Дали верувате во Божји чуда?

Дискусија во 'Религија' започната од Serafima, 9 декември 2010.

1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    348
    Да прашам, дали ако сакаш да го посетиш манастирот Острог мораш да спиеш таму?
    И кажав на една комшивка и почна да збоеи дека морало ако идеш да спиеш, не е океј да не спиеш и ме фатимпремн шубе и неубаво чувство.. Јас немав поима за ова, мислев дека е како во Бигорски ме знам и сл манастири да си го посетам и да прошетам..
    Некој што е повеќе запознаен ќе го замолам да ми објасни.

2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    9.759
    Не. :D Немам посведочено ништо такво, ниту слушнато од кредибилен извор.

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ко ќе видиш чуеш или осетиш. Верувај дека многу ќе се изненадиш.

4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    9.759
    Мене ништо на овој свет не ме изненадува, ама во вакви работи не верувам. Психата им изведува чудесии на некои луѓе.

На marchi-cool и pdb123 им се допаѓа ова.
  5. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    дали икона од Гаврил архангел се чува дома.Некој ми спомна дека бил ангел на смртта па не се редела дома....

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.659
    Каков ангел на смртта, Св. Архангел Гаврил ѝ ја соопштува веста на Пресвета Богородица дека ќе зачни, исто и на отец Захариј дека Елисавета ќе зачни и ќе се роди Св. Јован Крстител.

Се чува икона.

На GirlLove, marchi-cool, bibiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  7. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    5.682
    Јас чув вчера за Божјо чудо од личност која не измислува, баш човек на место е. Ми вели, други да ми кажаа немаше да им поверувам, ама ете со свои очи видов.

На Herrera, GirlLove и marchi-cool им се допаѓа ова.
  8. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Наместо во Божји чуда, се верува во празни ветувања на разноразни полубогови , наместо милост, страв не обзема.

9. Cloi

Cloi Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    266
    Верувам во Божји чуда.
    Една моја блиска личност ми кажа дека доживеала потешка сообраќајка, од која ниту таа ниту сопатниците не биле воопшто повредени.
    Од таква сообраќајка да излезат сите неповредени е за мене само едно од многуте Божји чуда.

На st-el и marchi-cool им се допаѓа ова.
  10. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.263
    Da

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Да, верувам, од секогаш сум бил верник и никогаш нема да престанам да верувам.Чудото кое ми се случи само ми ја зголеми вербата. На ден пателејмон во 2001 година се случи масакрот кај карпалак, сите загинати беа од Прилеп. Прилепчани беа гневни и возвратија жестоко во градот, се запали џамијата, неколку дуќани во чаршијата, бунтот беше од голем размер. Јас тогаш не ги сваќав сериозно последиците, имав само 11 години и бев љубопитен и ме копкаше да видам шо се случува. Мојот татко како воено лице беше ангажиран во конфликтот и неколку дена претходно беше вратен од фронтот, не ми дозволи да одам да видам шо се случува, јас како дете едвај чекав да замини за да појдам до центар и да ја задоволам љубопитноста. Без да знаат, зедов велосипед и заминав накај центарот. Кога преминував една високо прометна улица само слушнав силно вриштење од кочници и во истиот момент осетив како возот да ме поминал. Не совесен шофер ме удрил со 120км/ч. Цел искршен ме однеле на болница, во шок соба, задниот дел од черепот расцепен, ребра искршени, раце, нозе, зглобови изместени. Во кома сум бил неколку дена , не се знаело дали ќе преживеам, иако мене тоа ми изгледаше како да сонувам, и после секој сон следуваше друг сон, слушаш нешто , па сонуваш па пак слушаш итн...Како еден вид на трета димензија...Дури сум жив ќе го благословувам Доктор Гешоски и неговиот тим кој дале се од себе за да спасат детски живот, но и бога поради тоа што денот кога се случи нештото беше празник Св.Пантелејмон. После 22 години од случката, доживеав нешто поврзано со неа, т.е. годинава бевме во посета на црквата Свети Пантелејмон во долно Нерези, влегов во црквата, клекнав пред олтарот, на вратот секогаш носам ланче со крст, го извадив ланчето го стегнав силно и почнав да се молам (си имам свој начин на молење) Во еден момент во себе слушнав глас, СЕТИ СЕ, СЕТИ СЕ ЧЕДО, СЕТИ СЕ КОЈ СИ... Ладна пот ме облеа, почнав да плачам, дотрчаа луѓе, мислеа ми се снеможило, им реков во ред сум. Ми требаа неколку минути да си дојдам при себе, потоа побарав лист хартија и пенкало, напишав кој сум, од каде дојдов и шо доживеав и го оставив пред олтарот. Се надевам дека пишаното сеуште стои таму, можеби не во олтарот, можеби го зачувале во архивот, не знам...Доживувањето беше , не знам како да објаснам, прекрасно, преубаво, гласот како да ме погали по лицето...

