Тоа ти се вика- Среќа во несреќа Јаки магии фрлала бреј, арно не ја погодила магијата на најтежок начин хаххаха
Е сега ми ја разреши мистеријава дкеа магијава неуспешно била фрлена на полесен начин Да ја просветлам и пријателкава.
Така , де. Обрати се овде за мистериозни прашања од областа -Фрлање магии. Ќе се мислитељ вие со другарка тишто- како биднало
Ама јас се плашев ко ќе прочитаат за што барам совет да не останат вакаи да останам од нечиј таков поглед магепсана Јас во магии не верувам ама ме плаши тоа погледот што магепсува. Ќе треба дупла доза Оче наш сега пред спиење да фрлам
Ќе треба, два пати по се и плус кандилото во рака околу куќа,гаси телефон, немој случајно да ја отвориш темава ќе ти дојдит магијата на прозор
Уште не можам да најдам објаснување зошто неколку членови кои имаат коментирано на темава пишале дека магии не постојат. Не може нешто што не постои да има име. Ич ми нема логика некако Зошто му дале име магија ако не постои ? Здравје, во план ми е ЛИЧНО да го посетам музејот за магии (http://www.magicum-berlin.de/?lang=en ) па може и да скршам некоја кристална топка уз пат Деновиве немам баш слободно време, но после 10-ти Август ќе може да ги искористам слободните денови и да издвојам цел ден баш во тој музеј. Обавезно ќе пишам на темава пак, нека ми стои постот.
Сите веќе сфативме дека не си озбилна и дека тролаш. Кога сме кај музејот, и јас викав да го посетам ама досаден бил викаат, не вредело.
@Herrera и телегонија не постој, па ете има име. Како и да е сподели како ќе поминиш во музејот. Па ме интересира во каква магија веруваш да помуабетиме. Убав помин.
Не ми беше тоа муабетот. Значи во животот за се што постои се си има свое име, секое чувство, состојба, лице, предмет....... е сега не ми е јасно зошто постои зборот магија ако магија не постои. Имај убав викенд
Не може нешто да се види ако не се верува во него. Постојат магии само ако се знае колку и како да се употребуваат. Оддамна не верувам во бајачки и не знам дали сега уште постојат?? Човечкиот разум е способен на се. Магиите постоеле од секогаш и уште ги има. Се е до личната перспектива и колку еден човек верува во нив.
Вчера се најдов во ново друштво и коментираа за еден бизнисмен кој е влав и кажуваа дека благодарение на влашката магија единствено му помогнало да стекне големо богаство и додека сите пропаднале само тој опстанал со бизнисот , влашката магија му помогнала да привлекува као многу клиенти и муштерии.. Има некоја влаинка на форумов?
Треба да имаш в предвид дека нашите Власи и Власите што прават влашки магии се различен етникум. Тие што прават магии, нашите Власи ги нарекуваат Цинцари.