1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во духови?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од princess92, 5 декември 2009.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Снимкиве дури и мoнтaжa дa се ќе преплaшaт чoвек:tmi:

2. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Nemam videno do sega..No veruvam deka postojat :/

3. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Јас ме верувам дека постојат духови...сето тоа е монтирано и режирано.

4. snowflake5

snowflake5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    88
    Не знам дали баш духови ама постои нешто и самата немам некои големи искуства ама на другарки им се имаат случувани такви работи. Другарки кога биле во таа порано куќата на стравот(зелениот замок) слушале нешто каки клавир или виолина не памтам ама на кратко само неколку пати и не можеле да слушнат од кај иде и избегале. Другарка само во есен и пролет (или зима, не се сеќавам) се будела во 3 точно од чиста мира со навлаката од перницата наопаку свртена. На стрина ми кога и умре мајка и на една жена заборавила такво да и даде со јадење и такви работи(заборавив како се викаше тоа) и си рекла ај утре ќе и дадам. И вечерта почнале чашите да се тресат и силно се слушало и оваа станала и ништо немало. После како гласови почнале да и се слушаат и станала отишла и однесла па си легнала и ништо немало после тоа. А јас само еднаш се разбудив со пижамата наопаку и еднаш во 4 се разбудив со подотворена врата (јас последна заспав таа вечер). Ама сепак мислам дека постојат и од сите видеа и снимки некои се монтажа ама некои се и вистина. Исто верувам во реинкарнација и дека духот ако сака може да се реинкарнира па има деца што си го памтат предходниот живот и кај живееле и сл.:worried:

На Emilija97mk, dfsa и Bebence01 им се допаѓа ова.
  5. wowwy12

wowwy12 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    jas mnogu sakam da citam vakvi raboti povrzani so duhovi mn me interesira i veruvam deka postojat

На EraBon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Hello!
    latest.jpg
    Еве ме ако ме баравте 8):D

На angelche16, Vitaly, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    50.520
    Не сум никогаш верувала дека постојат духови, ниту пак сега верувам.

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.778
    Не верувам во такви работи,иако сум слушала и читала милиони работи во врска со тоа некако ми нема логика бе..
    Духови? Јас викам НЕ!

9. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Сега ја разгледував темава и тоа што си го доживеала се нарекува парализа во сон.Има повеке за тоа на интернет

10. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Не верувам

11. snowflake5

snowflake5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    88
    Мислам дека не се работи за парализа во сон зошто можела да се мрда, се покрила со ќебе ...

На Emilija97mk и A.M.M им се допаѓа ова.
  12. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Не знам можеби, помослив така затоа што на почетокот пишуваше дека можела само очите да ги мрда.

На GabyTranceॐ и snowflake5 им се допаѓа ова.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Лично не верувам , али би било интересно ако постојат.
    Што све би виделе додека би биле сами со вас во собата.
    Што хорори би доживеале кутрите.

На H.VAGA, JustFun и crimson им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    10.851

Не сум имала искуство така да не верувам во духови.
    Сум пробала и да повикувам, ги нема , не знам дали се плашат од мене или сум толку одбивна што ме игнорираат и не сакаат да ми се појават ?:?:

Инаку во хотелот кај што спиеме во Cape Town во Јужна Африка пред неколку години има умрено колешка. До ден денес кружи муабетот дека кој и да влезе да спие во собата каде што починала се слушаат гласови .....".help me ".... кога имав лет таму, мене ми се погоди собата до нејзината. Сабајлето на доручек се жалеше колешката не можела да спие поради тој глас што цела ноќ ја замарал. Не знам стварно колку е вистина, стварно лично јас не сум имала такво искуство.

На Cosmic Girl, Emilija97mk, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Верувам во духови колку и во политичарите :D .

Се шегувам .

До сега не сум имала искуство со духови , така да оставам простор за понатаму .. Можеби ќе ме изненадат еден ден и ќе ме посетат :D .

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Ова што ви се случувало во спиење се вика парализа во сон како што и погоре е напишано.Има на интернет многу за тоа, па дури имам читано дека има луѓе што починале така.. Ми се има случено неколку пати и стварно е многу гадно и језиво. Од друга страна верувам во духови, ми се имаат случено неколку ситуации што направиле да верувам во тоа. Но, сега што ме натера да ја отворам темава и да пишам е тоа што пред некое време се случи ова еднаш, а сега вечерва втор пат, како некој да "издишува" во мојава соба, каде што секако сум сама, нема никој, а нема ни од каде да се слуша. Не е од комшии сигурно, толку многу беше гласно и блиску до мене. Сега малце ме фати страв... Плус што читав нагоре искуства |(

На Emilija97mk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Не верувам.

