Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во Господ?

Дискусија во 'Религија' започната од Magnolija, 3 декември 2009.

?

Дали верувате во Господ?

1. Да, верувам

1.486 глас(а)
    75,8%
  2. Не сум сигурна

170 глас(а)
    8,7%
  3. Не, не верувам

305 глас(а)
    15,6%
  1. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Veruvam vo Gospod.
    Vo mnogu raboti mi ima pomognato mene i na naseto semejstvo najcesto preku sonovi,jas na primer sum go sonuvala 4 pati a na nekolku pati mi go ima spaseno i semejstvoto

2. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Значи веруваш во Господ... Иначе сами си одмагаме во животот.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ciudad_juarez

ciudad_juarez Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    185
    Ne veruvam vo gospod taka napisav cinicno!A tebe da ti se sluci se sto mene mi se sluci ke vidis dali sami si odmagame.Nemoj da me citiras veke.

4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Да, верувам но јас сум од оној тип кој на пример во црква оди само за поголеми празници а не секоја недела како некои верници. Исто така не постам и не се замарам со тоа дека на празник или во недела не смее ништо да се работи, сметам дека тоа не ја оспорува мојата верба во Господ.

На soffce, Danchy и LanaSGirl им се допаѓа ова.
  5. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Верувам во некоја виша сила, но вака да верувам во христијанство, муслиманство, вери бла бла не. Ја почитувам секоја вера но лично јас да навлезам длабоко со зборовите сметам дека сето тоа е една огромна изилсица од луѓето за луѓето да бидат поделени и да се расправаат меѓу себе. Не верувам дека постои Исус, Алах и не знам што сето тоа може да биде еден Бог..кога ќе умреме сигурно Бог не прашува што сме туку умираме сите исто и на ист начин. И секако не ги делам луѓето по верата! За мене се сите исти.

6. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
  7. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Да,да и да.
    Секое сабајле го спомнувам и му заблагодарувам што сум жив и здрав.
    Вчера бев во соборниот храм запалив свеќа и се помолив на света Петка и света Недела и се чуствувам многу исполнето.
    Тие што сакаат има серија со Морган Фриман за Господ и ја има на торент

На ♡BuBaLe♡ и Rama им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Сега сме 15%. Ќе дојдат подобри денови кога ќе бидеме 25, 40, 60 +... :D :nod: Само трпение.

На Bescheiden му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Какви се тие подобри денови?
    Што ќе се смени?

На Rama и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Тие денови ќе бидат показател за унапредената свест кај луѓето.

На Bescheiden му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Свест дека сме настанале од мајмуни?

На elimkd, Rama и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Непознавање на еволуционата теорија е да се склопи таква мисла, дека човекот настанал од мајмун.

На Bescheiden, Papillon.Papi, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    ако постои ќе треба многу да ми објасни. мн мн мн. бидејќи дури сега таков мајтап си прави со мене не е појќе смешно

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.210
    хах, демек ако постои нема попаметна работа па ќе се замара со мајтапи правење на луѓето :)

На theowndemon и Rama им се допаѓа ова.
  15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    а да ми закажиш средба со него а? ако тој не е тука да се зеза со луѓето, зошто со мене си прави мајтап? па последното е врв, пред мене изваде маж кој би го сакала доживотно, и тој ме бендиса, ама знаеш што е? муслиман. ај вака објасни ми ја пораката на господ оти ова појќе на ништо не личи. сака да кажи ти нема да имаш никој никогаш па што сакаш направи? тоа јас го заслужувам така? најлошите работи, болест, самохрано родителство, сега и ова? или сака да ме распни на крст како исус да испуштам конечно душа?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.210
    Не верувам дека Бог за уши ти го донел муслиманот пред тебе, ниту пак е предизвикувач на разводи, болести, сиромаштии итн. Не е Господ дежурниот виновник за се лошо што ни се случува во животот. Не треба да ти закажувам средба со Господ. Тој не работи на „мој термин“ :) Малку шала срцка, немој да ми замериш. Сама можеш да си направиш средба со Него. Ако сакаш да му ги кажеш маките, клекни на молитва и кажи му. Ако сакаш да слушнеш што Тој има да ти каже, прочитај го барем Новиот Завет од Библијата.
    Инаку никој од нас ништо добро не заслужува од Господ да му биде дадено. Ние сме грешници и си ги жнееме плодовите од нашите гревови како човештво. Но сепак, незаслужено и по Божја благодат можеме да добиеме многу, а најмногу од се: простување на гревовите и вечен исполнет живот. Потоа ја дознаваме и Божјата воља за нашиот живот и имаме барем некакви насоки како да живееме. И се разбира, кога живееме Богоугоден живот можеме да очекуваме и Божји благослови. А доколку нашиот живот се коси со Божјата воља, не би требало да очекуваме и Негов благослов, туку жнеење на она што сме посеале.

На cresa-jagoda, Rama, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Верувам во Бог Исус и мајчичка Богородичка

На Kjara15, Rama и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Praskicka :)

Praskicka :) Нов член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    19
    Не верувам ниту во господ ниту во судбина, мислам дека нема предодредени работи кои треба и мора да се случат. За се што ни се случува во животот сами сме виновни и можеме да влијаеме работите да се движат поинаку. Бог е само утеха на болните и несреќните и оние кои немаат храброст да понесат одговорност за она што им се случува во животт.

19. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.210
    И на атеизмот може да се гледа како утеха за оние кои не сакаат да понесат одговорност за своите гревови и неморален живот.

На LUCI 99 и Rama им се допаѓа ова.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Денес една бабичка од 80 години,ме прашува дали верувам во Господ и одговарам да,со цело срце и душа.
    И ми вели ти се случило преку ноќ некое чудо за да веруваш?- и одговарам-не!
    Ми вели,не си омажена ете,нека ти помогне Господ да се омажиш преку ноќ па така да му поверуваш.
    Понатаму,зедов да и се објаснувам дека не ми требаат никакви чуда за да верувам(во мојата вера има чуда,но незначи ако мене лично не ми се случило,па да престанам да верувам) после кога свати дека неможе да ме поколеба ми вели кој те учеше да си верник,мајка ти?

Јас сум верник,откако знам за себе,ама ни мајка ни татко не ме принудиле,баш напротив моите и не се некои големи верници,но јас лично сум и се гордеам со тоа

Последна измена: 1 јуни 2017
    На Danchy, carangigia, Orthophill и 4 други им се допаѓа ова.