1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во духови?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од princess92, 5 декември 2009.

1. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
  2. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
  3. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    Ни под разно :)

4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ХАХАХАХАХ, не :rofl:

5. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Верувам во духови само не секој може да ги види. Имам и искуства кои направија од тогаш да сум убедена дека постојат...Постојат духови...тоа воопшто не е приказна за заплашување на мали деца.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Не можам да кажам дека верувам пошто никогаш не сум видела, а многу луѓе ми имат кажувано како се соочиле со овие работи..... баш морбидно...
    Ама сепак се е до нашата фанатазија, пошто ако си опседната со такви работи, самиот мозок ќе направи да тоа биде реално.... барем така мислам :)

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
  8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Според мене видеово е крајно fake.
    Можеле и по уверливо, ама треба вежбање. :rofl:

На D-a-n-i му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Не верувам во никој случај.

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Ме замисли со ова, па се обидов да се опседнам со милион евра, цело време на нив мислев, како ги држам во раце, како ги трошам, како одам на Кајмански острови, уживам со коктел и одам во банка и си вадам евра и пиштол од сефот, за мерак да се опседне човек. Ама мозоков не успеа да ми ја претвори желбата во реалност. (а можеби додека мечтаев за трошење на парите, сум ги потрошила до последна :rofl: , па се вратив на нула, дури ниту мирисот на морето не успеав да го доловам)

Наравоучение: постојат духови. ;)
    Не постојат бидејќи си ги замислуваме и се опседнуваме со нив, туку едноставно си постојат.
    А друга работа е тоа што ние не можеме да ги видиме или почувствуваме, да ги објасниме или докажеме. Но постојат луѓе кои ја поминале и таа граница и јас не можам да ги убедувам другите дека таквите луѓе се шарлатани, бидејќи и онака не знаеме што навистина се случува.
    И ова е една од оние работи кои не можеме да ги разоткриеме во целост, затоа и никој не може да каже со сигурност дека верува, кога не ги видел.

На Bitter-Sweet, HoneyAxl и Glasna им се допаѓа ова.
  11. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Не,но имам повикувано со чаша и со азбука и чашата се мрдаше :o :worried:
    И тоа го правев со една феминка :D

На Kaylie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Можеме да ги почувствуваме, сите! Никој не е помалку или повеќе надарен или шарлатан.
    Само финтата е тие што се бават со биоенергии малку поактивно у смисол совладување техники и чуда не тераат да помислиме дека бог е нивниот извор, а нема благе везе. ;)
    Енергијата која ја поседува човекот не верувам дека е ангелска ниту демонска, туку просто својствена и ја црпи од некаде, т.е. својот извор кој нема никаква релација со бог/демонот.
    Иако будистите велат од универзумот или буда, ние - од исус, итн. Значи сфаќаме дека се се ова мислења со религиска основа.
    Муабетот ми е дека можеби нашите души потекнуваат од различни сфери (димензии), ама сме заробени во тело со слични пропорционални величини и тоа е главниот проблем. Не можеме да бидеме бестелесни и да правиме чуда, од типот да летаме или да се движиме вртложно, или спирално во просторот, зошто едноставно не можеме да пркосиме на законот на гравитацијата кој е досаден и е*ено не лимитира. |(
    Верувам дека на земјава постојат портали за други димензии кои водат некаде, меѓутоа се држат во строга тајност од причина што веројатно никој не би останал овде кога би сфатил дека животот овде не му е примарна цел и може да биде апстрахиран од пари моќ и да ја издејствува апсолутната леснотија на слободата.
    Платон арно рекол, телото е гроб за душата, и јас го делам мислењето со него. :nod:

Но, сепак ова е само мое размислување кое се темели врз моите вонтелесни искуства кои се прекрасни но не можам да тврдам дека се веродостојни бидејќи не можам да му верувам на умот дека не си прави р'чки со мене и претходно не го извежбал ова многу добро. :) Таков е и случајот со духовите како производ на човековата имагинација, или можеби стравот на човекот всаден од својот почеток на еволуирање, па за одредено нешто заземал толку широки размери на страв, што сме стасале да веруваме во ова денес.
    Така да дискутабилна е темава и верувам дека никој и ништо не може со сигурност да тврди.

Ако некој стапи во контакт со својот пра пра пра пра пра пра пра x 90 дедо нека пише да видиме шо му кажал. :rofl:

На Emilija97mk и pinkberry им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.325
    Не,никако.Не верувам во такви глупости.

14. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    не верувам .. ама си се мислам
    има некоја сила што те турка во животот понатаму .. незнам како да објаснам
    на пример да го земеме човечкото тело ..сите системи што работат во него , како ние се размножуваме како функционира секој мал детаљ во телото како знае што е потребно и што не е ( можи звучи глупо )
    човечкото тело е едноставно неверојатно.. тоа све постанало од нешто , некогаш назад кога немало ништо .. како на цртан филм е кога гледаме нешто што неможе да се случи во реалноста и си викаме ее ова не постои..малку сум офтема овде не зборувам за духови.. ама мислам ако е можно тоа и све што природата може да створи .. не го сметам за нешто што е невозможно

На Emilija97mk и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. ivana63

ivana63 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    229
    Ауу, да. 10000000% сум сигурна. Ако ништо друго барем сигурна сум дека постојат духови кај нас во станот кај шо живееме. :D
    Па не може млекото само да се пие, ни па фустанот шо си го купив лани на одмор самиот од себе да го снема. :D
    Мајка ми цело време ми вика: Земи бе провери, негде ти е кренат! , па сеа ме замисли, има едно мало плакарче шо го неам отворено 316 години па таму да не сум го ставила? :^) :?: :D

Да се вратам на темата.
    Дефинитивно, ако ништо друго, кај нас у стан има некои духчиња шо очигледно ме сакаат, фанови ми се па се моите работи да ги снемува и никогаш да не се појавуваат, а да не зборуам за млеката шо самите си се пијат. :wasntme: :rofl:

Шала на страна, не, не верувам ни во духови, ни па во крвави марии, петок 13 и такви филмски работи. :^) :wasntme:

16. Dreams.678

Dreams.678 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    60
    .....aa ako vo mojaaata kuka nikoj ne umreel.? mislamm moite ja napraile, ne ja kupile, ama sepak se plasam pred da ja izgradat da ne ziveeel nekoj prethodnо na toa mesto, vo druga kukja bas kade to sega e nasata.. :x :worried:

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Да, верувам дека постојат духови.

18. kokino

kokino Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Duhovi , senki ... Veruvam imam i videno od sto sum se prestrasila . Koga raskazuvav nikoj ne mi veruvase osven majka mi koja i taa ima videno. Nokta vo 3 casot nautro minatoto leto so mm spievme vo dnevna na vkl klima zosto bese mnogu zesko. Koga odednas slusam kako klimata se iskluci (neli pravi edno tit koga se vkl i iskl) poglednuvam vo resiverot od mah tv sam se gasi sam se vklucuva. Probuvam da m u viknam na mm ustat mi se fati nemam glas i taman viknav klimata duva poftorno maksot isklucen . Mi vikaa sum sonuvala a svesno vidov kako se iskl i se ukl.Da snemalo struja sigurno kliomata nemase sama da se vkluci da duva.
    I zaduh na umrenite koj velat postojat za ova sveki mi imase kazuvano. Koga pocinala svekrva i do 40 dena sekogas ja sonuvale i edna ve4er docna vo nokta sveki izlegla vo vc (neli togas bile polski vc) i kako videla na vratata so prozor kako svekrva i gleda dali ima nekoj vnatre i ja snemalo. E sea kolku e vistina ova nz ama taka mi kazuvaa.

19. janovska1

janovska1 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
    Не верував во духови и слично се додека не го искусив тоа, знам дека некој може ќе помисли дека не сум у ред но само сакам да ви кажам дека и јас викав за некои луѓе не се нормални, но кога се заврте кругот и кога почнаа да ми се случуваат такви работи и мене никој шо го нема искусено тоа не ми веруваше... На почетокот мн ми беше страв, но сега не ми е веќе се навикнав. :lol:

На Emilija97mk и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Духови, или некаква енергија е тоа, не сум сигурна. Во старата куќа кај што живеев постојано чувствуваав нечие присуство. Игнорирав, за да не си создавам дополнителна паника, ама едно лето додека сите бевме по одмори, и дадов клуч на другарка да доаѓа да им дава храна на мачките (не беа наши, ама ги навикнавме да ги храниме). Кога се вратив дома, низ кафе муабет, она ми кажа дека влегувала само до дворот, и да сакала да влезе внатре имала чувство дека некој ја набљудува.