Дали би биле во врска со дечко што е бисексуален?

Discussion in 'Секс' started by macedonec15, Aug 9, 2016.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Срцкии, во последно време забележувам една појава, стампедо од запечени инцели, кои немаат шанса кај жени, преминуваат у ,,би" сектор, дај шта даш, само да ебнат нешто. Доста овакви несигурни габори има и овде, у вечен целибат, прашање е само кога ќе прснат. Емидемијата наречена ИНЦЕЛОМОНИЈА зема замав. Врие од овакви на апликации. ,,Да" само за самоуверени бисексуалци, кои пленат со самодоверба.:inlove:

LiquidLuna, lala15, KateKane and 3 others like this.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

statistikahiv.jpg

Ова од времето кога водев евиденција. За споредба, оваа година процентот на геј и бисексуални мажи меѓу заразените со ХИВ е: 88% (со зборови: осумдесет и осум проценти) Поточно, од 38 новозаразени, 29 се изјасниле дека се мажи што имаат секс со мажи. Веројатно и останатите се исти, само се срамеле да кажат така.

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Многу ми е смешен фактот што во слободно време правиш Excel табела во која сам си евидентираш статистика на новозаболени од ХИВ. :D

4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Срцка, јас го спремав тој дел за курикулумот за сексуалното образование ;) И не си евидентирав сам, туку со помош на државниот институт за јавно здравје. Еве ти ги референците сортирани по години.

2014: http://iph.mk/wp-content/uploads/2014/09/Izvestaj-za-zdravje-2014-IJZ.pdf
    .
    2015: http://iph.mk/wp-content/uploads/2014/09/Izvestaj-za-zdravje-2015-so-cip.pdf
    .
    2016: https://www.iph.mk/sostojba-so-hiv-sida-vo-svetski-evropski-ramki-i-r-makedonija-vo-2016-godina/
    .
    Процентот на МСМ за 2015 и 2016 во просек од 72% е наведен на овој линк:
    http://iph.mk/wp-content/uploads/2020/02/Izvestaj-za-zdravje-2018.pdf
    .
    2017: http://iph.mk/wp-content/uploads/2014/09/Izvestaj-za-zdravje-2017-so-cip1.pdf
    .
    2018: http://iph.mk/wp-content/uploads/2020/02/Izvestaj-za-zdravje-2018.pdf
    .
    2019: https://www.iph.mk/hiv-2019/
    .
    2020: https://www.iph.mk/svetski-den-vo-borba-protiv-hiv-sida-2020/
    .
    2021: https://www.iph.mk/svetski-den-za-borba-protiv-sidata-2021

mira.mira likes this.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Иначе, кондоми се користат и за у гз, колку да си знаеш. И за у женски гз важи ова.

А тоа што кај би мужи врие трипер, не е оти се би, него ли оти се мужи.

Жена да не рече со кондом, вас такво не ви чуе. Мислам плс...

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не можеш ни да се нашалиш на тема без некој да улета со пропагандата...

Well, за некој толку опседнат со сексуално преносливи болести, баш чудно да ги игнорира сите други статистики кои не се однесуваат само на геј мажи. СПБ не циркулираат исклучиво измеѓу геј мажи, за младата популација што чита да ѝ биде јасно.

Веќе кога постираш студии, стај ги и овие статистики
    IMG_6712.jpeg
    Да се разбереме, кондоми - да, хомофобија - не.

7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Не е поради тоа што мажите се би, туку поради тоа што мажите се ебат со мажи а? А да не е исто ова малку така? Или сакаш да кажеш дека поради тоа што нема жена да им каже да стават кондом? Абе ајде. Колку што мажи-жени користат кондоми, исто толку и гејовите. Општо е познато дека кондомот не е најчеста анти-бејби практика, туку рикверц методата. Ако не ми веруваш, ете иди во темата „Дали сум бремена?“ и ќе видиш стотици мислења од жени кои кажуваат како редовно си имале секс без заштита, ама свршувал надвор, ама да не е од пресемена течност, ама не сме сигурни каде сврши итн.

