има ефект? Не. За се, буквално за се, постои начин да се објасни со убаво со смирено со разговор.
Градинка си е градинка. Кој како сака нека рече. И таму има вакви ситуации, ама се далеку по благи. Таму не е сама воспитачката па да си прави што сака. Имало и ќе има по градинките неправди и незадоволства, ама ова со жениве за ,,гледање,, деца е крајно не сигурна работа. Дома зад затворени врати никој незнае што се случува. ...па некој ден ќе се прашуваш зошто детето ти е потиштено и фрустрирано... И едно треба да ни влезе во глава - освен самата мајка/татко НИКОЈ ама баш НИКОЈ друг нема да ги толерира детските ,,несташлуци,, и никој нема да ги задоволи неговите детски барања.
И да е така (а не е, кафичот не снима без дозвола за снимање) и да е мој кафичот и да не смеам да објавам, пак ке објавам, па макар да ме тужи и добие на суд. Нит лице ке и заматам, нит ништо, сите да ја видат каков психопат е. На вас што ви чуваат деца, дома ставајте си камери и дадете до знаење дека ги снимате. Освен тоа што може да ги малтретира некоја како лудачава, може ни ништо да не прави со нив (нит да им дава да јадат, па да вика не сакале, нит да ги игра и занимава)... Незнам не би имала јас доверба така и би го направила тоа, па ако не сака една ке најдам друга што ке се согласи да се снима. Зашто ако не прави нешто погрешно нема зашто да не сака да се снима.
Ми потече солза..ама најискрено Сонце мало душиче.. Отварајте очи кој ви го чува децата..а женава се надевам дебело ќе лежи.Ова се видливи повреди, да не зборам за трауми кои не дај Боже да останат кај детето, плашливост/страв, недоверба во непознати луѓе.Ептен жално
Ептен ми биде очи возраста на дадилката, ако таа од видеото има 59 години секој чест како се одржува.
Истото сакав да ги прокоментирам, нема 59 ама 1000% Повеќе од 40 нема, а ни толку. Кој би дал на 60 годишна жена да чува 3 мали деца. Мислам не дека се неспособни (мајка ми има 62) али пак не се толку млади и моќни да ги чуваат, нити пак имаат толку нерви. Ама 60 сигурно нема
И јас истото го помислив. Начинот на кој се движи и на кој го крева детето со леснотија воопшто не личи на 59 години.