@EvAngelos е во право за ова. Според сите статистики, во Мк, најризични групи за контракција на ХИВ се, сексуалните работници, нарко-зависниците кои користат игли и мажите кои имаат секс со мажи. Но, не е само ХИВ проблемот. Има и други сексуално преносливи болести кои се опасни.
Точно. Јас користам, но има преголем број кои не користат. Би се запрепастиле од бројката. И во нив има и интелигентни, образовани, информирани луѓе, кои очигледно се препуштаат на инстиктите.
Кои глупости? Еве ти уште една вест специјално за тебе: Експлозија oд сида и ХИВ кај хомосексуалците http://republika.mk/283970 Цитат: * Тука би го корегирал новинаров дека СЗО не вели „хомосексуалците“, туку мажите што имаат секс со мажи (MSM). Кондомот те штити 90-95% од сида. Ако имаш секс 100 пати со партнер/и кои имаат сида, тоа значи дека веројатноста е не еднаш, туку 5-10 пати да бидеш заразена. Ако имаш 20 пати секс со личност/и кои се заразени, веројатноста е дека еднаш ќе бидеш заразена. Значи зборам за веројатност. Може и од првиот пат да се заразиш, а може и од 200-от пат. Никад се незна.
Алооо не имаат сите хомосексуалци сида , чукнете се во главата , ептен сте затуцани И да ти кажам кога ке ми постирате нешто од ништожниот портал на Србов република , добивам нагони на повракање !
А кој рече дека сите хомосексуалци имаат сида? Немаат ни сите пушачи канцер на бели дробови, ама сепак мнозинството од оние што имаат канцер на бели дробови се пушачи. Мнозинство, веројатност, тоа се клучните зборови. Значи ти може и да си геј и би и што сакаш биди, а да не добиеш сида и да живееш 120 години. Може и да се девица и да добиеш сида и да умреш на 11 години. Ама исклучокот нема да го поремети правилото кое вели дека: веројатноста хомосексуалците и бисексуалците да бидат заразени со ХИВ е за 19 пати поголема за разлика од останатата светска популација. Гуглај и ќе го најдеш истото на кој сакаш портал и на кој сакаш јазик. Сигурно го има и на знаковен јазик на некој сајт.
Ме нервира што многу мислат дека ако некој се label-ира како бисексуалец или лаже за да не признае дека е геј, или пак дека ќе те изневери со маж ако си во врска со него. Значи луѓе, бисексуалноста значи чувствување привлечност кон двата пола, точка. Да, постои и тоа, ШОКАНТНО! За жал дури и луѓе кои се геј сметаат дека бисексуалноста не постои, и е стварно жално. А тоа дека ќе те изневери со маж, нема врска со тоа дали е бисексуалец или не. Можи да е стрејт, па да те изневери со женско, ако веќе сака да те изневери. Се' зависи до човекот и дали е верен во врска или не. И да одговорам на прашањето, ДА, би била во врска со бисексуалец...
А зошто мислите дека бисексуалките се изгорени за тројки? Тие се девојки кои сакаат и машки и девојчиња, не нужно дека и двете оддеднаш. Тројки колку што знам и стрејт девојки прифаќаат, некои сакаат едноставно да пробаат, некои за да удоволат на дечко... Не значи дека ако е би, дека сака со двајца во исто време.
Мене живо ме интересира, како ќе знаете дека некој е би? Со вас е тој момент, и? Ќе потегнете разговор за бивши? Ќе го испрашувате за сексуална ориентација?
И јас истото си го имам помислено, освен ако некој не е аут, па да се знае. Колку само има би, или геј кој евентуално оди со девојки to deflect потенцијални оговарања. Па и стрејт да е, од кај знаеш дека никогаш ништо со машко не пробал.
аут па да се знае може во место со 2-3000 жители. Колку што знам јас нема регистар на би лица кај што се запишува кој е би. Ништо, сите што не би биле со партнер кој е би, да ги седнете вашите дечковци/девојки на испрашување и детално да им ги прочепкате минатите врски