Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали атрактивниот физички изглед го олеснува животот?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Ajronmen, 27 септември 2021.

1. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    19.957
    Леле ама се оди в крајности со муабетиве и од едната и од другата страна. Не е дека убавата ќе ја вработат ако не поседува никакви квалификации, а другата пример е квалификувана за работата. Или дека некој ќе и каже дека од таа причина ја вработува. Едноставно ако и двете се тука така или ако станува збор за некоја порутинска работа едноставно може и несвесно тој што одлучува да донесе таква одлука.

И не дека сите што сметаат дека убавината носи предности се изјаснаа дека се лепотици. И ако некоја е лепотица не значи дека е вообразена, манипулаторка, дека не е фина. Има и негативни страни секако. Може нема да сакаат мн девојки да се блиски со таква особа зошто на пример ќе се љубоморни ако нивниот партнер е во друштво со таква другарка. Овде е најважна самодовербата на особата нормално. Не треба да е така.

Па и за мажите е слично. Тој што е попретставителен секако дека има предност. Особено ако знае да гукне нешто.

На Ambitious, Izaabella, ForeverYoung и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Од кого тоа е прогласена?

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.432
    Каде се изјаснив дека мразам убави луѓе?? Напротив сакам убави и автентични луѓе, многу погрешно си ме проценила. Сакав да кажам дека привелегиите што ги наведовте дека ги имаат убавите жени може да ги има секоја просечна жена која и не е физички толку привлечна. Убавите луѓе не се лишени ни од болка, ни од секојдневни проблеми, ниту со намигнување и насмевка си ги завршуваат работите и тие мора да го заслужат за да го добијат тоа кон што целат. Нормално дека за одредени професии потребно е да изгледаш добро, но денес стандардите и за манекенките се променети и не бараат соврешени манекенки со совршени црти на лицето и тело 90-60-90, конвенционалната убавина и наметнатите стандарди за убавина веќе се минато. Не знам дали ја погледна новата кампања на Викторика Сикрет имаше посебна тема за ова. Жално е во 21 век да се дискутира дека некој повеќе вреди од некого само поради изгледот, а овој муабет го имам слушано и лично " леле види ја оваа со овој на што личи, види каков е кај го нашла" а не му текнува на коментаторов самобендисан дека не е се во големиот бицепс и стомачните има нешто и во главата.

На Ambitious, Need for Speed, GirlRose и 3 други им се допаѓа ова.
  4. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    19.957
    Ќе се вмешам малку. Јас барем не прочитав некаде некој да рече дека некој повеќе вреди од некого заради изгледот или дека убавите треба да имаат привилегии. Еве конкретно јас кажувам како е според она што јас сум го видела, а не дека тоа е правилно. Дека се кажаа навредливи зборови се напишаа и од едни и од други. Но поентата не е да се вреѓаме, би требало само си споделиме мислење дали тоа игра улога или не.

Дека е фер, не е фер, исто како што не се фер и мн други работи во животов. Еден има среќа за едно, друг за друго. Ама да се негира дека луѓето се визуелни суштества мене ми е само залажување. Секако дека кога подобро ќе запознаеш некого многу работи влијаат на односот и не ги цениш луѓето според физичкиот изглед, но мислам дека темата не е тоа.

На Izaabella и Traveler91 им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.432
    Не го негирам фактот дека убаво е убаво ако нешто е стварно убаво и се издвојува од толпата. Дури и Бред Пит се разведе од најбавата жена на светот Анџелина Џоли.

На mode-kristina и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  6. Shia

Shia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    480
    Оу не ... ќе почнат коментари како не е најубава за некои :D

На mode-kristina, Ajronmen, Traveler91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.926
    Леле, уште се расправате:o
    Јас сум најубава на светот:makeup: и животот ми е лесен, песна:music:

Ај сега на спиење, за да бидете убави и вие:mm:

На hermosa, MarijaMi90 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343

- Да.

На Ajronmen и Traveler91 им се допаѓа ова.
  9. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.013
    - За жал, да.

На hermosa и Ajronmen им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мх.
    Е како де?
    Цело глобално општество ни е базирано на експлоатација на сексуалноста.

