Дали верувате во Господ?

Discussion in 'Религија' started by Magnolija, Dec 3, 2009.

?

Дали верувате во Господ?

1. Да, верувам

1,490 vote(s)
    75.6%
  2. Не сум сигурна

173 vote(s)
    8.8%
  3. Не, не верувам

308 vote(s)
    15.6%
  1. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Во господ ВЕРУВАМ бидејки секогаш кога имам мака кога сум му се помолила секогаш ми помогнал и ме насочил кон правдината.Не барам докази бидејки чувствувам дека е со мене во сите неволји.... :DD

Macedonian.Horse likes this.
  2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Верувам во Господ , тој за мене е на прво место :)

3. indelible

indelible Истакнат член

Верувам, така ме воспитале уште од мала. :)
    И неможам да сфатам коа некој не верува (ај што не верува нема врска) ама се прај важен и се гордее со тоа, незнам, ама ептен ми е несфатливо.

4. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

5. Alesii

Alesii Популарен член

Да верувам и тоа многу..И многу ми се чудни луѓето кои не веруваат во Господ... :tmi:

Macedonian.Horse and My.Cloud like this.
  6. Strawberry.Girl

Strawberry.Girl Активен член

Не сум баш сигурна дали верувам. Агностик сум. Ама се повеќе се приближувам до тоа да бидам целосен атеист. Само мислам дека не треба да судиме. Атеистите мислат дека верниците живеат во заблуда и треба да се освестат. Исто и верниците така мислат за атеистите. Секој си има свое право на избор за што и да било и на крајот тој ќе си ги сноси последиците какви и да се. ;)

Danilela likes this.
  7. prettyliar

prettyliar Популарен член

ВЕРУВАМ во бога зашто е секогаш тука за мене и кога ќе се помолам ми помага немам докази но чуствувам дека е до мене и тој секогаш за мене е на 1 место. :)

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Верувам во Бога, зошто во најтешките моменти од мојот живот кога сите мислеа дека нема спас, ми докажа дека постои. Ми помогна и ми ги услиши молитвите. Знам дека се’ што се случува, се случува со причина, зошто Тој така сака. Некогаш е лошо, некогаш добро, но Бог знае што прави. Верувам дека има план за сите нас.

9. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Верувам.За оние кои даваат коментари од типот како можеш да веруваш во нешто што не постои нека ми одговорат како тие веруваат во љубов,радост,тага,среќа кога не ја гледаат.Ако е одговорот - чуствуваме,тогаш и нашиот (на верниците) одоговорот е дека го чуствуваме присуството на Бог во нас а за да го почуствуваш треба да веруваш во него.
    Зашто верувам? Затоа што таму го наоаѓам спасот,затоа што верувам дека Тој го создал нашиот дух,затоа што верувам дека на судниот ден Тој ќе биде таму и затоа што сакам да верувам.Докази? Искрено не ми требаат,не се водам кон оние научни факти. |(

10. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Верувам и тоа е сосем нормално за мене.Па сега некои сакаат да го видат.Делува невоможно сепак господ (како што сум чула) се појавувал само на луѓето кои не се себични,лоши...Јас не сум го видела само сум го сонувала.Беше едно познато место ама никогаш не сум го видела на јаве.Мене ме излудува другарка ми кога ќе рече непостои тоа се само глупави измизлици |( Јас не можам никако да и објаснам и мењам одма тема :| Господ постои и тој е насекаде..Тој не збори,не се појавува и помага зависи дали може.Па сега има различни луѓе не ги мењам,не можам.. :^)

Macedonian.Horse and Alesii like this.
  11. Cacy

Cacy Популарен член

Јас верувам во Господ,но не ги осудувам тие што не веруваат...Сепак секој има свое право на размислување :?: :!:
    Инаку една работа што ме нервира кога некој ќе каже судбина,за мене важи самите одлучуваме што правиме со својот живот.Не е судбина.Ако сакам сега ќе скокнам од мост и готово :!:
    Не сум некоја верница којзнае што,но го славиме секој верски празник и кога можеме одиме во црква.

12. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Верувам во Господ, во Светото Троиство. Бог ми е се во животот, утеха во тагата, поткрепа во невољата, радост во животот. Најголем доказ е неговата благодат што дејствува во нас, и која ја излева бесплатно без наша заслуга, по бескрајната милост негова. Мислам дека на оние што не веруваат најтешко им е кога ќе почувствуваат благодарност, и незнаат на кому да му благодарат. Се што постои на земјата и на небесата говори за Божјото постоење. Само духовно закоравените го одрекуваат неговото постоење. А оној што се моли знае дека Бог постои и ги слуша нашите молитви. На тој што верува не му требаат докази, а оној што не верува па и тој би се навредик ако му кажам дека нема ум, нека ми го покажи па ќе верувам ако му го видам. Бог да не просветли сите. Поздрав до сите.

Barbie20 and awayfromyou like this.
  13. sweat2

sweat2 Истакнат член

Најмногу верувам,до крај со Исус Христос :)

14. Assassin

Assassin Активен член

Буквално се што сакате да знаете во врска со религија!!!

Човекот треба да престани да верува во Бог, како божество над него кој треба секој ден да одделува време и да покажи колку го обожава( а тоа нормално друг го користи како црквите за да го крадат народот) и треба да почни да верува дека тој е Божество и дека е семоќен. Бидејќи ние ако не превземиме нешто за нашиот живот дедо imaginary Боже нема тоа да го направи. Највисокото нешто во овој свет е човековата душа(што е НАУЧНО докажано дека постои). Во текот на историјата човекот го усовршувал светот, тој градел изуми за како да биде полесен животот тука.

Attached Files:

Danilela likes this.
  15. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Горда ХРИСТИЈАНКА ! Верувам во Господ и си ја сакам својата религија. Но немам ништо против за останатите кои не веруваат. Секој си има свој начин на размислување :) Верував во тоа дека тој секогаш ни помага кога ни е тешко и дека е единствениот кој никогаш нема да не напушти :)

16. hrcace

hrcace Истакнат член

Па не знам баш :| Не ми помогнал нешто за да знам дека постои

17. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Да, Господ постои! :)

18. Assassin

Assassin Активен член

And talking snakes? Thats what it says in the bible

E...V...I...L and anneyy like this.
  19. Angel-Heart

Angel-Heart Активен член

Јас сум муслиманка...И цврто верувам во Алах милостивиот сомилосен...
    И се согласувам со тебе Бона...Има многу докази дека Алах ( ГОСПОД) ПОСТОИ...
    Јас лично ниту имам побарано некаков доказ...туку лично имам видено...

20. female.3

female.3 Истакнат член