Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дадилка тепа мало бебе во Скопје

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од eloves, 9 септември 2015.

1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Вчера случајно на вестите налетав на видеото и се згрозив. Не можам по втор пат ниту видеото да го гледам, ниту пак трагите од насилството врз детенцето.

Колку само треба да си нечовек за да применуваш насилство врз физички послаба личност од тебе, а не па ли врз дете? Искрено се надевам дека жената ќе си ја добие казната која ја заслужува.

Не сум мајка, ама никогаш не би оставила свое дете на некој што не го познавам. Дадилка не иде во обзир.

На Independent Girl, fana, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.164
    Нема потреба индиректно да се обвинува мајката и да и се набива грижа на совест, верувам дека и без тоа ужасно се чувствува.
    Колку што прочитав таткото на децата работел во странство, што значи дека цел товар бил на мајката, која освен тоа, одела и на работа.
    Е сега некој ќе рече дека не и се исплатело да работи и да плаќа дадилка, и можеби од финансиска гледна точка е така, но ајде замислете што значи 24/7 да се грижиш за три деца на двегодишна возраст сама?

На Independent Girl, eli25, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Јас сум многу директна особа. Не заобиколувам. Во случајот си кажав за мене, не ја обвинувам мајката.

На SummerGirl, nextredstyle и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Цел свет функционира со дадилки дури се оставаат и на деца тинејџери да чуваат деца и чуваат подобро него ли овие. Него кај нас и ќоро и сакато да ми извините на израз се има распрдено и дигнато во небо, од ништо не се плашат, немаат емоции и не си ја сакаат работата. Работат само за пара да земат. И да го однесеш и во државна и во приватна институција нажалост тоа се дешава, одговорно тврдам дека во приватните е полошо иако се лизни мазни и ти ги зимаат парите и се "чуени" во тоа што го работат дури некои од нив имаат и медицински факултет завршено и да работат со деца. Свеста кај нас е на многу ниско ниво и никој не сноси одговорност и нема толеранција. Во денот сигурно има минимум 10 натепани деца, а се дознава за 1на на 5+ месеци, по некоја случајност. Се е испуштено од раце. А мајка како мајка се обидува да им обезбеди живот на децата и средства па затоа може и била приморана да земе дадилка, никој од ќеиф не фрла пари за дадилки. Кога ќе работиш, а колку што се сеќавам на медицински факилтет си (поправи ме ако грешам), ќе видиш дали со дежурства со трети смени е лесно да се чуваат деца. (Не е ова директно кон тебе насочено, но многу е лесно да збориме од далеку незнаејќи ја ситуацијата на мајката или ако не сме во нејзина кожа)

На PaLaVa и candy.cane им се допаѓа ова.
  5. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Луѓе не знам што ви е и зошто ме цитирате. Јас никаде не ја обвинив мајката. Сочувствувам со неа, не можам да замислам како и е. Посилна љубов од мајчината за мене не постои.

Тоа што го кажав, го кажав за мене. Сите сме различни и сите имаме свои принципи и морали.

На SummerGirl, nextredstyle и candy.cane им се допаѓа ова.
  6. Svetoslava

Svetoslava Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    127
    пишете со име и презиме "дадилката" ако некој знае .......

7. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да и се исушат рацете ненормална, се потресов.. Свесно го избегнував видеото го затекнав на тв. Да ми е тука би и ги искршила рацете, психопатка

На oblace1 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Мрдната. Ваква лудача само за бесилка. Се прашувам колку време се изживувала врз детето?

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Абе, ако сакам дома ќе седам и дадилка ќе имам, и куварка, и чистачка и батлер.
    Тоа не е оправдување за некој да биде насилен.

На Elenpelen, Lolipop23, Chantal и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Кажа ептен подобро одколку што јас сакав.
    Се згрозуваат кога гледаат, подсвесно знаат дека е ужасно, али не ја осудуваат гласно бидејќи преку неа се тешат дека ај не е страшно по газето, до утре ќе заборави. Затоа што да си признаат дека огромна психичка штета му прават на детето, а цел живот живеат во филм дека се перфектни родители, тогаш може малку шок да ги удри од сознанието.

За малце ќе ти поверував дека си се згрозил од видеото.

Така е, ја сфати поентата, ужасот што е направен во ситуацијава е безобѕирното објавување на снимката без налог.
    И јас колку што знам не смее да тепа деца и семејството може да ја тужи и со добар адвокат да добие без проблем.

Последна измена од модератор: 24 ноември 2019
    На Elenpelen, lovestoneddd, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Затоа треба да се имат обезбедување во дискотеки, игротеки, бутици, маркети, фитнес и пекара и др затоа што има и ненормални луѓе во светот што може да го наруши на детето или други луѓе и добро е што има и камера само преку тука може да се докаже...
    Кога планирате да земите дадилка, земете и скриена камера за доброто на нивното дете!
    Се надевам се е во ред со детето а дадилката нека ја отепаа па да види како е болно!

На Elenpelen, mime87, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Јас колку што знам.....ако влезеш во објект каде што е истакнато дека има видео надзор, автоматски се согласуваш да бидеш сниман. За вакви случки да може да се употреби снимката.

На mariz, nextredstyle, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А добро луѓе, дадилкава не знаела за камерата, не можам да поверувам дека толку е самоуверена да тепа пред камера? Тоа прави да мислам дека не и е прв пат

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Сигурно мислела дека не се прегледуваат камерите редовно. Таквите како неа не се замараат. Како што не се замараат ни оние што крадат. Каква ли е таа храброст да правиш вакво нешто а знаеш дека си сниман???

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.155
    Допаѓања:
    124.998
    Ќе проверат дали имала лиценца.
    Ама за дадилки треба да се воведат и некои психолошки тестови.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Дефинитивно, не е прв пат ова

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    За случајов дури и во регионот се пишува ... Ми се стегна срцето кога го видов видеово. :( Душа мила, кој знае колку ги има малтретирано жеништево. Јас мое дете не сум удрила, не пак некој да ми мава т.е млати вака, не знам што би направила, ама сигурно ништо арно нема да направам. Оф, со кое срце вака го испотепа, среќа во несреќа е што се обелодени немилиов настан, па дечињава се спасија.
    Да нема верба човек во никој после се

На Independent Girl, mariz и nextredstyle им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.228
    Допаѓања:
    76.222
    FB_IMG_1574548729793.jpg

Преземено од Фејсбук.

На cresa-jagoda, kukla21, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.359
    Допаѓања:
    13.335
    Не знам колку е законски вака да ја објават, ама мило ми е што некој го направил ова. Освен вака да се дознае која е, не гледам друг начин како би се спречило женава пак да чува деца во иднина.

На cresa-jagoda, kukla21, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Ментална, да ја видам у фаца би ја плукнала, вакви настани само прават да ги мразам луѓето и се помалку доверба во луѓе имам знаејќи какви психопати постојат! :puke:

На SummerGirl и nextredstyle им се допаѓа ова.