Дали Богородица воскреснала?

Дискусија во 'Религија' започната од EvAngelos, 28 август 2016.

1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Не сфаќам, со што да се мачам?
    Не ти се доапаѓа текстот? Имаш некои критики? Баш ме интересира да ги прочитам.

2. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Па гледам секоја година објавуваш, а тоа што си го пишувал ми е стварно небитно.

На Rama и Orthophill им се допаѓа ова.
  3. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    430
    Jas sega procitav i imam kritika da vo pravo si deka ne treba da sledime istoriski neizdrzani tradicii kako na primer samo Isus deka e maz voskresnal a majka mu-zena ne voskresnala. Ne se li zaprasa zaradi toa deka e izbrisano od Biblijata so ogled deka nea ja pisuvale isklucivo mazi pa resile da ne go velicaat VOSKRESENIETO NA ZENA i da mu pridavaat samo znacenje i vaznost samo na voskresenieto na mazi isus,Lazar itn a???

4. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Не знам. Јас знам дека Исус Христос воскреснал. :) Тој во секој случај е најважен од сите други бидејќи со неговата понизност да дојде на оваа земја за да умре за сите нас, па по смртта и да воскресне, ни нуди спасение и вечен живот. Тоа треба да биде нашата надеж. Христос повторно ќе дојде еден ден за да го спаси својот народ. Да не ја одбиеме таа можност која ни е дадена. Изборот зависи од нас.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.