Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во Господ?

Дискусија во 'Религија' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

?

Дали верувате во Господ?

1. Да, верувам

1.484 глас(а)
    75,8%
  2. Не сум сигурна

170 глас(а)
    8,7%
  3. Не, не верувам

304 глас(а)
    15,5%
  1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    314
    Во господ ВЕРУВАМ бидејки секогаш кога имам мака кога сум му се помолила секогаш ми помогнал и ме насочил кон правдината.Не барам докази бидејки чувствувам дека е со мене во сите неволји.... :DD

На Macedonian.Horse му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Верувам во Господ , тој за мене е на прво место :)

3. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Верувам, така ме воспитале уште од мала. :)
    И неможам да сфатам коа некој не верува (ај што не верува нема врска) ама се прај важен и се гордее со тоа, незнам, ама ептен ми е несфатливо.

4. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
  5. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Да верувам и тоа многу..И многу ми се чудни луѓето кои не веруваат во Господ... :tmi:

На Macedonian.Horse и My.Cloud им се допаѓа ова.
  6. Strawberry.Girl

Strawberry.Girl Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Не сум баш сигурна дали верувам. Агностик сум. Ама се повеќе се приближувам до тоа да бидам целосен атеист. Само мислам дека не треба да судиме. Атеистите мислат дека верниците живеат во заблуда и треба да се освестат. Исто и верниците така мислат за атеистите. Секој си има свое право на избор за што и да било и на крајот тој ќе си ги сноси последиците какви и да се. ;)

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    ВЕРУВАМ во бога зашто е секогаш тука за мене и кога ќе се помолам ми помага немам докази но чуствувам дека е до мене и тој секогаш за мене е на 1 место. :)

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Верувам во Бога, зошто во најтешките моменти од мојот живот кога сите мислеа дека нема спас, ми докажа дека постои. Ми помогна и ми ги услиши молитвите. Знам дека се’ што се случува, се случува со причина, зошто Тој така сака. Некогаш е лошо, некогаш добро, но Бог знае што прави. Верувам дека има план за сите нас.

На Macedonian.Horse, Alesii, luvena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Верувам.За оние кои даваат коментари од типот како можеш да веруваш во нешто што не постои нека ми одговорат како тие веруваат во љубов,радост,тага,среќа кога не ја гледаат.Ако е одговорот - чуствуваме,тогаш и нашиот (на верниците) одоговорот е дека го чуствуваме присуството на Бог во нас а за да го почуствуваш треба да веруваш во него.
    Зашто верувам? Затоа што таму го наоаѓам спасот,затоа што верувам дека Тој го создал нашиот дух,затоа што верувам дека на судниот ден Тој ќе биде таму и затоа што сакам да верувам.Докази? Искрено не ми требаат,не се водам кон оние научни факти. |(

10. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Верувам и тоа е сосем нормално за мене.Па сега некои сакаат да го видат.Делува невоможно сепак господ (како што сум чула) се појавувал само на луѓето кои не се себични,лоши...Јас не сум го видела само сум го сонувала.Беше едно познато место ама никогаш не сум го видела на јаве.Мене ме излудува другарка ми кога ќе рече непостои тоа се само глупави измизлици |( Јас не можам никако да и објаснам и мењам одма тема :| Господ постои и тој е насекаде..Тој не збори,не се појавува и помага зависи дали може.Па сега има различни луѓе не ги мењам,не можам.. :^)

На Macedonian.Horse и Alesii им се допаѓа ова.
  11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Јас верувам во Господ,но не ги осудувам тие што не веруваат...Сепак секој има свое право на размислување :?: :!:
    Инаку една работа што ме нервира кога некој ќе каже судбина,за мене важи самите одлучуваме што правиме со својот живот.Не е судбина.Ако сакам сега ќе скокнам од мост и готово :!:
    Не сум некоја верница којзнае што,но го славиме секој верски празник и кога можеме одиме во црква.

На Macedonian.Horse, Serafima и Danilela им се допаѓа ова.
  12. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    Верувам во Господ, во Светото Троиство. Бог ми е се во животот, утеха во тагата, поткрепа во невољата, радост во животот. Најголем доказ е неговата благодат што дејствува во нас, и која ја излева бесплатно без наша заслуга, по бескрајната милост негова. Мислам дека на оние што не веруваат најтешко им е кога ќе почувствуваат благодарност, и незнаат на кому да му благодарат. Се што постои на земјата и на небесата говори за Божјото постоење. Само духовно закоравените го одрекуваат неговото постоење. А оној што се моли знае дека Бог постои и ги слуша нашите молитви. На тој што верува не му требаат докази, а оној што не верува па и тој би се навредик ако му кажам дека нема ум, нека ми го покажи па ќе верувам ако му го видам. Бог да не просветли сите. Поздрав до сите.

На Barbie20 и awayfromyou им се допаѓа ова.
  13. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Најмногу верувам,до крај со Исус Христос :)

14. Assassin

Assassin Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Буквално се што сакате да знаете во врска со религија!!!

Човекот треба да престани да верува во Бог, како божество над него кој треба секој ден да одделува време и да покажи колку го обожава( а тоа нормално друг го користи како црквите за да го крадат народот) и треба да почни да верува дека тој е Божество и дека е семоќен. Бидејќи ние ако не превземиме нешто за нашиот живот дедо imaginary Боже нема тоа да го направи. Највисокото нешто во овој свет е човековата душа(што е НАУЧНО докажано дека постои). Во текот на историјата човекот го усовршувал светот, тој градел изуми за како да биде полесен животот тука.

Прикачени фајлови:

• jesus.jpg
      jesus.jpg
      Големина на фајлот:
      66,1 KB
      Прегледи:
      207
    На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Горда ХРИСТИЈАНКА ! Верувам во Господ и си ја сакам својата религија. Но немам ништо против за останатите кои не веруваат. Секој си има свој начин на размислување :) Верував во тоа дека тој секогаш ни помага кога ни е тешко и дека е единствениот кој никогаш нема да не напушти :)

16. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Па не знам баш :| Не ми помогнал нешто за да знам дека постои

17. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Да, Господ постои! :)

18. Assassin

Assassin Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    And talking snakes? Thats what it says in the bible

На E...V...I...L и anneyy им се допаѓа ова.
  19. Angel-Heart

Angel-Heart Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    9

Јас сум муслиманка...И цврто верувам во Алах милостивиот сомилосен...
    И се согласувам со тебе Бона...Има многу докази дека Алах ( ГОСПОД) ПОСТОИ...
    Јас лично ниту имам побарано некаков доказ...туку лично имам видено...

20. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37