Првото што го најдов. Можеш подетално да прогуглаш. Ми е мрза да гуглам за друг. Плус, има референци од каде е текстот на Википедија, кликни на нив.. најдоле се. Тоа што се смееш... нема да го коментирам, бидејќи, реакцијата ќе ми е против правилата на форумов.
Ja sum citala i razvojna psihologija i pedagogija i sum gi polozila nego me interesira vie sto ste procitale? Normalno kje se smeam koa postiras linkovi za domestic violence koga toa ne e tema, off topic si.
Истите предмети сум ги положила, не е тоа некакво мерило, плус други каде се спомнува врска насилство- деца, зошто немам сретнато ова кое го споменуваш? Мислам, каде се споменува дека шамар понекогаш е океј? Јас сум се сретнала дека насилство влијае лошо, дека вродува со насилство и дека секогаш има друг начин како да се укажи на дете дека не е во право. Сеуште немам сретнато каде се споменува поинаку, би ти била од срце благодарна да ми пишиш што се споменува во твоите книги тука или во лп (не цитати, неќам да те мачам, онака лежерно како шо пиши/ како си сфатила).
На прашање со прашање се одговара? Тоа у превод се толкува како избегнување одговор. Од кои автори беа книгите ако не е тајна? Прво ми пиша не си читала а сега велиш студираш психологија.
https://www.google.com/search?q=stu...ome..69i57.12722j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Ете имаш и студии. клик, клик, клик... чит, чит, чит
Прочитај го моето второ мислење. Ти реков дека нема да читам нови книги покрај тоа шо ти пишав. Книгите кои ти ги споменав ги поминав одамна, и тоа ти пишав, треба да ги барам. Некако напната? Релаксирај се, не те напаѓам, сериозно ме интересира зошто лично се немам сретнато со ова шо зборуваш. Да имав, ќе можев да ти вратам нешто, а да пишам пак шо мислам ќе биди поќе од второ мислење, неќам да се повторвам кога можиш да прочиташ. Нема смисла. Имај убав ден.
И ја ги немам сретнато тезите за кои што тврдиш дека се точни затоа те прашувам за автори за да се едуцирам поише кшто треба да читнеме од детска психологија сите што ја препорачувате? Едноставно прашање а и темава попродуктивна ќе биде ако ми одговориш а ти на тоа со контра прашање одговараш.
Ги разгледав линковите сите се за domestic violence и насилатво помеѓу деца у школо а ти ако мислиш дека еден шамар ако влепиш на дете што ти го малтретира детето е насилство кое ќе остави траги у развој мене ми е убер смешно
@honest girl каде шо те цитирав прашање не беше за мене така да не ти одговорив со прашање туку се надоврзав. Ама зошто ти се кара нека, јас не сум за тоа. Пиши ми ЛП кога си спремна за посмирено да разговараме. Љубопитност јбг, инаку не се нудам.
Ако тепате деца, без оглед на тоа дали се ваши или туѓи, истите ги поттикнувате на агресија. Насилството раѓа насилство, зарем не? Кај нас, за жал, ова не се сфаќа толку сериозно и затоа тонеме како нација. Ако твоето дете тепало друго дете, дотепај го. Ако пак друго го удрило твоето, удри го ти истото. Јас како мала бев жив пример за тоа. И со разговор од насилно станав примерно девојче. Спојлер: Посилно беше од мене @honest girl мене ова твоево дека од шамар на децата нема ништо да им биде и студирање психологија не ми одат заедно. И шамарот е насилство. Кога ќе одиш во западните држави, ќе платиш огромна казна, верувај. Па ќе видиме дали тогаш ќе ти биде ултра смешно што шамарот се смета за насилство. Ако детето е твое има право да те пријави и социјалните служби имаат право да ти го земат. А ако не, неговите родители те пријавуваат.