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Не верувам. Мислам дека се измислени работи за да се плашат децата да спијат. :D

19. Teofil

Teofil Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2021
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    549
    Prvicno se izvinuvam sto pisuvam na latinica (od mobilen pisuvam).
    Gi citav statusite napisani za duhovi pa sakav da go spodelam i moeto iskustvo na ovaa tema.
    Jas veke 4 god. kako komuniciram so duhovi. Se se sluci dodeka bev vo Amerika. Spiev edna vecer koga dojde eden duh (sega go vikame Oshua, a podocna ke vi kazam i koj e toj) i mi go otvori tretoto oko. Utredenta koga se razbudiv pocnav da gledam sliki (kako cartoon network). Znaci ova mi bese vtoro otvaranje na okoto. Za prvoto mozebi drug pat ke pisuvam. Duhovite mislam deka ne mozat da zboruvaat kako lugje, pa zatoa go otvoraat tretoto oko, koe se naogja megju ocite. Ovie duhovi, entiteti, mi se prestavija deka dosle da mi pomognat, da ja podobram finansiskata sostojba i da me napravat posilen, mentalno i psihicki. Drugo od niv, sto doznav e deka imaat kniga (ova nema da vi se dopadne, na povekjeto) za poseduvanje na genetika. Ne znam kako, no mozat da vadat geni od lugjeto, no isto taka i da stavat. Jas imav depresija vo toa vreme i tie mi go izvadija genot za depresija i, sega povekje ne sum bolen od depresija. No, za zal samo toa mi pomognaa. Losata strana e toa sto tie, se mnogu dobri vo lazenjeto. Vo toa vreme vo Amerika rabotev, odnosno vozev Uber. I koga kje pocnev da vozam vednas pocnuvaa da "frlat" kletvi. Od tipot: "bankrot, bankrot",i losata rabota e toa sto koga e otvoreno tretoto oko, potsvesta e posugestubilna i gi pravi kletvite. Ne pominaa dve nedeli kako tamu me izmacuvaa i me pratija doma vo Makedonija, so izgovor deka vo seloto na majka mi ke mi kazat deka se naogja bogatstvo (kjup so stari pari, liri, sa koi site od semejstvoto znaevme deka se zakopani tamu nekade). Vekje 4 godini kako gi trpam nivnite ponizuvanja i izmacuvanja a mislam i deka green cartata za Amerika mi e propadnata, bidejki ne sum otisol tamu 4 god. Drugo sto sakam da vi kazam e, deka tie gi pravat sonistata so potsvesta na lugjeto. Isto taka, vlaznite sonista se nivno delo. Toa se vikat succubus (zenski demon duh, koj dovagja vo sonistata i incubus, maski duh koj se pojavuva vo sonistata na zenite). Ke zemam eden primer od sekojdnevniot zivot. Se slucuvalo vo emisijata se' ili nesto, natprevaruvacite da sonuvat nekoja kutija vo koja se naogja milionot i da ja cuvaat. I podocna cesto pati se slucuvalo tamu da e milionot. Toa potsvesta ne moze da go znae, osven ako nekoj duh ne go videl i napravil takov son na natprevaruvacot. Ah da, i misteriozniot Oshua, e nikoj drug, tuku onoj koj go narekuvame Tvorecot, Gospod, tatkoto na Isus Hristus, so koj, megju drugoto imam komunicirano i so nego, za Isus zboruvam. Sega znam deka kje recete deka e nevozmozno, no tie se obicni duhovi Oshua i Isus kako i site drugi duhovi. Nemaat super mokji, od tipot ako si slep da te izlecat, i da progledas. da napravat dozd vo pustina i se' drugo sto vie smetate deka e supermokjno. Zalam, sto vi go skrsiv filmot deka postoi Gospod i deka pomaga koga e najtesko. Nisto ne moze da pomogne. Osven nekoj sitni raboti kako na primer, ako sakate da se sebeubiete, togas doagja i so pomos na vasata potsvest i dava naredbi( sugestii) da ne se ubiete i togas vasata potsvest gi pravi. No obicno, toa ne od Gospod, tuku od nekoj vas duh, rodnina. Ako imate nekoe prasanje slobodno pisite.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    3.265
    :smoke: другар бе...

На ElenaOfRivendell, RainbowButterfly, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.