Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали вашите миленици ги сметате како дел од вашето семејство?

Дискусија во 'Дом' започната од Hisha, 1 јули 2024.

1. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    2.485
    Мене многу ми значат.
    Бато и дадичка си ги викам кучето и мачето.

На Sophitas, Polyincognito и Hisha им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.337
    Допаѓања:
    126.131
    Милениците се дел од семејството.
    Како такви секако дека се вложува во нив.Чувани, мазени и пазени од раѓање или прибрани од бебешка возраст.
    Мајка ми си го нарекува мачорот „синко“. Си се зезам дека ми е помало братче. :D

На sweet-cherry, Gosh, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.442
    Имам две.
    И двете се мајкини.
    Кој како си мисли негов проблем иако знам дека не мислат за чукнати зошто и на одмор ги носиме, моите кучиња се гледани ко деца.

На CameliaMiller, Gosh, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    900
    Имав една мачка сега веќе не е жива, од тогаш немам милениче, ама многу си се сакавме,душа ми беше и секако гледав како на член од семејството и гледав секогаш да и е сѐ удоволено:hug: и многу сакам мачки :l:

На Anabelle.Amorette, Sophitas и Hisha им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Си ги сметам за дел од семејството, секако. Со нас си живеат, 24/7 заедно... не може да не го сметаш за дел од семејството, ако го храниш, го негуваш, го лечиш итн... исто како и останатите членови на фамилијата.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.766
    Цел живот сме чувале некакво животинче, последно имав мачор за кој бев многу приврзана и го чував 4 години, но ми го згази кола за жал и оттогаш немам земено друго маче. А ми го донесоа на само 2 месеци, уште како мало бебенце си спиеше на мене и му остана таа навика секогаш ко ќе е дома идеше и на мене легнуваше. Кога ќе ме видеше трчаше со мјаукање накај мене. Навистина си го сметав како бебе мое. Сега имаме две кучиња кои во двор ги чуваме кај моите, и со нив сум приврзана, особено со кучката бидејќи сама не посвои, од сите бегала кај што ја давале за да си се стационира кај нас. :D Е таа најмногу се радува кога ќе ме види кога се враќам кај моите. А општо со луѓе не се гали толку.
    Ама сепак маче си е маче за мене, мирни чисти тивки low-maintenance и сакаат да се галат (барем повеќето :lol:). Во иднина би сакала да чувам маче кога би имала повеќе услови, и исклучиво дома. Ако имам и деца некогаш исто така сакам да растат со животни.

На Anabelle.Amorette, Mrs. right, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.763
    Допаѓања:
    169.179
    Кога сум чувала животни надвор сум била приврзана за нив ама не ги осеќав толку блиски. Открив ново ниво на блискост со друго живо суштество и љубов од кога имам мачка дома. Апсолутно го викам "мајкин" и го разгалвам оти ми се можи. И не ми е баш гајле ако на некој му смета tbh. Ако на некој му е кринџ дека осеќам толкава среќа и љубов, мене ми е кринџ дека тие не се способни да осетат истото.

И следно ми е многу чудно да можи да осетите љубов таква само за чоек или само за чоек шо излегол од вас. Некако многу рестриктивно ми е. Дали нешто е биолошки мое (биолошко дете или во случајов мачка) не ми влијај на грижата шо можам да ја дам и љубовта. Едноставно се приврзвам и тоето, "мое" е. Ама пак, карактер е. Место да поправам мажи, шо беше случај пред мачорот, и да се грижам за нив - сега се грижам за него и наеднаш животот нови димензии ми доби. :D

И да, апсолутно ми е дел од семејството. Со кучето татко ми има ваква врска, и тој ни е дел од семејството. Се смејме дека го сака поќе од нас ама прај смисла ко ќе размислиш. И тој има потреба да се грижи за нешто постојано и кучето му дава рутина и љубов и начин да ја искажи та грижа. Пошто неговите биолошки деца се веќе пораснати и полека напуштаат гнездото и ова е вентил. Пошто милениците не растат како нас и поќе да не зависат од нас. Цел нивни живот зависат од нас и најмалку шо можиме е да му дајме цел нивни живот да им е добро и да се осеќаат како дел од семејството. Оти се.