Причините зошто помеѓу геј и би мажите се шират најчесто сидата, гонорејата, сифилисот, мајмунските сипаници итн е од следниве причини:

- Промискуитетот помеѓу нив е драстично поголем.
    - Аналниот отвор е дел од дигестивниот систем, а тие го злоупотребуваат за сексуална намена. Речиси секоја злоупотреба на дизајнот и целисходноста на органите кај човекот резултира со последици. Аналот нема природни подмачкувачи. Па затоа и често пукаат капилари таму, се отвараат крвни садови и впиваат вируси. Таму има многу крвни садови. Малку подоле се наоѓаат и рецептори за впивање на вода, која оди во крвта.

Знаеш кое било првото име на сидата? GRID (Gay-Related Immune Deficiency). Зошто? Неее, немало врска со гејови, ве молам немојте да ширите хомофобија. Скријте ги фактите. Така се прави наука, според ХЕРА и нивните лојални приврзаници :)

Еве гуглај и види меѓу која популација се појавија за прв пат мајмунските сипаници.

8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Не, него оти мажите се ебат со што стигнат. И со животни, поточно мајмуни коа више сме на темава...

Да, буквално тоа кажав.

Па да де, оти се мажи.

И жени го злоупотребуваат дигестивниот систем де, за мушко задоволство.

Да де, кај мажи што општат со други мажи... Оти жените у мноогу помал процент се ебат со кого стигнат, а уште помалку без кондом.

Значи, сума сумарум да немаат жените три чисти, и кај нас ќе врие трипер и сида.

9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Не знам која му е намерата на ЕвАнгелос со мислењава ама нема ништо хомобично во фактот дека ХИВ се шири скоро исклучително кај геј мужи затоа што се огромантни курви. Ако има нешто полошо од маж, тоа се двајца мажи.

10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ни еден микроорганизам нема специјална супермоќ да зарази само хомосексуалци, без разлика на тоа колку посакуваш да е тоа така и да исчезнат сите педери.
    Буквално сѐ се сведува на имање секс со кондом, и да си стрејт и да си геј и да си би и да си вонземјанин.
    Ако беше толку загрижен за сексуално образование ќе пропагираше заштитени односи и редовни тестирања со акцент на мажите(вклучително и одвратните гејови)кои ретко кога се тестираат, наместо да инсинуираш дека хетеросексуални односи се далеку посигурни и без кондоми и дека сите спб се карактеристични за еден дел од популацијата. Тешко на нас ако вакви луѓе ни креираат сексуално образование по школите.

11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Доврши ја реченицата, не се срами. Еве ќе ти помогнам: ...тоа се двајца мажи што се ебат меѓу себе.

Veseli _cvetovi likes this.
  12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па не ми е гадно што се ебат, него што имаат ужасна hoop up култура. Промискуитетни се и ненаситни како и секој маж, само во стрејт односи ретко кој маж успева да ебе што стигне затоа што жените не се обично такви. А кога имаш комбинација маж + маж и сите нивни карактеристики, нема лимит.

13. FriendOfDorothy

Ве молам не ги ставајте сите мажи у ист кош, некои не можат да ебат ни мајмун, пошто дури и мајмунот си има свои критериуми, таквите обично само дркаат и водат овде некакви статистики. Правда за мажите кои барем нешто ебат!!

14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Не би била пошто знам многу геј парови и плус оние кои се класифицираат како би сексуалци, се шибат без кондом и плус имам фобија од инфекции. Инаку не сум против, само против сум тоа што не користат кондоми и шират инфекции.

Моментално најмногу заболени на ХИВ се мажи кои претходно имаат фамилија и одат да експериментираат да се шибат или да шибат во газ да пробат нешто ново и дома кога ќе си отидат да и однесат поклон на жената.

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Кога би можела да бирам, би сменила да не ме привлекуваат мажи воопшто. :D
    Инаку од оваа гледна точка не би била, бидејќи ми се чини дека многу од тие "би мажи" можат да се само скриени гејови. Ништо против нив, и не викам дека стапуваат во однос со кој ќе стигнат (иако се согласувам со коментарот погоре за хук ап културата), но како некоја што е резервирана на таа тема, не би ми било комотно со некој што "ги сака сите".