На theunforgiven, Triniti93, sino.o.oka и 10 други им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    нешто слични доживеав на неполни 17 години како жртва на сообраќајна незгода. Сообраќајката се случи ноќта сабота спроти недела на ден Велигден а јас од кома се разбудив дури на 3тиот ден од Велигден. Она што го видов сонив или не знам што беше тие 3 дена нема да го заборавам. Постојат божји чуда божја воља и молитви. И никој никогаш нема да ме разубеди во спротивното

На theunforgiven, sino.o.oka, sonuvana и 4 други им се допаѓа ова.
  13. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    :oИстово ова, пред неколку години, само на измеѓу-сон. Женски глас, беше до мене.

Пак исто, и ова пред неколку години, само не можам да зборувамам во детаљи.
    Ама знам што видов, и не, не беше сон.

Да почнам да се распишувам нема да собере во еден пост.
    Укратко, Да, верувам.

Последна измена: 8 декември 2023
    На theunforgiven, sino.o.oka, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Matilda-Tilly

Matilda-Tilly Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
    Да верувам , затоа што многу пати ми се има случено.А оваа е посебно едно од најубавите.Наши роднини со години не можеа да имаат деца пробуваа на разни начини и на крај се свртеа кон Бога , одеа по разни манастири неколку години и подоцна беа слушнале за еден манастир не знам точно како се викаше и отидоа таму.Кога отишле таму дошол еден монах и рекол ти ќе родиш женско дете ама да и го ставиш името Јована.И така и бидна роди женско дете и ја крсти Јована.

На theunforgiven, Anyshka, mickey18 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Јас сум медицинско лице имам доста учено студирано и видено и со две раце потпишувам дека за многу состојби спасот може да е најде само во божји храм и со молитви кон Бога. Има и милијарда примери дека е тоа така

На theunforgiven, Anyshka, sino.o.oka и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Triniti93

Triniti93 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    7
    здрава жива и Благословена. Многу усти замолкна, ама за жал за нивните невери недај Боже (или за среќа) треба да доживеат и/или поверуваат дека да, сепак имаме свој ГоспоДар

На theunforgiven, Crnookata, sino.o.oka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Brabus

Brabus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    37
  18. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.409
    ДА

На aleksandrajaneska и mickey18 им се допаѓа ова.
  19. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.470
    Да :inlove:

На mickey18 и aleksandrajaneska им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    25.559
    Верувам во Божји чуда . Ми се случиле многу , ама многу работи . Последната која се случи е , на чичкото на сопругот , јас и сопругот му го спасивме животот . Буквално . Човекот доживеал мозочен удар само половина час пред јас и маж ми да слеземе долу ( у главно имавме некои уредувања на колата , ја спремавме за регистрација , па да ја исчистиме и дотераме малку ) и застанавме во канцеларијата на човеков да пиеме кафе , неделно утро , лежерно . Он работи со архитектура па имаше проект на кој работеше и кој требаше да го заврши идната недела . Одеднаш почна да зборува со маж ми како да му е некој клиент , буквално не го препознаваше а практично го пораснал . Велам нешто не е во ред , и се јавивме на свекрва ми . Она мислеше пивнал , нина не беше дома ( мајка и е болна , жена во години , па отиднала да и даде лекови и храна да и однесе , да не се мачи да готви во таа состојба ) .. и после извесно време свекрва ми вели да не имал мозочен удар човекот , бидејќи сите симптоми кои ми ги кажувате , алудираат на тоа или е пивнат . Прашај те ја нина ви , се јавивме на неа вели не бе луѓе баш деновиве дома е цело време .. и правец у болница . Откриваат дека имал мозочен удар и го задржуваат на десет дена во болница , на јака терапија и инфузии по 4-5 дневно . Сите го мислиме и се молиме за него , во меѓувреме , дознаваме дека 21-виот ден е најкритичен ден , ако го преживее , ќе поживее . Вчера беше дваесет и првиот ден . Преживеа . Жив е и се надеваме ќе остане уште години и години . Мора да живее , за ќерката за сопругата , за семејството . Млад е , животот е пред него . Со Божја помош , ќе биде уште подобар , ќе заздрави , ќе се опорави . Ќе се врати оној стари добар чичо , во најдобрата верзија од себе , без алкохол , без цигари и со намалена количина на кофеин . Со поздрав начин на живот . Со Божја помош .

На Triniti93, theunforgiven, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.