Veruvam vo Gospod. Vo mnogu raboti mi ima pomognato mene i na naseto semejstvo najcesto preku sonovi,jas na primer sum go sonuvala 4 pati a na nekolku pati mi go ima spaseno i semejstvoto
Ne veruvam vo gospod taka napisav cinicno!A tebe da ti se sluci se sto mene mi se sluci ke vidis dali sami si odmagame.Nemoj da me citiras veke.
Да, верувам но јас сум од оној тип кој на пример во црква оди само за поголеми празници а не секоја недела како некои верници. Исто така не постам и не се замарам со тоа дека на празник или во недела не смее ништо да се работи, сметам дека тоа не ја оспорува мојата верба во Господ.
Верувам во некоја виша сила, но вака да верувам во христијанство, муслиманство, вери бла бла не. Ја почитувам секоја вера но лично јас да навлезам длабоко со зборовите сметам дека сето тоа е една огромна изилсица од луѓето за луѓето да бидат поделени и да се расправаат меѓу себе. Не верувам дека постои Исус, Алах и не знам што сето тоа може да биде еден Бог..кога ќе умреме сигурно Бог не прашува што сме туку умираме сите исто и на ист начин. И секако не ги делам луѓето по верата! За мене се сите исти.
Да,да и да. Секое сабајле го спомнувам и му заблагодарувам што сум жив и здрав. Вчера бев во соборниот храм запалив свеќа и се помолив на света Петка и света Недела и се чуствувам многу исполнето. Тие што сакаат има серија со Морган Фриман за Господ и ја има на торент
ако постои ќе треба многу да ми објасни. мн мн мн. бидејќи дури сега таков мајтап си прави со мене не е појќе смешно
а да ми закажиш средба со него а? ако тој не е тука да се зеза со луѓето, зошто со мене си прави мајтап? па последното е врв, пред мене изваде маж кој би го сакала доживотно, и тој ме бендиса, ама знаеш што е? муслиман. ај вака објасни ми ја пораката на господ оти ова појќе на ништо не личи. сака да кажи ти нема да имаш никој никогаш па што сакаш направи? тоа јас го заслужувам така? најлошите работи, болест, самохрано родителство, сега и ова? или сака да ме распни на крст како исус да испуштам конечно душа?
Не верувам дека Бог за уши ти го донел муслиманот пред тебе, ниту пак е предизвикувач на разводи, болести, сиромаштии итн. Не е Господ дежурниот виновник за се лошо што ни се случува во животот. Не треба да ти закажувам средба со Господ. Тој не работи на „мој термин“ Малку шала срцка, немој да ми замериш. Сама можеш да си направиш средба со Него. Ако сакаш да му ги кажеш маките, клекни на молитва и кажи му. Ако сакаш да слушнеш што Тој има да ти каже, прочитај го барем Новиот Завет од Библијата. Инаку никој од нас ништо добро не заслужува од Господ да му биде дадено. Ние сме грешници и си ги жнееме плодовите од нашите гревови како човештво. Но сепак, незаслужено и по Божја благодат можеме да добиеме многу, а најмногу од се: простување на гревовите и вечен исполнет живот. Потоа ја дознаваме и Божјата воља за нашиот живот и имаме барем некакви насоки како да живееме. И се разбира, кога живееме Богоугоден живот можеме да очекуваме и Божји благослови. А доколку нашиот живот се коси со Божјата воља, не би требало да очекуваме и Негов благослов, туку жнеење на она што сме посеале.
Не верувам ниту во господ ниту во судбина, мислам дека нема предодредени работи кои треба и мора да се случат. За се што ни се случува во животот сами сме виновни и можеме да влијаеме работите да се движат поинаку. Бог е само утеха на болните и несреќните и оние кои немаат храброст да понесат одговорност за она што им се случува во животт.
И на атеизмот може да се гледа како утеха за оние кои не сакаат да понесат одговорност за своите гревови и неморален живот.
Денес една бабичка од 80 години,ме прашува дали верувам во Господ и одговарам да,со цело срце и душа. И ми вели ти се случило преку ноќ некое чудо за да веруваш?- и одговарам-не! Ми вели,не си омажена ете,нека ти помогне Господ да се омажиш преку ноќ па така да му поверуваш. Понатаму,зедов да и се објаснувам дека не ми требаат никакви чуда за да верувам(во мојата вера има чуда,но незначи ако мене лично не ми се случило,па да престанам да верувам) после кога свати дека неможе да ме поколеба ми вели кој те учеше да си верник,мајка ти? Јас сум верник,откако знам за себе,ама ни мајка ни татко не ме принудиле,баш напротив моите и не се некои големи верници,но јас лично сум и се гордеам со тоа