16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Ија, WOKE фемина. :)
    Не ми се верува дека веќе се се нормализира и кај нас до степен да се дискутираат вакви теми.
    Кој побогу би сакал да биде во врска со би лик? 99,9% се со болештии. Језиво. Нема би, сите се геј btw.
    А искрено вие што ќе кажете "да би била", си праите само забава по форуми, демек толку сте open-minded. :puke:

Ги жалам само жените што ќе налутаат на вакво нешто. На крај, жената пати, заглавена со триста болештии.

Ги замолувам сите што ќе се тригернат да го скипнат мојов коментар. :)

17. FriendOfDorothy

Јас сум ваљда у оние 0,1%, тројца сериозни партнери до сега и без болештини.:inlove:Сите хетеросексуалци околу мене биле со преку 10 партнери (зборам за мажи и жени), еден дури фати некаква полова болест од хетеросексуален чин на брод. Тотално моногамна мачкица сум, изрод.:inlove:Е сеа, неам навика овие хетерашиве околу мене да ги етикетирам како сидаши, курветини, промискуитетни дрољи, нимфомани и слично.

Колку само од мужите ви се би, зошто мислите дека некој би ви кажал такво нешто у мкд? Здраво, јас сум Трајче, би сум и дркам на трансици и фем твинкови, ќе се омажиш ли за мене, лол. :DДа ви отворам апликации у мкд, може ќе си го препознаете мажот, не сите гејови и би пафтаат рачиња, еден куп имаат и жени и деца и се тотално маскулин. Жени исто. Бисекс не постоеле, лол, урлам, каква затуцаност и неинформираност, не е ни чудо што немате гејдар и муж ви може да виси и да дрка на ромео без да осетите. Они се сигурни дека овој по дома е 100% стрејт у држава во која мнозинството се у плакари.

Нормално ми е и да сакаш или да нејќеш да бидеш со би маж/жена, вкус е у прашање, али да даваш статистики дека 99,9% с(м)е со болештини, тоа веќе збори за твојата болештина у таа твоја празна главура полна со стереотипи.:sun:

Ги замолувам сите што ќе се тригернат да го скипнат мојов коментар. :)

Last edited: Dec 16, 2025 at 3:19 PM
  18. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Токму така, ‍‍јунак :l:
    Bие се плашите, после храбриот е крив :?:

За вкусови не се расправа, нема потреба да напаѓате на темата. Вас ќе ве праша некoja со каков дечко "треба" да биде.

СПБ или промискуитетност не се нешта исклучиво својствени за геј и бисексуални мажи, и сам си свесен, џабе да не разглабаме.

Last edited: Dec 16, 2025 at 3:42 PM
  19. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Дечко, девојко, што и да си. Статистикиве се реални, точни. Никој не ги измислува. При дијагностика за ХИВ има прашалник кој го пополнуваат и самите луѓе си кажуваат каквов секс практикувале во последните месеци. Никој човек што имал секс со спротивен пол не би лажел дека имал секс со исти пол. Обратното е можно, поради срам, стигма и сл, но првото не е можно. Сами си кажуваат луѓето. И тоа не е само статистика за Македонија, туку тоа е светската статистика. И СЗО го тврди истото, и CDC во Америка и HIV.gov го тврдат истото. Дури и виножитните здруженија во државава го знаат тоа и затоа прават настани за информирање за ХИВ и ги канат геј и би сексуалните мажи. Затоа и тие здруженија делат кондоми и анални подмачкувачи на мажите што имаат секс со мажи. Треба да си крајно игнорантен за да замижуваш на сите факти и да си живееш во некоја розева реалност дека сето ова е „пропаганда“ или „хомофобија“.

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па геј мажи немаат боди каунт од 10 туку 100+. И не е ништо навредливо да се каже дека затоа се толку раширени СПБ кај нив, затоа што самите они знаат каква им е заедницата и колку се немарни со нивниот сексуален живот. Буквално се работи за претерана хук ап култура, која апсолутно не е нормална од никој аспект и заслужува критика. Прашај ги своите геј другари после колку анонимни пораки на Гриндр се обично наоѓаат за ебачка и зошто толку ретко има long term врски помеѓу 2ца мажи. И баш би сакала да се јави некое геј машко во темава затоа што сум прилично сигурна дека ќе се согласи. Не мора да се преправаме дека нешто токсично е океј и нормално самп од страв да не испаднеме хомофобични. |-)

Gosh likes this.