Види реклами за парфеми, не мора повеќе.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Другарка ми беше обезна, по долг труд, стана со нормална телесна тежина. Ми рече дека третманот што го добива од луѓето околу неа, е сосема поинаков. На пример, вика, никогаш порано не се случило маж да ми отвори врата, да поминам во продавница, сега се случи. И луѓето општо се пофини кон неа.

На mode-kristina, Lola.Luna, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  12. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Вистина го олеснува, не мислам на убавината што ја има човекот..
    Еве ситуација денес
    Чекав ред во централен, жена млада според мене уопште не убава ама уста ботокс надградби коса нокти (кафанска певаљка) Тесен костим што буквално пукаше на неа (да се наведнеше ќе попукаше скроз) деколте, парфем тежок да те зашемети, шпиц штикли лакирани неуредни испогребани па уште без маска господичнава, маживе што беа во околина насмеано ја гледаат и одма и пријдоа за што чека да ја услужат.. преку ред си заврши работа и уште надвор ја попраќаа. Очајна и жална глетка, жена без достоинство срамота. Немаше да пишам во темава, но беше крајно безобразна влезе во конфликт со една повозрасна жена поради маска што не носи. кога ја повикаа преку ред и се врти на женава и вика “глеј јас одам да завршам работа а ти чекај си со маската”

Страшно немам зборови

На $ophia, MarijaMi90 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  13. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.923
    Ааааааам, се мислам како да ти кажам:
    Буквално постои закон дека мораш да ставиш маска кога влегуваш во затворен простор.
    Не знам дали имаш читано вести изминативе две години...има вирус, можеби не си слушнала

На Angie1432, Bezimenka90, MarijaMi90 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.432
    Па задолжително е носење на маска во затворен простор каде што има многу луѓе и нормално дека била безобразна со тоа што не сакала да стави маска и го загрозува здравјето на сите присутни таму, а тоа што се пикнала преку ред не залужува ни коментар.

На Bezimenka90, MarijaMi90, Ajronmen и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.432
    А другиве глупи се само она паметна па нема да носи, законот важи за сите не само за поединци. ОК??

На Angie1432, MarijaMi90, Ajronmen и 2 други им се допаѓа ова.
  16. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Јас го коментирам тоа што го видов, имам право да си кажам мислење нели темата е за тоа насловена. Добро ајде претерав со коментарот “кафанска певаљка” превулгарно облечена може ли така. Има секакви нека си се носат како сакаат не ми беше намерата да дадам темелен опис на жената. Сакав да ја доловам ситуацијата колку арогантна и безобразна жена никави манири и култура на однесување. Каде прочита и слушна дека нема “такво присилно право” да носи маска во затворен објект. Читаш, гледаш вести? Знаеш ли ти што се случува со државава? МОРАЛНО е да носи маска ако не си знаел/а. Државата налага, информирај се

На Ajronmen и mode-kristina им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    39.497
    Морално значи нешто друго , а не дека ср мора нешто т.е дека е задолжително.
    Велиш дека неќеш темелен опис да дадеш, а ја опиша од глава до изгребани пети одобата.
    На крај зошто не ги презираш државните службеници што ја зеле преку ред туку нејзе? Каде е обезбедување ако е без маска?
    Плус тема е убавина а ти пишуваш за според тебе нешто друго.
    Ама на погрешна адреса се забезекнуваш..

На Bratot, Biljarkata и Vildiz им се допаѓа ова.
  18. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Искрено и мене ми е тоа вулгарно не ми е пријатно за гледање, ама не коментирам за другите и не кажувам како треба да бидат облечени зашто за мене тоа било вулгарно. Секој има право да се облекува како сака вклучувајќи и маската.

19. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    @Dentina Јас добро си пишувам на место е не секирај ти. Никого не презирам јас сум совесен граѓанин и си чекам ред. Фамата што она ја направи не е за оправдување, меѓу редови сакаше да ги потцени останатите присутни граѓани као “видете ме народе” со ци*ките на мегдан жално што ваков профил на луѓе има
    Бонтон на однесување 0
    Бонтон на облекување во институција 0

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.239
    За маската не може како сака.
    Мора да ја носи во затворен простор.Задолжително е!
    Членката употреби погрешни зборови,ама поентата ѝ е дека таа жена била пуштена преку ред заради изгледот.

На Ajronmen, Guns N` Roses, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.