Така е, знам, само ти сфаќаш нешто погрешно, нејќеш штосот да ми го разбереш. Многупати вратот се врти за ДА а од уста ќе излезе гласот не или ќе климаш со глава...зарем не ти се случило некогаш против твоја воља да одговориш спротивно од тоа што мислиш!?
Секогаш! НЕ значи НЕ ДА значи ДА Небитно дали е пред или за време на секс. Ако неќам поќе, се тргам и ај со здравје.
Да. Сите до сега почитувале кога ќе сум кажела не за нешто во сексот. Исто и јас, ако кажат не, почитувам. Пример, сакале анален, јас не, откако сум кажала дека не сакам, никој не пробал да ме убеди да пробаме, ни после ми спомнале пак за тоа.
Апсолутно. Моето НЕ секогаш значи НЕ. Но, некои луѓе особено партнери не ми го почитувале тоа. И сега моментално има некој кој не го почитува моето НЕ кога станува збор за физички работи (гушки, бакнежи итн) и често ме присилува, понекогаш толку силно ме држи што боли и ми доаѓа да плачам. Колку и гласно да му кажам дека неќам едноставно не прекинува. Што да направам?
Речи му дека нема да се гледате некое време затоа што си под стрес оти 'вака и вака' ... и кажи му го ова што го пиша.
Не; не. Кажи му дека ич веќе нема дa се гледате и прекини скрос. Нема давање втора шанса за физичко насилство, а ова е тоа. @Indiegurl
Не знам искрено... Јас знам да претерам со гушкање.. посебно ако е некој поситен од мене. Ако ми речат да прекинам не прекинувам. Ама не се случило некој да го боли до сега...
одговорот може да биде меч со две оштрици. али да имало моменти кај што сум рекла не а сум мислела да.