П.С. кога си идам дома прво се гледам со мачорот. Другите знат кај сум била и оти ме немало 8 сати или 10 дена. Тој не знај. И те како искажва дека сум недостигала и дур ме немало и од ко ќе се вратам.

На CameliaMiller, staycalm, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Родителиве се најинтересни, мајка ми веше против куче, сега секое сабјле кафе пијат заедно, попладне заедно дремка и купува грицки, мевце, јогурт… кога фа ме мрзи да шетам одма како ќерка ми фа не излезе, хаха сега сине да се облече мама и ќе шетаме.

Самиот факт дека ти за него си цел живот а тоа е дел од твојот е доволен да го чуваш , мажиш и пазиш..

На CameliaMiller, Gosh, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.420
    Допаѓања:
    12.132
    Апсолутно да, и без миленик не можам да живеам. Сите што сум ги имала си доживеале длабока старост. Но повеќе се приврзувам со мачка или куче, отколку со риба, желка, папагал, хрчак... и заради тоа секогаш прво избирам мачка или куче. Моментално имам куче, дел е од фамилијата, и ништо помалку од тоа

На CameliaMiller и Polyincognito им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Кога зедов куче, мајка ми ми се скара и ми се закани дека нема појќе на гости да ми дојди. Сега не можам да ја шетам без неа... ме тера два пати денот да ја шетаме, се гушкаат, се галат, другарки невидени се.:rofl:

На CameliaMiller, Gosh, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Фуј од вакви размислувања, фуј.

На CameliaMiller, staycalm, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Оди провери дали се е ок со тебе ако мислиш дека куче или мачка може да ти биде син или ќерка. Најдобронамерен совет, не ти мислам ништо лошо.

На Carpediemm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Тоа е тој муабет :rofl:

На jacqueline.s, Feminka22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.509
    Допаѓања:
    22.878
    Порано, чував миленици и многу ги сакав. Спиев со нив, а мачките дури и на маса со мене ги ставав да јадат.
    Ама откако имам деца, неможам да поднесам дома да ми се вртат животни. Доста моите влакна шо ги берам секој ден па и од нив да треба да берам..... да иам двор би чувала пак ама дома не.

На Amore123 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Реално , за куче бар сеа гледам како еден двор би бил премија…

На Adidas888 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Ова мислам уше да прозбори фали
    Кога ќе ме види збеснува, испушта некои звуци таму. Да земеш да го изгушкаш. А неќе да се гушка ;( мочлич :l::l::l::l::l:

На Mrs. right, Dentina, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    "Дали вашите миленици ги сметате како дел од вашето семејство?" - Јас не гледам друг начин, тоа доаѓа толку природно, нераскинлив дел од срцето :l::l::l:

Плус, како што се попаметни од некои луѓе, разбираат и размислуваат, без тронка зло во нив :inlove:

А луѓето на кои ова им пречи дефинитивно си имаат проблем со самите себе :| I mean, you do you, не вдомувај, терај напред (heidy)

Животните и онака знаат кој е човек, кој не :*:
    П.с @Hisha Темата - рај :hug:

На CameliaMiller, sweet-cherry, Ugly Duckling и 4 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Ја сум добро.
    Ти провери се дали си.

Миленичето е дел од фамилијата, и толку можам да се објаснувам на темата.

На CameliaMiller, staycalm, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Абе не си со сите мајке ми. Мелиниче ставаш на ниво со мајка, татко или деца... Значи ако кучето можеш да го наречеш дете може ли детето да го наречеш куче? Или пак твоите дома? Пробај. Све изопачено значи...

На LadyF95 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Без драстични зборови на темава, љубов е љубов, ако за тебе де обични животни за некој се се..
    Нема потреба да се карате и навредувате..

На CameliaMiller, staycalm, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.