Со пола другарки се имаме шлапнато во уста кога сме биле пијаниама само толку, без мување, јазици и остали ствари, не сум јас по тие работи
Се имам бакнато неколку пати & im not against it. I kinda like it Малку офф топик пошо прочитав некои ваши постови погоре.. сметам дека сексуалноста е флуидна, а етикетите се секогаш оние кои не збунуваат и не прават close minded. Девојка која се идентификува како лезбејка а ја привлече маж од вакви или онакви причини ќе се случи некој да ја нарече фејк лез. КАко што стрејт девојка ако ја привлече девојка ќе помислиме дека и не е баш стрејт. Така размислуваме поради стереотипните етикети кои не тераат да развиваме црно - бела шема. Ако сакате да видите интересен приказ на сексуалната флуидност гледајте го "Chasing Amy".
Да расчистиме, бакнеж на блиц или цмок не се рачуна, тоа го имаме доживеано 90% од девојките посебно во тинејџерските денови, под бакнеж се подразбира љубовен со јазик. На цмок се имам бакнато со речиси цела женска фамилија од сестра, братучетки, другарки... да не набројувам, но без сексуална конотација, затоа кога одговарате со да тоа да значи вистински бакнеж со јазик а не смок. Сега да одговорам, не сум имала таква прилика да банам друга девојка со јазик иако како и на поекето ми се вртела таа идеа низ глава, но реализацијата бара многу труд и на крајот како што погоре кажа една членка ќе ти залепат етикета за цел живот. Прво од каде да знам дали и таа сака, друго глупо е да кажеш некому само да прбам, исто како на машко да му кажеш, не мислам да одам со тебе ама ај соблечи се да пробам. Секако доколку сум во фаза сериозно да ме привлекуваат припаднички на истиот пол и да сакам нешто повеќе со некоја тогаш е сосема поинаку. Сум слушала и читала многу ставови околу тоа колку било убаво да се бакнуваш со девојка бла, бла.. но мислам дека се е индивидуално и зависи од флуидот помегу вас како и кај хетеро сексуалниот однос.
Само краток бакнеж, тоа беше одамна, игравме вистина и предизвик со друштво . Инаку онака француски не сум бакнала а и немам намера, одбивно ми е.
Se imam cmoknato ednas odamna, ali da mi e sega nema da pomine samo so cmok . Inaku mnogu e u pravo devojkata pogore sto objasni kolku zbunuvacki mozat da bidat etiketite.. Izbegavam, greota e koga nekoj se definira samo so eden zbor, bez razlika dali e seksualnost ili nesto sosema drugo. Labelot najcesto e proizvod na momentalni i minlivi custva.