Ненормална работа, јас само го превртев видеото бидејќи последен пат кога гледав вакво видео се потресов толку многу 5 дена не спиев... Греота за детето, којзнае што се претрпело во тек на 5 месеци, можеби ова е само шега во споредба со работите што можеби му ги правела порано. Кога неговата тетка го постира оваа видео на фејсбук таа пиша „Фала на Бога исто така што останавме присебни и не ја земавме работата во свои раце како што би направил секој,туку верувавме во државните органи.“ и тука ја направиле најголемата грешка, што веруваат на државните органи... Само во Македонија е легално да се удира дете од 9 месеци... страшно, греота, и ја посакувам најголемата казна. Еве пример за дадилка што го мачела детето, и како таткото ја „начестил“ убаво. Како што прочитав, судот воопшто не му ни судел на таткото. ДАЛЕКУ од тоа дека ова е најправилниот избор ама поентата е што кај нас едвај казна да пишат, а таму можеби и повеќе од што треба. НАПОМЕНА: Видеата се МНОГУ вознемирувачки. Спојлер
Да, сега и жртва нека ја извадат оти без знаење незаконски ја снимале. Требало незаконски да и пресудат родителите исто како таа што прави, крвнички! Некој не би се воздржал и со право.
@okcenzi повеќе од 6 не зимала,не верувам да има пари,и овој мулево е доделен од државата. Снимката е незаконска да била поставена на јавно државно земјиште ама во сопствен дом? Таа е психички болна,пет месеци го чувала,за пет месеци се можело да се случи. Па би сакала да го прашам мулево од адвокат што и згрешило душичево,што не удрила по мајка му и татко му. Мислам дека старкава пати од некој недостаток на образование. Старкава треба да е пензионерка више... Јас не сум мајка,ама се згрозив. Мулево изјавува дека сме биле хистерични што ми го буди сомнежот дека ќе сакаат да ја проверат и автентичноста на снимката.
Мулето е желно за слава. Имаше и предходно такви адвокати во 2011 и 2009 кои направија слава од вакви случаи. Добро е што народет ( мајките) не спие. Треба се повеке да коментираме на фб.
Никој да не си дозволи непозната жрна да му го чува детето ,оваа снимка е само еден ден што се случувало ,а замислете другите денови што има претрпено ова дете ,животните ова не го прават
Едно време имаше видео како бабата си го малтретира внукот оставен на чување само не можам да го најдам видеото и не се сеќавам во која земја се случуваше.Ваквите монструми се и нечии баби и мајки а баш во домашниот имаш највеќе доверба да не чува Господ подалеку од нив само.
Тоа се две различни случки, на видеата се гледа дека се работи за сосема две различни жени. Едната случка се случила во Уганда другата во Бразил - а и причината е веројатно сосема друга.
Какви само трауматични спомени ми врати видеово... Камо да имаше вака камери кога мене ме чуваше една вештерка на мои 2 ипол до 5 години. Мајка ми илјада пати сакала да ја избрка и ми веруваше кога и кажував што се случува, а татко ми од култура ја задржуваше и понатаму. На никому да не му се случи, ни на непријател не му посакувам да минува низ таков пекол...
Да, но таму има натпис: „Внимание! Објектот се наоѓа под видео надзор!„ Инаку не го оправдувам ова што се случило. Не може било кој да чува дете.
Потресна слика е тоа што видов. Само 5 минути ми требаат со ѕаков психопат. Кај ќе и оде душата воопшто ако ја има фа малтретира бебе кое сеуште е беспомшно и зависи од другите. Внимавајте родители на кого ги доверувате вашите деца.
вака треба за ваквите вештерки овој татко прво и ја исшишал косата а потоа ја носи на страна и ја казнува со иста мера
Go otstranija videoto so monstrumov... Kaj ke i odi dusata na monstrumkava? Treba da go gledaat site, da se podigne svesta malku kaj lugeto. Da se razmisli vo cii race se davaat kutrite bespimosni deca. Ne treba da se krijat vakvite videa iako sodrrzat nasilstvo koe e kaznovo so zakon i za koe monstrumov ke odgovara. Kolku deca mozbi se zrtvi na vakvi torturi i maltretiranja? Monstrumov moze cuval i drugi deca pred toa, cccccc , istoto verojatno go pravela ... Smrt za vakvi- izvinete, ne mozam da se vozdrzam od ovaa misla.
Не постојат зборови со кои би го искажала гневот кој моментално го чувствувам после изгледаново видео. Да бев јас на местото на родителиве до сега ќе лежев робија затоа што ќе ја убиев вампиркава на лице место. Сфаќам да немаш нерви, одвреме навреме да забувашаш и се тоа, ама ова ги надминува сите граници на човечност. Значи стварно не знам колкав монструм треба да бидеш за да малтретираш бебе....
sto mi trebase da go vida videovo leleee bre gi ima i takvi gubrijna na zemjava a bre nedaj gospode da ja vidam vaka ima ziva da ja peca glupaca edna,gubre zena. Jas nemam doverba vo nikoj osven vo mm i majkami i sestrata i zatoa si sedam jas o malata doma,imav mala ponuda za rabota ama koga nikoj od ovie licnosti ne e sloboden togas jas ke si sedam. Majkata si e majka. Dusicka mala
Не знам дали кога би била родител би можела да размислувам вака смирено, ама старава не би видела бел ден повеќе- буквално. Би ја затворила во подрумот додека не пцовиса, ниту храна, ниту вода ќе види, само ќотек, ама со онаква дршка од секира! Можам да разберам и сфатам многу работи, ама вакво малтретирање на дете, бебе, не. За ваквите казна- самите да молат да ги убиеш. Ете толку ме разгневуваат вакви клипови, а сум гледала доста. Ама бидејќи овој е од нашава држава, добив инспирација да напишам неколку муабети.
Се надевам дека бебето нема да има понатамошни психички трауми, а ненормалнава ќе си го добие заслуженото
Ne mi trebase da go gledam videoto,sigurno nema da spijam cela vecer,pa taa e cudoviste ne zena,da mu se sluci nesto vakvo na moeto dete bi ja ubila bez oko da mi trepne.Sramota ke bide za drzavata ako ne ja kazni vesterkata