Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали атрактивниот физички изглед го олеснува животот?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Ajronmen, 27 септември 2021.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.258
    Пишував во друга тема дека жената како жена не е поштедена од објектификација, особено ако е сама, без грб, а и дека убавите жени се уште побаран "плен" за лудациве.

Особено на колективистичко тло како балканското, затуцано во минатите векови, некој по нешто да се издвојува абе да начекаат прилика, ќе го растргнат ко Малена во филмот на Торнаторе. Особено ако држиш дистанца и не им се приклучуваш. И со убавината е случај и со ред други "дарби" што ги викаат некои, и доблести.

Ама пак е подобро човек да е убав, доста е да се види во огледало и поубаво се осеќа. :makeup: :D

На glosipgirl и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Зависи од кој аспект гледаме.

Да, полесно можеби се добива работно место, но јас лично секогаш сум имала некои сукоби со жени кои ми биле колешки. Посебно ако се провртат малку машките колеги околу мене.
    И тука ми е веќе отежнато се’.
    Упадлива сум, реално имам и самодоверба и знам да се заземам сама за себе, а претпоставувам дека тоа додатно ги иритира истиве овие кои ги споменувам погоре, па често слушам секакви невистини, зајадливи ‘хехе’ коментари и морам да се справувам со цинични реплики.

Кога станува збор за друштво, во минатото да, скроз ме имаа поебувано луѓе у кои што сум се кладела како да се златни коњи. И сега ме боли кога ќе се сетам.

Но, со текот на годините створив свој круг на луѓе во кој навистина нема завист и љубомора, оговарање и ножеви во грб и тоа посебно ме исполнува и прави горда.

Мислам дека физичкиот изглед не е само она што не прави атрактивни. Тука е ставот, начинот на кој разговараме, на кој го држиме телото, самодовербата што ја имаме итн.,итн. И тоа знае и те како да боде очи на секој што е незадоволен со себе, на било кое поле во животот.

На Need for Speed, Angie1432 и LadyLollypop им се допаѓа ова.
  3. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Јас луѓе не знам кај аплицирате и што работите штом полесно добивате работа на база изглед :?:

На Frosty!, DoubleK и GirlRose им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.745
    Допаѓања:
    16.432
    И ти ли си од лепотиците, аманн што направивте од кај никнавте волку убави па и сите да ве хејтаат.

На jacqueline.s, Frosty! и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Kaj Miki Crnokrak

На jacqueline.s и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    А вие кај никнавте волку злобни.. пустите.
    Прочитај ми ги последните неколку реченици, ваљда ќе сфатиш што сакав да кажам.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    15.894
    Ќе налета некоја Роза, пак ќе се тешиме двата со нашата внатрешна убавина.
    Кога ни филтер на инста не те оправа, нема лека апотека за тебе :D

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.924
    Ама сега не зезај, зар многу треба за хејтање?
    Денес ми текна, мене во основно ме хејтаа оти ги имав сите петки. Да, тогаш немаа сите петки.
    Не мора да си лепотица за да те хејтаат, доволно е заради тебе, некој да се чувствува загрозено.
    Што пак иде во прилог на тезата дека никому не е животот полесен, стално ќе бидат побројни, оние што би ти го направиле животот потежок.Особено ако си женско:!:.

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Izvini ama i jas sum vo krugot na lepotici. Me imaat viknato na ulica da bidam fotomodel. :smoke:
    Ubava sum decki. Mi imaat otstapeno mesto u UJP posto sum ubava so samodoverba :makeup:
    Daj da vidime sliki od vas samoproglasenite lepotici. Vaka zad anonimnost ne veruvam.

10. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Да, ескорт работам, понекад и се ебавам зависи ако ми се погоди некој 60-. У задње време иам среќа, фала богу шо отворија граници, па можам да се фукам и со малку помлади на кои шо не им се качува притисокот до плафон од возењето у авион :sun: лаки ми

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Kako se pronajde ti?
    Lepotice...
    Ubava si, sto se zamaras. Ne ni bese za tebe mislenjeto 8-|

12. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Епа не можам и убава и екстра паметна за да сфатам дека не сум повикана, дури ни после цитирање. ;(

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Ah be lepotice... :sweat:
    Nemoj taka grubo sprema sebe. Veruvam vo tebe jas :*

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Фала Ружо, ретко добивам поддршка, ама кога ја добивам, ептен ми значи. (lalala)

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.745
    Допаѓања:
    16.432
    Важно убавиве си ги кажаа маките, мислам темава не беше отврена за исповед ама кога ќе се најдат сите убави на едно место :wasntme:.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.238
    Ако ти рече некој/а дека си грд и у фаца и у душа,со што ќе се тешиш,Брате? :^)

17. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.745
    Допаѓања:
    16.432
    Со убавата брендирана гардероба, што останата сиротиња ја нема.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.238
    Арно велиш.

19. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    19.957
    Веќе пишала @LadyLollypop, ама еве и јас да потврдам. Кога излегувавме со една другарка, која важеше за една од поубавите и позгодни девојки во градот никогаш не плаќавме карта во дискотека, додека мн други имаа проблем да влезат, секогаш стигнуваа пијачки од сите страни, секогаш каде и да одевме сите се однесуваа мн љубезно со нејзе, некој ќе дојдеше цвеќе ќе ни донесеше итн. Од друга страна пак, неколкупати доби и понуда за работа од луѓе кои воопшто не ги интересираше какви квалификации има. Ги одби, зошто апла беше што им е интересот. Тоа знае и негативни работи со себе да носи, но во глобала преовладуваа привилегиите. И тоа многу :) Разочарана на љубовен план никогаш не беше, кого и да посакаше можеше да го добие и не само за авантура, туку баш беа затрескани и секогаш сакаа со нејзе врска. И во друштвото секогаш добиваше комплименти од другарките, некако сите ја сакаа и ценеа. Таа иначе е и мн фина, не и е убавината само единствен адут, но за тие што не ја познаваа доволно секако тоа било тоа што прво ги заинтересирувало.

Јас исто така сум работела со луѓе неколку години и ми се случувало некогаш да појдам да речиме ненаспана на работа, не толку средена, едноставно да не се чувствувам свежо и убаво. Во таквите денови и во деновите кога ќе сум се дотерала и ќе сум се средела повеќе, се забележуваше значителна разлика во односот на луѓето. Иако ми беше малку нервозна работата, често доаѓаа налутени клиенти и нас ни се истураа, зошто немаа на кој друг, случајност или не, ама секогаш беа пољубезни во таквите денови, кога лично јас сум се чувствувала поубаво. Е сега, таквото чувство секако е поврзано и со самодоверба, кога се чувствуваш сам убаво, зрачиш и таква енергија. Па сите повеќе ти се смеат, ти прогледуваат низ прсти итн.
    Е, имав и колешка која беше далеку од конвенционално убава, ама имаше неверојатна харизма, мн смисла за хумор и мн позитивна енергија. Нејзе сите ја обожаваа.

Така да ајде да скратиме: секако дека од секое правило има исклучок, ама луѓето генерално се слаби на убав надворешен изглед. Секако дека тоа не е пресудно во животот, но постојат фази, особено кога сме помлади и кога уште ни е разнишана самодовербата и кога овие работи имаат влијание. За жал или не, најчесто е така.

И мислам дека веќе имаше ваква тема некаде на форумов, мн слична.

Последна измена: 30 септември 2021
    На LadyLollypop и Izaabella им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.745
    Допаѓања:
    16.432
    Грди и злобни така оди тоа.

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.