Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали атрактивниот физички изглед го олеснува животот?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Ajronmen, 27 септември 2021.

1. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ружен е. Личи на чудна печурка, а ретко кој сака печурки, освен ако не се магични.

2. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    3 милијарди жени не се согласуваат со тебе.

На kikkki и Traveler91 им се допаѓа ова.
  3. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    65% никогаш не доживеале оргазам со помош на печурливата алатка.

На kikkki и LadyLollypop им се допаѓа ова.
  4. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Дали по тој автоматизам и женските гради се грди?

5. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Сѐ е сведено на субјективна перцепија. :P
    Твоите грди се? Види какви расни влакна имаш, ко Југословенска јамболија.

На kikkki и Ajronmen им се допаѓа ова.
  6. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    pa da
    i druga rabota imam primeteno ubavite luge se podruzeljubivi, podobri i posmireni
    onie pogrdite se polni so zloba, ljubomorni i pokvareni i se nekoj drug im e kriv
    jas takov vpecatok imam

На Polyincognito и Traveler91 им се допаѓа ова.
  7. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Што правиме кога длабоко ќе влезете во 30те и 40те години? Кога веќе нема да сте толку атрактивни, згодни, кога ќе накачите некое килце, кога ќе ве заменат многу позгодни генерации? Што тогаш? Значи, убавината е предност, но до една граница. Без реален квалитет нема ништо.

Има снаодливи девојчиња, кои во рани 20ти, кога се најзгодни, најплодни, ќе закачат богат дечко, ќе му родат 2-3 деца и така ќе си обезбедат некој вид егзистенција, ама ако играш само на физичка убавина треба да вложуваш многу труд да ја одржуваш таа убавина низ годините, а тоа е релативно многу тешко, затоа што биолошки телото старее. На крајот од денот квалитетот е тој што те одржува во животот. Ништо друго.

На anggell, Tanjamm и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  8. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Факт е дека може да се успее.
    Никој не вика дека само оние што излегуваат од просекот со својата убавина/привлечност/атрактивност, дека само тие можат да "успеат" во животот.
    Equal opportunities имаме сите.
    Поентата е дали гореспоменатите имаат полесен пат до целите што ги имаат?!

И искрено глуп е контрастот коа збориме има убави, а другите грди.
    Не би рекол дека другата група се грди. Грд збор е грди.
    Сите си имаат своја убавина и свои позитивни страни.
    Затоа постојано потенцирам дека збориме за оние што отстапуваат една скала над мнозинството.
    За кои што повеќето би рекле: види го дечконо/девојкава.

На Tanjamm, GirlRose, MarijaMi90 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Цели без квалитет нема.

Може во глума, музика, стјуардеси, манекенки, но се е тоа со краток рок. Се дури си во 20ти. Штом те прегазат годините те гази и конкуренцијата.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    480
    Нема "грд" човек, немам сретнато "грд" човек и понижувачки е зборот. "Грд" може да ми биде ако не се средува или има неубаво/одбивно однесување.

Он.
    Предност е да си поатрактивен да, ама тоа му доаѓа како цреша на шлагот во однос на останатите квалитети што ги поседува личноста.

На Cherry333, Ajronmen, MarijaMi90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Без навреда ама помина времето кога жената/мажот мора да бидат атрактивни со пропорционални црти за да влезат во било која висока сфера на работа. IT секторите, менаџмент компаниите, економските сектори, новинарството се преполни просечни жени/мажи кои не изгледаат Бог знае што без шминка, сако, одело и сукња.

Па, и стујардесите. Од WizzAir и Катар стујардите не се натпросечно убави, а уште помалку згодни без одело и сако. Во моделинг индустријата стандардите повеќе не се исти. Не сме веќе 90-ти години за манекенка да мора да биде згодна, витка и висока. Напротив, има и дебелки по агенциите, дури и лично имам пријателка која е plus size и е одлична во она што го работи, како и уште седум колешки со неа кои немаат пропорции 90:60:90 па пак се одлични во моделингот. Дали знаете дека и Victorias Secret сега во својата палета има најразлични манекенки?

