многу верувам во божји чуда. И отсекогаш сум верувала. Божјите чуда постојат го кажувам ова од лично искуство. и мене ми се случи тоа. но и на многу други луѓе. бог е еден и еднствен но им помага на сите
и јас верувам во бога, и во божјите чуда и божја помош, ке наведам само дел пример за неговата божја помош, кога ме фатија болки и отидов во болница да се породувам, на трета смена се погоди сестрата што ме беше породила со првото дете, а уствари мајка на моја цимерка од факултет, шо ме знае, и со нејна и божја помош добив син, само господ знае колку се молев се да биде во најдобар ред, и секогаш се молам, и велам да ми се простуват гревовите ако несвесно грешам
Babami bese pred umiranje nekni mi javija da odam da ja vidam dodeka e ziva,koga otidov taa bese na postela odvaj disese,nitu jadela nitu piela,nitu pak mozese oci da otvori da me vidi,nemozese da zboruva itn,dodeka bev do nea se molev na gospod,dodeka se vrakav doma povtorno se molev mn mi bese tesko.Denes mi javija babami so bozja pomos stanala od postela,bratmi bil da ja vidi bidejki ja cekaa i nonstop ja gledaa no toj koga otisol ja sretnal na vrata.Denes od 2sprat se simnuvala na prvi,si jadela,piela ko nisto da ne bilo.Mu blagodaram na gospod kako sto e toj nikoj ne e
ПОТВРДА НА ВИСТИНСКАТА ВЕРА: ЕВЕ ЗОШТО БЛАГОДАТНИОТ ОГАН СЕ ПОЈАВУВА САМО НА ПРАВОСЛАВНИТЕ http://mkd-news.com/potvrda-na-vist...iot-ogan-se-pojavuva-samo-na-pravoslavnite-2/
Еве ти линк каде што има напишано 8 факти поврзани со ова ткн. „чудо“. Читај, истражи, биди позитивно скептичен и поттикнувај се кон разумна вера. https://goo.gl/5Xe4y7
Не знам дали ти си ја видел некогаш црквата на Христовото Воскресение,ама ако видиш каква архитектура има,ќе знаеш дека во неа не е можно по ниеден закон на физиката да се достигне температура од 34 степени(и тоа во пролет пази молим те) за некој си бел фосфор да се запали.Целата е отворена и влезните врати се цело време отворени(има провев на воздух).Друго,за ова чудо првите записи се некаде 3-от век, што значи 1700-1800 години се случува ова по ред.Трето,таму на фејсбук се цитира делот од Откровението каде вели: И правеше големи чуда, така што и оган симнуваше од небото на земјата пред луѓето. Тој ги заведуваше жителите на земјата со чудата, што му беа дадени да ги прави пред Ѕверот, велејќи им на жителите на земјата, да направат икона на Ѕверот, кој имаше рана од меч и остана жив." (Откровение 13:11-14, Библијата). Да,ова го има во Библијата.Само што за да знаеш што и за кога се однесува треба да читаш а не само фејсбук рекла-казала.Откровението(од каде што е цитатот) го напишал последниот Христов Аспотол - Јован и он го видел Откровението на светот КОЕ СЕ ОДНЕСУВА НА ПОСЛЕДНИТЕ ВРЕМИЊА А КОГА ОВА ЧУДО ПОЧНАЛО ДА СЕ СЛУЧУВА ТОА БИЛО ТЕК ПОЧЕТОКОТ НА ХРИСТИЈАНСТВОТО.Што во превод значи,неможе да се однесува цитатот за Благодатниот Оган кога прво тогаш кога Откровението е пишувано,не ни постоеле оние Царства(некои од нив) кои се преставени преку ѕверот со главите и кои треба да паднат и ред други настани кои треба да се случат за на крај да дојде она,последниот пекол или буквално крајот. Да сумирам.Да,ќе паѓа оган од небото,но кога ќе доаѓа крајот на светот-последните времиња.А крајот на светот не дошол 2,3 века после Христос,како што гледаш уште постои светот.
