Верувам.. Еднаш си седам јас на PC и нешто ми крцкаше и вратата сама се отвори, целата се здрвив потоа како да дојде некој и до мене да седна почувствував студ .. брр не сакам повеќе тоа чувство да го имам никогаш
Верувам дека има нешто што се случува после смрта .Но не во духови прикажани филмски ....Повеќе тоа го разбирам како некоја енергија што се шири и контролира одредени работи .... Не сите можат да го видат-почувствуаат затоа и има разни приказни
Не верувам во духови и разни митолошки суштества. Човекот како најсовршеното живо суштество има можност да ги контролира сетилата и да верува во некои работи онолку колку што сака и е подготвен да верува.
Немам искуство, исто така ни причина да верувам во духови. Но пред некое време гледав серија на Foxlife за некоја девојка т.с жена која комуницира со духови. Таа оди на местото на настанот ( кај што се срушил авион и имало премногу жртви) и комуницира со духови. Меѓу загинатите се сите оние кои се нашле во авионот и сите оние кои не успреале да се тргнат од местото на кое авионот паднал. Премногу жртви. Сите тие побелени шетаат и бараат некој, девојкава посебно ја погодува случај во кој мајка си ја бара ќерката, и им помага да се пронајдат. Одкако духот мајката, ја пронаоѓа живата ќерка решава да ја остави девојката на мира. Благодарение на девојката која комуницира со жртвите, полицијата ја одкрива причината за падот на авионот. Девојката дознава се преку пилотот. На крај, одкако се разрешува случајот духовите прифаќаат да заминат на другата страна. А предходно несакаат, бараат објаснување, и постојано шетаат околу авионот. Незнам дали успеав да ви ја доловам приказната, бидејќи сепак неможам да најдам виситнски зборови за да ја опишам таа страхотна глетка. Се оваа е дел од серија, веројатно измислени дејствија, ама сепак понекогаш ме тера нешто да мислам дека сепак има нешто.
Можеби има нешто околу нас. Сепак не можам да речам дека верувам 100 %, бидејќи не сум видела со свои очи.
Никој не верува додека не му се случи на него самиот.Верувам и имам искуство , станав од спиење и почна да оди нешто по моето тело и болеше бидејќи тежи како човек..Страашно , не би сакала да се повтори !!
НЕ И НЕЕЕЕ. Не верувам во духови затоа што едноставно НЕ ПОСТОЈАТ. Правени се различни истражувања на оваа тема и научно е докажано дека не постојат. Сето тоа е до психата на еден човек. Значи до самите нас е сето тоа. Науката кажува нешто сосема друго. Духот е само човечка фантазија. Изборот е сепак наш, дали ќе веруваме или не. Кој како.
Порано верував, но жива глупост е тоа. Веќе ни во помош од лекови не верувам, а не па во духови.. Ц ц ц.. Кај ми била главата додека сум мислела дека постојат??