Jas licno mislam deka kaj mene verojatnosta e mnogu mala za da sum bila no sepak ima sansa..a da znam deka e bi definitivno NE.
За дечко не ама со девојка бисексуалка сум си поминал испренајубаво во неколку наврати. Има да ја памтам....
Zdravo na site devojki, Gledav i ne najdov vakva tema pa ako e duplirana moze vo kanta da ide. Jas go imam sledniot problem Pred izvesen period (okolu 2 ili 3 meseci) na facebook add edno mashko za friend, me privlece premnogu negovata profilna slika. Istiot den otkako go add, drugiot den mi pisa poraka i se zapoznavme, komunikacija i komunikacijava ja prefrlivme na viber. Okej se, covekot nemase instagram (imal, no go deakriviral poradi 6000 sledbenici i navodno mu pisuvale mnogu gej mashki) i toa prifativ. Se gledavme na kamera (ne e od Skopje) a jas poradi nekoj privatni pricini ne sum vo moznost da se vidam so nego, po nekoe vreme se odlucivme da sme vo vrska. Mi raskaza za negovite bivsi devojki i nemav nisto protiv...jas sakav samata da znam, i toa sto se slucilo pred mene e sosema okej, i jas pred nego sum imala vrski...no me zacudi edno nesto. Po site ovie meseci, deckovo mi kazuva deka GEJ. Toj prethodno na smea mi kazuvase moze sum gej od kade znaes ama jas cisto se smeam kako luda, sigurna deka ne e...i okej vecerva nesto pocna na taa tema na shala, go zapnav i mi kaza deka e gej. Mene kako cel svet da mi se srushi na glava. Mi vika od 2016 do 2018 2019 nekade imal drugar (partner) koj imale zaedno odnosi. Se kolne deckovo deka nikad ne primal...samo imal odnos so drugo masko ama ne primal. Mene mi e se ova shok, ne znam kako da prifatam i kako da prodolzam ponatamu. Momentalno razmisluvam, kako ke prodolzam so toa deka imam decko koj e gej ?? Kako jas so nego ke imam seks na primer koga znam deka negov penis bil u mashki zadnik...znaci nikako ne mozam da prifatam. Sto mislite vie ? Vashe mislenje ? Sto da pravam ? Ako predlozite da zavrsam so nego, kazete i nacin kako da se izvinam i da kazam deka ne mozam taka ama bez da go povredam. Imal i devojki prethodno, ama ete imal i vrska so mashko. Jas toa ne go prifakjam. Mi e tesko na dusava ednostavno...sakam da raskinam ama si velam podocna da ne se kaam.
1. Ако имал девојки претходно, не е геј... 2. Ако е БИ, твое е да решиш дали сакаш да си со бисексуалец.. Не е битно што ќе кажат луѓето, битно е што ќе кажеш ти и дали си спремна утре да го делиш со друг маж (можеби.. Можеби и нема да дојде до тоа) И трето и најважно, со која мозочна ќелија решавате да СТЕ ВО ВРСКА со човек со кого се гледате само на камера???
Може да имал девојки и да е геј, има женети со деца што се геј. А друго не знам зашто би продолжиле во врска кога ти кажал дека е геј.
Штом го привлекувале женски и бил со женски, тогаш е би.. Гејовите најчесто освен за да создадат семејство за да не бидат осудувани од околината, не вртат женски околу малото прсте..затоа што она пиша ДЕВОЈКИТЕ.. значи повеќе од една секако.. Овој најверојатно ја лаже девојкава.. За се што и кажал до сега.
Daval,primal,ne e vazno,vazno e deka mozi e gej,mozi e bi,ama faktot e deka ti neznajs so ke prajs,a koga i da e eden den ke si bara toa so go privlekuva,ete da sum jas bi prodolzila,ako najdi nekoj pa ke gi gledam ahaha ama toa sum jas,ama ti ako ne sakas takvi raboti klocata odma,i zavrsi duri ne e kasno,nebitno toj dali e so tebe sega kako so treba,razmisli zosto ne e ednostavno,poz Ja bii toj bibi probala vrska,a dosega sum nemala takov decko,site bile mazi,osven edno mazence so go letnav odma
Види ако е БИ ама сепак ти е верен е Ок. Ако сака тројки размисли си дали ти одговара таа варијанта. Дали би го делела партнерот со некој друг? Ако му е само маска и сака да се крие позади тебе поради општеството јас не би ти препорачал бидеќи секогаш ќе бидеш во втор или трет план.
Блок делит и терај понатакаврска не де заснова на лагиза некое време може и друго да признае што го криел
Ako e gej kako sto ti priznal begaj podaleku od nego.Utre rabotite ke stanat mozebi poseriozni I toj ke se odluchi za mashkata varijanta na partner Ili ti ke mu bidesh samo chador pod koj ke se krie od ostanatiot svet. Gejovite se mnogu intelegentni,so maniri iobrazovani taka sto moze da si pomislila deka e idealen maz za tebe. Ne moze istovremeno da e vljuben vo tebe I da trchka po mashki zadnjici. Aj ne fantaziraj ,nema da se kaes osven ako I ti nemas takvi sklonosti pa ke vi odgovara situacijata. Strejt devojka ne moze da izdrzi takov pritisok.
Ако некој е бисексуален не значи дека по секоја цена сака и маж и жена и дека подолго ако е со едното дека мора да го има другото по некое време. По оваа логика, да бегаме и од стрејт мажи оти "утре работите ќе станат посериозни и тој ќе се одлучи за друга жена". Има луѓе кои се моногамни сепак, и ете тој одбрал да е со неа, а не со бившио. Бившиот кој е 1 наспроти бившите девојки кои се бааѓи повеќе. Дури и ако се ете толку многу бивши девојки би се прашала која е шамата ако прајме посериозна врска и дали има шема на раскинување. Сексуалност е страшно опиплива тема. Изоставување на вистина дур верваш на некој доволно да се довериш не е лага. 2-3 месеци да стекниш толку доверба во некој да се довериш е дури и импресивно. Чим бисексуалност е нешто шо за тебе е deal breaker - апсолутно треба да преќиниш. Не можиш да продолжиш со него со сила и против твоите чувства. Од моја перспектива - ништо страшно. Ама ако од твоја ти менва толку за да пишиш дека никако не можиш да прифатиш - можеби и сепак не сте компатибилни. И то е апсолутно океј. И ако сеуште не си раскинала, оти сепак пишам покасно, баш кажи тоа. Дека ете премногу таа информација остана со тебе и дека можеби сепак е deal breaker ради начинот на кој прави да се чувствуваш. Сигурно ќе биди повреден ама безболен раскин нема.