Дали верувате во духови ? Има една програма на ТLC ако некој гледа се викА HAUNTING. Значи им се има случено на лугето во домот да гледаат духови ии секакви паранормални појави (ама направено е реконструкција) ...
Или јас треба да купам отров за глувци, или горе кај мене духовиве мајтап си играат. Значи цела ноќ тропаат, гребат, распарчуваат, врескаат како мачки во јануар пред сезона за парење Незнам за што се работи, искрено ви велам. Уште денес ќе се качам горе, и духови и глувци се ќе отерам у три ... Инаку ми се случува нешто многу интересно деновиве. Секоја ноќ кога ќе си легнам да спијам, одеднаш раката почнува да ми ја лазат морници, а потоа ми се здрвува. Ја движам, ја пустам, и пак исто. А потоа над косата чувствувам ничие дишење, како да има некој зад мене и да ми ја дува косата. Вчера така лежев и кога ми се случи ова промумлав од типот.. Не ме замарај де..А пошто беше тивко мајка ми ме слушнала и ми вика бре дете со кого зборуваш ова време.
Верувам бре и никој неможе да ми докаже дека не постојат.Недела дена од кога умре мајката на братучедка ми она цело време си зборуваше сама со себе, и седев една ноќ кај нејзе, и ми вика, чекај сега ќе дојде (за мајка и) и ооп пополека се слушаше крцкање на паркетот како некој да гази.Ова ке речете како од Паранормал Активити, ама јок бре, пред 2 години беше,го немав гледано филмот.Таа вечер не да се наежив, а братучедка ми улава ја правеа, на бајачки ја носеа, незнам што друго,ама тоа траеше месец,два, после се си дојде во нормала.Исто вака кога седев на фемина, летото,на 2-ор спрат бев, и се сеќавам дека ми трепкаше сијалицата и почнаа да шушкаат вреќите , фу, се изнаежив, брр
Знаете што ако имам 14 години и сега тие што ќе го прочитат ова ќе кажат дека само си правам филмови но, не. Секојдневно сум сама дома и кога ќе си дојдам од училиште, ќе се соблечам, ќе седнам да јадам и потоа ќе си легнам во кревет (се е мир и тишина) и си правам муабет, се смеам, си ги кажувам маките и знам дека некој ме слуша ме разбира, знам дека има некој до мене кога лежам иако не ги гледам и има некој меѓу нив што доживувал работи што јас сега ги доживувам. Има и зли духови и ти мисли лошо ДА ти мисли. Сега ќе мислите дека сум побрлавела но не е така. Почнав да верувам во духови кога сама го видов тоа и не ме исплаши само си се изнасмеав и му реков хаха ми заврши работа не мора да станувам а еве ја случкава: јадев корнфлекс и чинијата ја остаив на масата, а јас отидов во WC кога се вратив чинијата ја немаше отидов во кујната таа беше оставена на работната маса. Не е се тоа...многу повеќе почнав да верувам во духови кога една драга личност замина од овој свет и знам дека ме чува, нон стоп му правам муабет. Кога умре се плашев да не ми излезе и се тоа..ама времето си минуваше и потешко е и сега посакувам да го видам, кога сум дома му викам ајде излези. Ама тоа е тоа. Поздрав до сите феминки...
Imam slusnato za pronajdok na Nikola Tesla - naprava za komunikacija so drugiot svet. Megjutoa otkoga umrel se toa "misteriozno" isceznalo. A majka mi mi ima kazano deka so drugarki vikale duhovi (t.e. duhot na prababa mi) i po toa sto mi raskazuvase nema sansi da e zaebancija ni laga. Baba mi so sestrite vikale isto duhovi, mada nejke da priznae, ali majka mi gi imala videno. Drugarka mi raskazuvase deka kaj nekoi nejzini prijateli zaklucana bila vratata zatoa sto ne znam koj vikal duhovi i fintata bilo deka duhot se kje ti odgovori sto te zanima, ali kje ti pobara nesto i ti moras da mu go doneses inace nema da ja napusti kukjata... Iskreno jas vi veruvam na site na prikaznive
Мене и другарка ми оваа тема не уби.Секојдневно ја читаме,неможеме да поверуваме.Длабоко веруваме,иако фала богу немаме искуство.Се надевам дека не се безврска плаши ме и дека сево ова ваше искуство е вистина,не измислици
Не сум сигурна дали станува за истата направа меѓутоа изработени се ЕМФ метар и ЕВП рекордер. ЕМФ метарот помага при мерење на определена сила во полето. ЕВП рекордерот служи за преслушување на паранормалните случувања. На пр. доколку духот зборува, може да се преслуша преку оваа направа. Запознаена сум и за начинот на изработка но, што знам...Не дека се плашам, немам нерви за да ѓи барам потребните делови и да одам по опседнати куќи барајки нешто надреално.
Верувам и тоа КАКОО Мислам дека постојат и навистина имам гооолема фобија. А за тоа со повикувањетона духови....да и мене мајка ми ми има кажувано дека се ределе чинам букви и се поставувале прашања,а повиканиот дух ги поттргнува буквите и ти се оформува зборот. На мајка ми една пријателка тоа го направила пред испит и навистина му се паднале неколку прашања кои му ги имаше кажано и духот.
Ne, ova ne e so bukvi, mozat samo prasanja so da i ne odgovor da se, problemot bilo sto posle toa ne mozele do utroto da go izbrkaat duhot... A za koja naprava e toa ne znam, samo sum slusnala za toa, ne sum citala, ama poveke lugje mi imaat kazano za toj izum deka citale
и на мене ми се има случено нешто такво. со другарите поручек шетавме покрај училиштето што учиме и видовме како масата сама се крева.. и преку камерите на телефоните гледавме како нешто матно бело кон сиво се движи премногу брзо..и еден мој другар случано со мојот телефон слика.и беше навистина чудно. беше само главата фатена и имаше ваква фацка http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... KcXr5PC85g .. и главата беше матно бела сива боја.. и на кој да ја покажевме сликата од повозрасните не ни веруваа.. викаа дека поминувала кола и дека тоа било од некоја сенка. не ни веруваа.. тоа се случи пред 3 години..