Според никој закон на физиката? Ова време во Ерусалим температурите се меѓу 25-30 степени и доволно е само со едно најслабо микробраново ласерче од далечина да се озрачи белиот фосфор и тој да се запали. Како што кажав, никој и нема направено инспекција на просторијата каде што влегува патријархот и каде што СКРИШНО му се запалуваат свеќите. И дали знаеш дека Силанот (хемиска формула SiH4) се самозапалува на 18 степени? Понатаму постојат егзотермни хемиски реакции при што кога ќе се допрат две соединенија се ослободува топлина од која што може да настане самозапалување. Еве ти една таква реакција и тоа во зимски услови: И на крај повторно ќе те потсетам дека патријархот влегува сам во непроверена просторија каде што крај краева може да има 3 плинску упаљачи, две зипо упаљачи и еден кибрит у случај упаљачите да не палат на невини ДОДАТОК: Еве ти упатство како можеш да си направиш „благодатен оган“ во домашни услови http://hemija.net/experiment/statija.php?ide=9 Денес при најсовремена технологија ова „чудо“ се случува зад затворена врата, а ти ми збориш за записи на кои што им веруваш дека чудово се случувало во 3ти век? Се се тоа прикаски пријателе, рекла казала, непотврдена историја. А и да се случило, повторно би можело да е намештајка како и денес. Јас не реков дека трикчето што патријархот го прави е исполнување на цитатот од Откровението, туку само кажав дека таков тип на чудо е кажано дека антихристот ќе прави, а не христијаните. Исто така претскажано е дека антихристот ќе прави „чудо“ со икона и луѓето ќе му се поклонуваат на неговата „чудотворна икона“, а се разбира првите прелажани ќе бдиат оние кои што и денес се клањаат на икони. Вистинските христијани не се клањаат на икони, така што нив потешко ќе ги измами антихристот. „И му беше дадено да вдахне дух во иконата на Ѕверот така што иконата на Ѕверот да прозборува, и да направи да бидат убиени оние, кои нема да се поклонат на иконата на Ѕверот.“ (Откровение 13:15, Библијата)
А чекај,што е работава уствари со тој некој бел фосфор? Ја колку што гледам,тоа е свеќа,восок а не фосфор.. Може да има викаш зипо упаљачи,некои блински боци и кибрити а околу него има 10.000 луѓе.Не,ја викам дека има еден лап топ Toшиба и те шпиунира тебе на фемина што пишуваш. И ова е озбилен моабет или тресење глупости? Твоите мислења што има внатре задржи ги за себе,зошто кога збориш за нешто за кое немаш докази,во правото има стручен термин за тоа - клевета.А мене тоа не ме интересира.И ја можам да вадам моабет за тебе дека си претседател на ЛГБТ заедницата во Мкд,шмркаш 15 линии кокаин секој ден и дека по постовите што ги пишуваш си тежок сатанист кој пие крв од животни.Можам така? И ова е исто како со твојот моабет за плински боци и упаљачи. Патем се има случувано кога огнот не слагал.Ама толку знаеш... Да,све е рекла казала.Ни чудо има,ни Александар Македонски го имало,ни Цезар,ни Евреи постојат,ни бутур.Ништо нема.Вие вдахновените знаете. Извини,и тебе да не те просветли Бог како оваа вашава пророчица Елена Вајт да му ја кажеш на светот вистината? Некако многу просветлен изгледаш,зрачиш од фотони.. На чиви икони се клањаат? На Бог? Па што има лошо во тоа? Бог и заповеда на човекот да му се клања.На светци? Па нив истиот тој Бог ги нарекува ''Богови по благодат'' и прави чуда на нивните гробови и после смртта.Толку ве учат таму во твојата ''црква''. Пак ти кажувам,историјата на иконата потекнува уште пред самиот Христос да дојде во светот.Таа потекнува уште од Стариот Завет.И уште еднаш ти кажувам и читај малце ОТКРОВЕНИЕТО НА СВЕТОТ ГО НАПИШАЛ АПОСТОЛ ЈОВАН,ПОСЛЕДНИОТ ХРИСТОВ АПОСТОЛ.ОТКРОВЕНИЕТО СЕ ОДНЕСУВА НА САМИТЕ ПОСЛЕДНИ ВРЕМИЊА НА СВЕТОТ,КОГА ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ СЛУЧИ ВТОРОТО ХРИСТОВО ДОАЃАЊЕ.А ИКОНАТА И БЛАГОДАТНИОТ ОГАН ПОСТОЈАТ ОД САМИОТ ПОЧЕТОК ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО,ШТО ЗНАЧИ НИЕДЕН ЦИТАТ ОД ТОА ИСТО ОТКРОВЕНИЕ НЕ Е ПОВРЗАН СО НИШТО ПРОТИВ ХРИСТОВАТА ЦРКВА.ТОЧКА.
1. На фитиљот на свеќата може лесно да се намачка самозапалива супстанца растворена во течност која испарува. Кога течноста ќе испари, самозапаливата супстанца реагира со кислородот од воздухот и се самозапалува. Ова е многу едноставен хемиски експеримент и студентите по хемија го прават на факултет. 2. Но и нема потреба од ваква финта, затоа што патријархот влегува САМ (без сведоци) во затворената просторија и таму може ако сака и цигара да си запали покрај свеќите и никој нема да го види И како што кажав, никој не го претресува патријархот што има под мантијата и плус православната црква нема дозволено инспекција да ја провери просторијата внатре што има како има, со изговорот дека тоа би било „сквернавење на светото место“ Надвор од просторијата можеби има илјадници луѓе, но внатре во просторијата патријархот влегува сам и без сведоци. Свеќите не се самозапалуваат надвор од просторијата каде што се тие 10.000 луѓе, туку тие се „самозапалуваат“ внатре во просторијата каде што патријархот влегува сам и без сведоци, сфаќаш? Повели цитирај ми некој солиден историски извор дека во првите два века од христијанството се спомнуваат некакви икони и благодатни огани?