Малку црно - бело гледате на работите...
    До машки пол имам само неколку работи да кажам.

Значи, ако си бар малку снаодлив и ако се скоцкаш можеш и ти да најдеш спонзорка, па дури и помлада, која може да ја манипулираш давајќи ѝ квалитетен оргазам па така да ја музеш за пари, зошто жените за жал се доста сугестивни и можеш да ги фатиш на емоција. (За жал).
    Само треба да ги притиснеш вистинските копчиња за да живееш лагоден живот. Доста со генерализација. Не се сите спонзори и спонзоруши аман, каде вие тоа живеете?

На Guns N` Roses и st-el им се допаѓа ова.
  12. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Бро, во ред е тоа.
    Никој не збори за квалитети.
    Квалитети може да имаат двете страни.
    Не значи дека ако е атрактивен/на нема квалитети. И обратно.
    Двајца подеднакво квалитетни момци/девојки хиерархиски може да напредуваат со различна брзина само заради изгледот. Тоа е муабетот.

На TheDreamGirl, Tanjamm, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.494
    Баш чудно што немате сретнато грди луге. Како што има грди згради, грди фустани, грди чевли , има и грди луге. И глупави има. Или и тоа нема пошто е политички некоректно.
    Еве мене Чарлс Буковски ми е грд. И самиот вели дека е грд, а како млад бил особено грд зашто имал многу цистични акни. Плус алкохоличар, можам да замислам како мирисал. Сексуален успех имал сепак. Поезијата му е страва. Привлекувал жени.
    И човекот слон е грд. Како му беше името, морав да проверам, Џозеф Мерик. Или и тој не е?
    За грда жена е сепак пострашно, зашто повеќе се очекува од нас естетски да поентираме.
    Грд убав е клизава категорија, ама сепак има универзално убави, не знам некој кој за Бред Пит ќе рече дека е грд, ниту за Вупи Голдберг дека е убавица. Настрана физички деформитети, има и нефотогенични луге, или луге кои не се убави,чак и грди се, ама кога ќе ги запизнаеш, со друго освојуваат.

На Polyincognito и Bratot им се допаѓа ова.
  14. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    480
    За тој Џозев Мерик кај го најде значи. Има некој девијантен синдром.
    Чарлс Буковски значи изгледа како скроз нормален човек. Што ако имал цистични акни? Акните според мене не го прават човекот грд.

15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.494
    Ок де. Значи сепак постојат грди. Познавам и во секојдневие. Не би ги лепела на форум, ни било каде, ама постојат. Естетски одбивни. Тоа не значи дека се помалку вредни . Но животот обично им е поосамен

На TheDreamGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    480
    Да де... Постојат различни синдроми.

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.494
    Ок пошто претходно рече дека немаш сретнато, чак лугето со синдоми не се генерално грди. Има и привлечни.
    Грд не е понижувачки збор. А најгрди ама најгрди , и најодвратни се лугето гадови: пример началниче во мк ми е онака скапано одвратен. И да го гледам ми е мачно, и да го слушам. Одвратност на 2 нозе.

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Во нашево општество тоа кратко провлекување трае подолго, оти овде се се може. Инаку, да, без памет во глава на крајот ништо.

19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    Атрактивен изглед и убавина се различни поими малку е измешана темава ама пак ќе кажам ако за мене нешто едноставно е убаво за некој друг не е , а ако е атрактивно, примамливо немора да е репер дека е убаво ... општеството има поставено одредени критериуми и секако дека оној кој ги исполнува истите ( физички ) е полесно прифатен , добива поголеми симпатии и полесно поминува низ секојдневието ....
    Зборам површно ако гледаме , дали преку ред да се заврши работа , дали ќе Ви е насмевне вработениот и поубаво ќе Ве услужи или ќе Ви дадат предност на интервју за работа се е релативно ама сепак реално .

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Реално да..
    Поготово на нас жените.
    Не знам зашто е тоа така, ама имаме голема предност во некои работи.
    Некогаш не е ни битна убавината мислам, доволно е да си женско

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.