Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали вашите миленици ги сметате како дел од вашето семејство?

Дискусија во 'Дом' започната од Hisha, 1 јули 2024.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.337
    Допаѓања:
    126.130
    Луѓето од милина така им се обраќаат на милениците. Нормално дека постои посебна поврзаност и луѓето знаат да разграничат меѓу љубов кон човечко дете и милениче.
    И тоа кога го гледаш од мало, ти е премило. Нормално е да ти дојде да му/ѝ речеш „синко или ќерко“.

На UnordinaryOne, SummerGirl, Hisha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Милениче е дел од семејството и си има свое место. Друга љубов е таа од љубов кон деца и останати човечки членови на семејството. Барем, би требало да биде.
    Е сега, ако некој сака да си го третира како дете, така да му се обраќа, па, ок, јас не би, ама ако некој си го прави тоа негово си е. Не прави штета на друг.

На Antebellum, st-el, Hisha и 2 други им се допаѓа ова.
  3. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    673
    Да :l: душички мои.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2024
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    663
    Па тие и се дел од моето семејство.Си имам маче и кученце.
    Секако дека не ги сакам колку родителите и сестра ми,но имаат посебно место во моето срце моите најмили миленичиња.

На ♡ Cinderella ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Јас сум родена во куќа каде што имаше куп мачки и куче и растев со нив, и бев учена од моите дека животните треба да се сакаат, почитуваат и дека даваат многу љубов. Во текот на годините од улица имаме спасено безброј мачки и кучиња, чувавме папагали, диви птици, морски прасиња, хрчаци, зајчиња, риби и што не. Сестра ми работи со животни па имаме и диви животинчиња причувувано додека да можат да се пуштат назад во природа.

Имаме 3 мачки и едно куче, две од мачките се сега кај сестра ми. Моите на почетокот не сакаа дома да ги чуваме ради влакната, во двор немаше проблем, за сега татко ми да спие со мачорот :D Дали мислам дека ми се деца во вистинска смисла на зборот? Не, меѓутоа ги чувствуваме сите како дел од семејството, приврзани сме ептен, ги сакаме, ги чуваме, ги штитиме.

Претходното куче го имавме 16 години, мачката 12. Кога умреа чувствувавме толкава празнина како член од семејството да фали. И на тие што ова ви е страно немате почувствувано вистинска љубов и приврзаност со животинче.

Дали ми смета некој да си ги нарекува милениците како деца? Апсолутно не. Пред некое време сретнав една бабичка со кученце и му се обраќаше како на внуче, ептен ми беше и смешно и слатко. Мислам дека посебно кај пензионерите што се осамени ради Х причини животинчињава се одлична да не речам замена, ама нешто во кое што можат да вложат љубов и да ја добијат назад.

На CameliaMiller, Antebellum, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    После 15 и пол години ни умре првото куче. Немаше кој да ја закопа, не бевме при себе, полумртви, исто како да умрел човечки член од семејството. Јас прв пат во животот не можев 'трезно' да пребродам нешто во животот и бев на лекови. Спиев со денови. Домот беше штур и празен, сите бегавме, кој кај најде спиеше. Пекол. Како го изгуравме периодот не знам, ваљда самото време... Тоа што си умре преку ноќ, не се мачеше, не гладуваше, си доживеа старост ни даде најмногу сила. Имаме и две нејзини кутриња кои сега имаат 8 години. Од улица земавме и друго со обетка од Вардариште затоа што кога ги шетавме си играа и баш она најмногу ја сакаше уличната. Памтам кога ја земавме, таа вечер спиеше со неа во двор од радост. Како најстара, глумеше мајка на многу кучиња на кои им бевме привремен дом до вдомување. Со неа осетивме што е вистинска, чиста љубов. Срцето и душата ми се полни само затоа што постоела и била моја. Беше најразгалена, најмазена, повеќе од рамноправен член на семејството. Со нас спиеше, јадеше, на одмор, на излет, секаде. Помина скоро година како ја нема и нема ден да не ја спомнеме. Никогаш нема да биде заборавена :l:

Прикачени фајлови:

На CameliaMiller, DS10, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Очи полни љубов, сочуство:u:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.337
    Допаѓања:
    126.130
    @Angella7 Прими сочувство. :hug:
    Никогаш не се забораваат. Биле со нас во секакви моменти.

На Angella7 и Milobebence им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    103.120
    Очиња полни со љубов :u:сочуство :u:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.337
    Допаѓања:
    126.130
    За тие што не знаат. :D
    IMG_20240706_160734.jpg

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    2.026
    Mileniče e mileniče, dete si e dete. Sakam životinčinja, nikogaš ne bi mu naštetila, povredila, ama da se digne u rang na čovek mi e bezveze.
    Sobiraat kučinja i mačinja od ulica, a deca, uglavnom Romčinja, ignoriraat. E pa pre bi nahranila i lekuvala dete od ulica nego mačka ili kuče. Koj što saka neka kaže, ama ljubenje kuče u usta mi e bljak, da go vikam dete isto, da sum mu majka isto, a da go banjam, hranam, šetam, lečam sosema ok. I koga kje ugine e tažno mnogu
    Ama čovečki život ne meram so toj na životinče.

12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Хм, ромчиња со родители кои ги експлоатираат вс улично куче кое било фрлено на учица откако им се здосадило.
    Компарацијава ти е безвезе..

За мене исто значење има животот на животно и човек, блљак се луѓе кои клоцаат и иживувааг врз нив..

На CameliaMiller, 1209, Angella7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.063
    Види океј е верувам дека сите овде би избрале живот човечки пред животински, нормално е. Ама споредбава и е лоша и никаква врска нема, чисто информативно кучињава дома ми се почисти од некои луѓе. И тоа за некој што го сметам како дел од семејство како сакам ќе му се обраќам. Ја па коа ќе видам родители како се лигават ко само они да имаат деца ми се повраќа… или коа детено ги шамара по улица… и они као не реагираат дури и извини му викаат на детето…па ете

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Да помогнам на кој? Се фукаат со 500 деца и ги тераат да просат? Дс би фала вода храна, на секој кој му треба, стар млад, ром, албанец ама разлика ја не викам одвратно бљак ги бацува у уста децата..
    Има начин да се искаже мислење без да се драматизира.

Не знам, живо створење е живо створење не гледам зошто животот на човекот да е по вреден…..

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.063
    Зашто не си се нашла во ситуација таква. И јас ги сакам не би наштетила на никое. Ама повеќето би избрале човечки живот.

16. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    У каква ситуација?

17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Се согласувам. Се величиме дека сме луѓе, демек највредни, а сме најголемо зло на планетава.

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.063
    Па коа куче пример би ти нападнало дете. Не би бирала така? Тоа сакам да кажам.

19. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Има агресивни кучиња, но повеќето се заслуга на луѓето /третманот/..

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Тоа да се деси е шансата мала, пре некој би киднапирал / убил … луѓето се најголеми агресори